Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2008 (pagina 1 van 13)

Vis, zoveel lekkers dat er is

Eet meer vis!!!


Lekker en gezond….
Gerookte, gezouten en verse haringen waren vroeger zeer populair.
Haring is rijk aan omega-3.
Het lekkere visvlees is roomkleurig en smeuïg.
Zeer rijk aan visolie.
216 kcal en 16 g vet per 100 g.
Op z`n best van september tot april.
Bakken, grillen, inleggen
Lekker met fruit, bv. appel.

Haring met mosterd (4pers)
4 verse haringen
8 eetlepels mosterd
300 g paneermeel
4 eetlepels arachideolie
Maak met een mes een paar ondiepe insnijdingen in de rug van de haringen .Smeer de vissen in met mosterd en draai ze daama in paneermeel.… Lees meer »

54.000 euro voor een fles champagne

Het seizoen van de grote wijnveilingen in Groot-Brittannië en de US is weer op volle gang. Na een dipje vorig jaar wordt weer het ene record na het andere gebroken. In New York bracht een fles Dom Perignon Rosé 1959 54.000 euro op. Volgens de keldermeester van champagnehuis Moët et Chandon, producent van de exclusieve Dom Perignon champagnes, was 1959 een zeldzaam, superb en mythisch oogstjaar en voor eeuwig een inspiratiebron voor de Dom Perignon Rosé.… Lees meer »

New York zet calorieën op het menu

New Yorkers kwamen tussen 2002 en 2004 gezamenlijk 5 miljoen kilo aan. Het aantal gevallen van obesitas in de stad steeg met 17 procent. Die cijfers vond het stadsbestuur zo alarmerend dat restaurants nu verplicht worden het aantal calorieën bij gerechten op de menukaart te vermelden. New Yorkers moeten aan de hand worden genomen in de strijd tegen obesitas, meent Thomas Frieden, de gezondheidsadviseur van de stad.… Lees meer »

Kennismaken met koken

Wie altijd al eens een kookworkshop heeft willen volgen kan nu zijn kans grijpen. De eerste Nationale Kookstudio Week gaat vandaag van start. Geïnteresseerden kunnen in het hele land deelnemen aan kookworkshops voor tussen de €10,- en €30,-.

Onder begeleiding van een professionele kok kun je onder meer deelnemen aan een workshop tapas, amuses, fingerfood, basiskoken, pasta draaien en bonbons maken.… Lees meer »

Tweede lintje voor Librije-koppel

Net als haar man Jonnie is Thérèse Boer vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zoals het een echte gastvrouw betaamt, wilde ze tijdens de drukke lunch in De Librije niet bij haar gasten weglopen voor een reactie. Vinologe Boer is niet de enige in wijnland die vandaag een koninklijke onderscheiding kreeg, ook collega-wijnkenner en -journalist Hubrecht Duijker mag zich nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.… Lees meer »

Eetpiraat simuleert hartklachten

Een 43-jarige man uit Den Haag, die bij de politie bekend staat als `eetpiraat`, blijkt tegenwoordig ook hartklachten te simuleren om een gratis overnachting met ontbijt te veroveren in ziekenhuizen. Dat meldt de politie in Arnhem. De Hagenaar, die telkens ergens anders opduikt, zat donderdagavond in een eetcafé aan de Korenmarkt in Arnhem en kon daar niet betalen. Hij had eerder op de dag op die manier ook al gratis gegeten in Ede.… Lees meer »

Robin Overdreef naar De Zwethheul

Topsommelier Robin Overdreef heeft restaurant Hermitage in Rijsoord-Ridderkerk verruild voor De Zwethheul in Schipluiden. Overdreef neemt de sommelierstaken over van maître Remko Bögemann. Sterzaak De Zwethheul kent een rommelig recent verleden wat sommeliers betreft. Binnen korte tijd kwamen en gingen Allard Sieburg en Siegurd Snoeys, waarna maître Bögemann de wijn ging schenken.

Met Overdreef hoopt De Zwethheul een stabiele factor binnen te halen, die Bögemann kan bijstaan en de kookkunsten van Mario Ridder kan aanvullen met wijnen.… Lees meer »

Wokrestaurants frauderen voor miljoenen

Anderhalf jaar strenge controles bij Chinese wokrestaurants hebben geleid tot meer dan 7 miljoen euro aan belastingaanslagen en boetes. De Belastingdienst heeft dat maandag bekendgemaakt, na een actie samen met onder meer de uitkeringsinstantie UWV en de Arbeidsinspectie. De controles werden gehouden na signalen over mogelijke belastingfraude en illegale werknemers. In totaal 66 wokrestaurants zijn bezocht. In 35 gevallen leidde een eerste bezoek tot een vervolgonderzoek.… Lees meer »

Strijd om favoriete champagne James Bond

De champagnehuizen Bollinger en Tatittinger hebben allebei een viering van de 100ste verjaardag van James Bond gesponsord. Beide champagnehuizen claimen namelijk de favoriete drank van James Bond te produceren.

De waarheid ligt iets genuanceerder, want in de James Bond boeken was Taittinger de favoriete champagne, in de film was dat vooral Bollinger.

Daarbij heeft de filmheld, waarschijnlijk onder invloed van de commercie, in de film From Russia with Love voor het laatst Taittinger genoemd, geschonken en gedronken.… Lees meer »

Juridisch gevecht wijnboeren over naam Paus

Wijnboeren uit het beroemde Franse wijnstadjeChâteauneuf-du-Pape, in het zuiden van het Rhône-dal, zijn een juridische procedure begonnen tegen hun collegae van l`Enclave des Papes over het gebruik van het woord Pape (in het Nederlands: paus) in hun merk. Voor de rechtbank in de stad Carpentras stelden de wijnboeren uit Châteauneuf-du-Pape dat het gebruik van het woord Pape voor wijnen van andere wijngaarden dan die rond hun eigen stadje, tot grote verwarring leidt en daarom verboden zou moeten worden.… Lees meer »

Oudere posts