Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2008 (pagina 1 van 8)

KunsthalKookt.

Festival voor de Echte Smaak. Kesbeke is een van de deelnemers aan Kunsthalkookt ,Festival voor de Echte Smaak,van 26 tot en met 28 september in de Rotterdamse Kunsthal.

Eerlijk eten staat centraal;er zijn twee markthallen waar kleinschalig werkende producten hun waren aanbieden,er is een Kooktheater waar de creme de la creme staat van de Nederlandse kokswereld en er zijn Workshophallen.Meer informatie in AD weekend op zaterdag 20 september en via www.kunsthal.nl/kookt (1 september start de inschrijving voor workshops/proeverijen)

bron:AD… Lees meer »

Consument ziet gezondheidslogo als reclame

De consument is kritischer geworden is ten aanzien van het `Gezonde Keuze Klavertje` en het `Ik kies bewust`-logo. Consumenten vinden het minder belangrijk dat dergelijke keurmerken worden gebruikt en denken vaker dat de keurmerken als reclame dienen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Bedrijfsvergelijking Levensmiddelendetailhandel van Deloitte. Van de ondervraagde consumenten kiest 40 procent wel eens bewust voor producten met een Gezonde Keuze keurmerk, zoals het `Gezonde Keuze Klavertje` van Albert Heijn of het `Ik kies bewust`-logo.… Lees meer »

Heerlijke aardappelvariaties

Er wordt al gesproken over een revival van de aardappel. Sinds vorig jaar wordt deze meer gegeten! Smulweblid Deonart zette zijn zalige aardappelgerechten op een rijtje. knoflook aardappelen
Al mijn aardappel bijgerechten op een rijtje.
Gebakken nieuwe aardappeltjes
Aardappelen gebakken in wijn
Knoflook aardappelen
Aardappelkroketten
Aardappelkoekjes
Romige aardappelen met gekarameliseerde uien
Chutney aardappelen uit oven
Waaier aardappelen
Aardappelen uit de oven
Roergebakken aardappelen uit peking
Aardappelsoesjes
Aardappelen met groene kruiden
Parijse aardappeltjes
Prinsessen-aardappelen
Aardappelschotel met paprika
Aardappelschotel
Aardappelpuree op zwitserse wijze
Aardappelpuree met kaas
Kruidig geroosterde aardappelen
Gevulde aardappelen
Gepofte aardappel in schil a la jardiniere
Vullingen voor gepofte aardappelen
Gepofte aardappel met knakworst
Gepofte aardappel met ham-chutney
Aardappels met maanzaad
Aardappels met zure room en kamma kaviaar
Molshopen
Chinese patat
Aardappel-spinaziepuree
Hongaarse aardappelgebakt

Mijn pagina: suid-afrika

Aartappels de lux
Warm aardappelbaksel
Aardappelverrassing
Aardappel-erwtenkerrie
Aardappelcharlotte
Aardappel met spek en kaas
Aardappelpakjes
Aardappelkoekjes
Warm aardappelgerecht
Aardappelkoekjes

Mijn pagina: wegrestaurant


Aardappelpuree
Frites
Duchesse-aardappelen
Gekookte aardappelen
Gebakken aardappelen(olie)

Zien ook mijn artikel: AARDAPPELENLees meer »

Nederlanders gaan voor gemak

Nederlanders nemen de tijd voor de dagelijkse boodschappen. Gemiddeld besteden we bijna anderhalf uur per week aan boodschappen doen. Ook winkelen we graag op zondag, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Bedrijfsvergelijking Levensmiddelendetailhandel van Deloitte.

Menusuggesties supermarkt gevolgd

Wat in ons karretje belandt zijn vooral eenvoudig en snel te bereiden voedingsmiddelen. Vooral op zondag kopen we producten die we veelal op dezelfde dag nog gebruiken.… Lees meer »

Aardappel terug van weggeweest

De pieper verschijnt weer vaker op het bord `door de groeiende hang naar conservatisme`. Dat zegt Paulies Melissant in het AD. Hij organiseerde de Aardappeldemodag in Westmaas. Daar kwamen maar liefst 5000 professionals op af. Niet verwonderlijk, want René van Diepen van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) rept zelfs van een revival. Nederlanders eten sinds de tweede helft van vorig jaar weer meer aardappelen dan het afgelopen decennium.… Lees meer »

Spaanse kunstenaar ontwerpt schrijvende lepel

De Writing spoon is zowel een lepel als een kroontjespen.
`Mijn leven breng ik al tekenend door,` zegt de Spaanse, in Londen woonachtige kunstenaar Julie Mariscal. `Terwijl ik een telefoongesprek voer, een kop koffie drink, klets met m`n vriendenÂ…` Op die momenten komt een pen tevoorschijn en begint ze te tekenen op dat wat voor het grijpen ligt: een servet, suikerzakje, rekening of wat dan ook.… Lees meer »

Culinair Historisch Kookmuseum vernieuwd

Vanaf april 2009 kunnen bezoekers genieten in het vernieuwde Culinair Historisch Kookmuseum in Appelscha. Een mix van oude en nieuwe geschiedenis, horen, zien, proeven en ruiken zal net als in het oude museum centraal staan. Het kookmuseum wil kennis en ervaring delen, rubriceren en publiceren als erfgoed voor de volgende generaties.

De rode draad in het museum is de kookhistorie: van wieg tot graf, van voorjaar tot winter, van zaaien tot oogsten.… Lees meer »

Muziek beïnvloedt wijnervaring

Merlot smaakt beter als je ´Sitting on the dock of the bay´ van Otis Redding, ´Easy´ van Lionel Ritchie of ´Heartbeats´ van José González luistert. Muziek beïnvloedt namelijk de smaak van wijn, concluderen onderzoekers in Edinburgh. Volgens de onderzoekers van de Heriot-Watt Universiteit, komt dat door ´coginitieve priming´: muziek stimuleert bepaalde gebieden in het brein.

Wanneer het brein vervolgens in aanraking komt met de smaak van wijn, wordt die smaaksensatie beïnvloed door de eerder geactiveerde muziekstand.… Lees meer »

Grootste cafe brulee ter wereld in Alkmaar

Stadsbrasserie Elhorst Eten & Drinken doet op koopzondag 7 september een serieuze poging om in de binnenstad van Alkmaar de grootste Café Brulee ter wereld te maken. Eigenaar Kees Elhorst doet een poging met zijn circa 2.000 liter grote Café Brulee geschiedenis te schrijven in het Guiness Book of Records. Hij maakt goede kans. Want nooit eerder schreef iemand zo`n gigantische Café Brulee op zijn naam.… Lees meer »

Britse eet 18 jaar alleen kipnuggets en patat

Een 20-jarige Britse die 18 jaar lang alleen maar kipnuggets en patat heeft gegeten, is eindelijk van haar eetangst afgeholpen. Carla Laban, die lijdt aan Cibofobie werd tot haar tweede levensjaar panisch en ziek als ze iets moest eten. Haar ouders ontdekten dat dit niet gebeurde bij kipnuggets en friet. Achttien jaar lang kreeg ze vervolgens het eenzijdige en vette dieet voorgeschoteld, meldt de Britse krant Daily Mirror

Pillen

Om in vorm te blijven at Laban nooit ontbijt, maar at ze tijdens de lunch en diner in totaal zo`n dertig kipnuggets per dag.… Lees meer »

Oudere posts