Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2008 (pagina 1 van 8)

Zaaien volgens Anastasia

Russische Anastasia die in volledige harmonie met haar omgeving leeft beschrijft hoe je het beste kan zaaien zodat het product helend werkt. Ik heb het zelf nog niet gedaan (nog nooit iets gezaaid zelfs) maar ga het zeker proberen. Ik ben gek van de boeken over Anastasia, geschreven door Vladimir Megre. Ik heb er nu vier gelezen. Een korte beschrijving van het eerste boek: Anastasia – de Zoemende Ceder is als volgt.… Lees meer »

Genieten van vis op een modern landgoed

Een bezoek aan restaurant VisDis

Het is nieuw, modern en dé plek om in de omgeving van Apeldoorn vis te eten. Na een ingrijpende metamorfose opende restaurant VisDis op 1 april de deuren. Een restaurant met een opvallende kaart én maandelijkse thema-avonden. Op het prachtige Landgoed Sprengenhorst, middenin de bossen, ontmoet ik eigenaresse Francoise Kösters. Een oase van rust doet me in 1 klap vergeten dat ik er een hele reis op heb zitten.… Lees meer »

De Nieuwe Wereld: regionale wijnen ontdekt!

Afgelopen zondag 25 mei 2008 bezochten meer dan 400 mensen het wijnevenement ONTDEK DE NIEUWE WERELD. In de strakke omgeving van het Mövenpick Hotel in Amsterdam kon men de wijnkennis verrijken met zo`n 250 wijnen uit Zuid Afrika, Australië, Nieuw Zeeland, Chili, Argentinië, Californië en Canada. Het panel van Perswijn verkoos de lekkerste merlot en chardonnay onder de €10:

Merlot :

 • Slowine 2005, Overberg
  Great Grapes
  Zuid-Afrika
 • Errazuriz Estate 2006, Curico Valley
  Gastrovino
  Chili
 • Torres, Santa Digna 2006, Central Valley
  Oud Reuchlin & Boelen
  Chili

Chardonnay:

 • Bodega Lurton, Reserva 2007,
  Mendoza Gastrovino
  Argentinië
 • Groot Parys, Die Tweede Droom­ 2006, Paarl
  Wine Matters
  Zuid-Afrika
 • Yering Station, Frog 2006, Yarra Valley
  Vinites
  Australië
De masterclasses met wijnmakers van Trapiche (Argentinië), Montana (Nieuw Zeeland) en Jacob`s Creek (Australië) waren zeer leerzaam en geheel volgeboekt.… Lees meer »

Jongeren hebben honger naar wijnkennis

Gisteren is in Zwolle het eerste exemplaar van het boek `Ik verkoop wijn in de horeca` aangeboden aan Thérèse Boer, maître sommelier van Restaurant de Librije en tevens president van het Gastvrijheidsgilde. Het boek verschijnt naar aanleiding van onderzoek uitgevoerd door Trendbox, onder 500 gasten die regelmatig wijn drinken in restaurants en café`s. Dit onderzoek is gehouden in opdracht van Oud Reuchlin & Boelen, een van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland.… Lees meer »

Smulders slaat superaanbod af

Topkok Toine Smulders van Villa Copera, die onlangs in Dubai wereldkampioen koken werd, heeft een aanbod afgeslagen dat hem in één keer de best betaalde kok ter wereld zou maken. Een steenrijke zakenman uit Dubai wilde Smulders tegen een salaris van 1,2 miljoen dollar per jaar als privé-kok aannemen.


De eigenaar van Cuisine Toine Smulders Villa Copera blijft echter liever in het Gelderse dorp Tolkamer zijn kookkunst beoefenen.… Lees meer »

Gordon Ramsay wil Mount Everest op

Chef-kok Gordon Ramsay is hard aan het trainen om volgend jaar de Mount Everest te kunnen beklimmen. Maar zijn gezondheid laat tijdelijk te wensen over: hij kampt met een maagzweer. Veroorzaakt door te veel smerig eten. Dat meldt het Britse blad The Sun. `De Everest is altijd mijn droom geweest, ik moet en zal het halen. Als je ouder wordt, dan krijg je steeds minder de kans om je eigen fysieke grenzen te verkennen.`

Ramsay (41) kampte vroeger met overgewicht maar ging lijnen toen hij zichzelf als dikke kok op tv zag.… Lees meer »

Librije`s Hotel feestelijk geopend

Duizend gasten, een theatershow en uiteraard champagne. Voor de feestelijke opening van Librije`s Hotel in Zwolle waren alle ingrediënten aanwezig. Initiatiefnemers van het hotel Jonnie en Thérèse Boer stonden natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling. Voor de opening is flink uitgepakt: ruim 1000 relaties, pers en andere genodigden krijgen een anderhalf uur durende theatershow voorgeschoteld, waarin Jonnie en Thérèse als `verdachten` voor de rechtbank verschijnen op verdenking van het ontnemen van de gevangenis van de stad Zwolle.… Lees meer »

Wijn-visum

Aardig bedacht: een wijn-visum, een soort toegangsbewijs voor wijndomeinen. Het visum "biedt de bezitter ervan vrije toegang tot enkele tientallen wijnbedrijven, hoofdzakelijk in de klassieke wijnlanden van Europa, maar ook in andere continenten. " En bovendien krijg je nog 10% korting op de wijnen. Het initiatief komt van Gastrovino.


Lees meer »

Bomaanslagen op Beren-restaurants

De Bereneetcafés worden bedreigd. De redactie van het AD ontving donderdagmiddag een dreigbrief bestemd voor de restaurantketen, bevestigt de politie vrijdag. In de brief staat de boodschap `Bereneetcafés deze zomer doelwit ontploffing`. De brief, gemaakt van uit tijdschriften geknipte letters, is anoniem en er staan geen eisen of motief in. De politie neemt de bedreiging serieus en onderzoekt de zaak.

Eigenaar van de eetcafés Ad Schaap heeft geen idee wie de afzender van de brief kan zijn.… Lees meer »

Net 5 gaat culinaire strijd aan met amateurs

Net 5 heeft het format Come Dine With Me aangekocht. Hierin nemen vijf amateur-koks het tegen elkaar op om het beste dineetje te bereiden. Dat wordt beoordeeld door de andere vier kandidaten. De beste kok wint een leuk geldbedrag, in de Britse versie 1000 pond. Come Dine With Me is begonnen op het Britse Channel 4 als dagtelevisie, maar inmiddels uitgebouwd tot een programma dat prima in de avondprogrammering past.… Lees meer »

Oudere posts