Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2008 (pagina 1 van 13)

Sophia ontvangt internationale Michelin sterren

Op 13 en 14 april zal de Franse twee michelinsterren-kok Jean-André Charial de echte Provençaalse keuken naar Amsterdam brengen. Internationale culinaire top op bezoek bij restaurant SOPHIA
'The Taste of Sophia'; een aankomend begrip waarbij het internationale karakter van Sophia onderstreept zal worden door de grote koks van deze aarde. Wisselend met de seizoenen mee zal Sophia het toneel zijn van een culinaire 'clinic' waarbij culinair grootmeester Jean-André Charial (twee Michelinsterren en ooit de leermeester van o.a.… Lees meer »

Kip op billboard (filmpje)

Ken je nog die reclame van Dove van een tijdje geleden waarin een doodgewone vrouw volledig in de make-over ging en totaal verknipt op een billboard kwam te staan? Een leuke parodie hierop is gemaakt door het Amerikaanse Foster Farms, een kippenboer die biologische kippen direct aan de consument verkoopt. Deze kippen groeien op normale wijze zonder toevoeging van hormonen en steroïden en zijn zonder andere kunstmatige stoffen te koop.… Lees meer »

Wijnen uit de Nieuwe Wereld winnen wereldwijd terrein

Volgens de International Organisation of Vine and Wine (OIV) winnen de wijnen van het zuidelijk halfrond en de US nog steeds terrein ten koste van de traditionele Europese wijnlanden. Dit ondanks het rooien van wijngaarden in verband met overproductie en de lagere productie ten gevolge van de droogte in landen als Australië door klimaatveranderingen.

Er blijft overigens nog steeds sprake van een mondiale overproductie.… Lees meer »

Herman den Blijker wordt vader

Topkok Herman den Blijker wordt voor het eerst vader. Zijn vrouw Jacqueline is in verwachting van een zoon. Het jongetje moet in juli ter wereld komen, zo meldt De Telegraaf maandag. Het kindje was niet gepland, maar is zeer gewenst. "Het is gewoon zo gekomen, ik heb het juiste recept gevonden", vertelt de 49-jarige Rotterdammer. Onlangs liet het stel een echo van de baby maken.… Lees meer »

Nederlanders eten ladingen vis

Sommige mensen hebben geen gezonder vlees nodig: die eten gewoon vis. We worden er namelijk te pas en te onpas mee gefronteerd dat vis goed voor je is, met al die omega-vetzuren. Deze informatie heeft zijn vruchten afgeworpen, want we eten steeds meer vis. 50.000 ton vis ging er doorheen het afgelopen jaar, zo meldt het Nederlands Visbureau. Wij aardappeleters zijn steeds dikkere maten met die vis, schelp- en schaaldieren, want dat is per persoon 3,4 kilo.… Lees meer »

Disney komt met "Ratatouille" wijn

De nieuwe Disney/Pixar film "Ratatouille"over een rat met de naam Remy die een Franse topkok wil worden is volgens het zakentijdschrift Forbes voor Disney aanleiding om een "Ratatouille" wijn op de markt te brengen. De wijn is een Chardonnay uit de Bourgogne met een afbeelding van de rat Remy op het etiket.
In de US zal de wijn in supermarkten voor USD.… Lees meer »

Wijnprijzen Bourgognes in de US sterk gestegen

Producenten in de Franse wijnstreek Bourgogne hebben de afgelopen weken hun prijzen in dollars met 10 tot 20 procent verhoogd. Volgens voorzitter Gagey van de overkoepelende organisatie van Bourgogneproducenten, het Comité Interprofessionel des Vins de Bourgogne (CIVB), zijn de wijnexporteurs niet langer bereid voor de daling van de US dollar op te draaien.

Tot nu toe hebben de wijnproducenten in de Bourgogne via prijsverlagingen de daling van de US dollar gecompenseerd, maar hier zijn ze niet langer toe bereid.… Lees meer »

Blijdorpse dieren vegetarisch

In samenwerking met de Nederlandse Vegetariërsbond heeft de Rotterdamse diergaarde Blijdorp besloten om nog dit jaar alle dieren vegetarisch te laten eten. Sommige dieren eten al geen vlees meer, de rest van de dieren gaan ook voor de bijl. De NVB zegt dat het vegetarisch eten dieren langer laat leven en een positief effect heeft op het welzijn. In het wild eten dieren ook regelmatig fruit en bladeren, zo stelt de bond.… Lees meer »

Spaanse witte wijn Libalis Kreeftenwijn 2008

Op de laatste donderdag van maart wordt traditiegetrouw het Oosterscheldekreeft seizoen geopend.
Onderdeel van het programma is het bekendmaken van de Kreeftenwijn van het jaar. De Kreeftenwijn 2008 is een witte wijn uit Spanje, de Libalis van Castillo de Maetierra, uit het gebied Vino de la Tierra Valles de Sadacia in de Rioja streek.
Gedurende de periode dat de kreeft kan worden gevangen (van 1 april tot en met 15 juli 2007), zijn er tien restaurants op Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland, Walcheren en Tholen die een speciaal kreeftenmenu op de kaart hebben staan.… Lees meer »

Franse wijnbaron koopt wijngaard in Japan

De bekende wijnbaron Bernard Magrez heeft als eerste Fransman een wijngaard in Japan gekocht.

De prijs voor de wijngaard betaalde prijs is niet bekend gemaakt. Op de 6 hectare grote wijngaard op de heuvels van de berg Fuji wil de wijnbaron een witte wijn van topkwaliteit gaan maken met de locale wijnproducent Yuuju Aruga, bekend om zijn kwaliteitswijnen.

Met deze aankoop en de aankoop van twee in omvang ook bescheiden domaines van ieder 8 hectare in Collioure en in Montmer in de Zuidfranse Pyrénées-Orientales komt het totaal aantal wijnbedrijven dat Magrez geheel of gedeeltelijk bezit op vijfendertig in vier verschillende werelddelen.… Lees meer »

Oudere posts