Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2008

`VRT wilde scoren met verzonnen Hitlerforel`

Gisteren melden we dat het programma geschrapt was. Nu blijkt dat de Vlaamse omroep VRT per se Adolf Hitler in een televisieserie over de favoriete gerechten van historische figuren wilde hebben. De zender wilde daar zo graag mee scoren, dat forel in botersaus werd verzonnen als Hitlers favoriete gerecht, ook al is daar geen enkele historische aanwijzing voor. Maar redacteuren van Joods Actueel waren inmiddels op onderzoek gegaan naar de vraag of forel in botersaus inderdaad een van Hitlers favoriete gerechten geweest zou kunnen zijn. Geen van de deskundigen kon dat bevestigen.

Lees meer

Directeur Duin & Kruidberg nieuwe hofmaarschalk Beatrix

Sjoerd Klein Schiphorst, directeur van landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort, wordt de nieuwe hofmaarschalk van koningin Beatrix. Klein Schiphorst gaat per 24 november aan de slag bij de koningin. De 45-jarige Klein Schiphorst ziet uit naar zijn nieuwe, bijzondere werkgever. `Ik heb met erg veel plezier voor Duin & Kruidberg gewerkt en dan doet het natuurlijk een beetje pijn als je weggaat. Maar ik ga de nieuwe uitdaging graag aan`, aldus Klein Schiphorst in het Reformatorisch Dagblad.

Klein Schiphorst startte zijn baan bij landgoed Duin & Kruidberg in 1997. Onder zijn leiding groeide het bedrijf, mede door een grootscheepse verbouwing, uit tot een toonaangevend horecabedrijf. Naast conferentiefaciliteiten beschikt het complex over een sterrestaurant, De Vrienden van Jacob.

Lees meer

Van Dijk wint Prix Le Taittinger

Alfred van Dijk van restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek is winnaar geworden van de 42ste Prix Le Taittinger. Chef-kok Van Dijk won onder andere van Wim Klerks, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse d`Or. De 42ste editie van de kookwedstrijden Prix Le Taittinger werd maandagavond 27 oktober gehouden in De Rooi Pannen in Tilburg. De uitslag van de wedstrijd werd bekendgemaakt in De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven.

Van Dijk was namens Nederland de beste. Hij versloeg Gerwin Sanders van Villa Copera in Tolkamer en Wim Klerks van Les Jumeaux in Bennebroek. Klerks is ook bekend van de Bocuse d`Or waar hij begin volgend jaar voor Nederland een gooi doet naar de hoofdprijs.

Lees meer

Ramsay haalt uit naar vegetariërs

De Britse topkok Gordon Ramsay heeft snoeihard uitgehaald naar vegetariërs. Ramsay vindt ze `afschuwelijk` en zegt dat vegetariërs naar knoflook stinken en weinig te melden hebben. `Vegetariërs vind ik afschuwelijk`, begint Ramsay zijn uitval naar vegetariërs in de Verenica-gids. `Als mijn kinderen vegetariër worden, schop ik ze het huis uit`.

`Vegetariërs zijn geen leuke mensen. Ze zijn saai, stinken naar knoflook en hebben weinig te melden. Ik heb nog nooit een leuke en sprankelende vegetariër ontmoet. En weet je wat het stomme is? Dan vraag je ze hoelang ze al geen vlees en vis eten. "Sinds mijn tweede". Dat betekent dus dat ze fucking niet eens weten hoe het smaakt, maar dat dit levensstijl er is ingeramd door hun ouders`.

Lees meer

Ramsay wil verhuizen naar Amsterdam

Gordon Ramsay wil met zijn gezin in Amsterdam gaan wonen. Dat heeft de Britse topkok bekendgemaakt. In een interview in de Veronica-gids zegt Ramsay het volgende over zijn verhuisplannen. `Ik wil na mijn elfde Michelinster nog meer sterren, en dan ga ik met pensioen. Dan kom ik met mijn gezin in Amsterdam wonen`.

Ramsay vervolgt: `Ik vind jullie direct, Nederlanders zijn makkelijk om mee om te gaan. Niet arrogant, zoals de Fransen. Ik heb ooit vier maanden in Amsterdam gewoond en het leven hier spreekt me aan. Kijk alleen al naar de stad zelf. In twintig jaar is er weinig veranderd. Waar vind je dat nog?`.

Lees meer

Hart van Breda krijgt elektronische ober

Gasten bij restaurant `t Hart van Breda doen hun bestellingen via een eMenu-systeem. Londen had al een touchmenu-restaurant, maar nu volgt ook Nederland. Als eerste horecabedrijf in ons land heeft `t Hart van Breda zijn tafels voorzien van een eMenu-systeem. Een ober komt er niet meer aan te pas.

Gasten geven via een lcd-touchscreen hun menukeuze door. En willen ze meer informatie over een bepaald gerecht, dan klikken ze op het scherm. Ook krijgen ze dan foto`s en video`s te zien. Terwijl de gasten wachten op hun bestelling, kunnen ze samen spelletjes spelen of filmpjes kijken. Om het ijs te breken bij een eerste date bijvoorbeeld.

Lees meer

Kiwi`s en groene bonen gezondste voeding

Wat is gezond en wat niet? Om makkelijker overzicht te krijgen, hebben wetenschappers aan de universiteit van Yale een index opgesteld waarmee consumenten kunnen zien hoe gezond of ongezond iets is. Op de Overall Nutritional Quality Index (ONQI) staan tientallen voedingsmiddelen die een waardering kregen tussen de 1 en de 100. Gezonde producten bevatten veel reststoffen, vitamines, ijzer, calcium, omega-3-vetzuren en caroteen.

Bovenaan de lijst staan met 100 punten: broccoli, bosbessen, kiwi`s, groene bonen en sinaasappels. Al het groente en fruit scoort goed, omdat ze veel vitamines, mineralen en reststoffen bevatten en goed zijn voor de darmwerking.

Lees meer

Popcorn is gezond

Popcorn is goed op weg om het nieuwste gezondheidsvoedsel te worden. Zeker nu blijkt dat het helpt tegen de pijnlijke verteringsziekte diverticulitis. Wie regelmatig popcorn eet, heeft 28 procent minder kans dat de ziekte uitbreekt. Dat bleek uit een onderzoek naar de eetgewoonten van 47.000 mannen, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of the American Medical Association.De verantwoordelijke is de stof luteine, die aanwezig is in het mais en die een ontstekingsremmende werking heeft.

Lees meer

Topkok Toine Smulders denkt aan hotel

Toine Smulders van Villa Copera in Tolkamer denkt hard na over het opstarten van een hotel. De topkok, die enkele dagen geleden Koninklijk werd onderscheiden, heeft inmiddels een pand op het oog. Dat laat hij weten in het Algemeen Dagblad. Smulders werkt nu samen met een hotel in enkele kilometers verderop geleden Duitse dorpje Elten.

`Ik speel dan telkens voor chauffeur. Niet erg wanneer het om één tafel gaat, maar met zes of zeven blijf je heen en weer rijden. Vandaar dat ik een hotel dichterbij wil`, aldus Smulders.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten