Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2008 (pagina 1 van 12)

Wat je van ver haalt is lekker

Mijn eetbelevenissen Wat heb jij nou weer? Onderhand ben ik het wel gewend dat men zo reageert als ik mijn lunch doosje open. Iedere dag probeer ik mijn eigen gemaakte lunch weer tot een waar feest te maken. Broodje met gerookte zalm en mierikswortel, of mozzarella met basilicum en tomaat. Soms komen collega's van hun plek om mijn broodje te bewonderen.… Lees meer »

Broodtrommel nog populair

De broodtrommel is populair. Vier op de tien Nederlanders nemen op een door de weekste dag lunch mee van huis. Meestal smeert men de boterhammen zelf, maar bijna een op de vijf mannen geeft toe dat het lunchpakket door de partner of moeder wordt bereid. Dat blijkt uit onderzoek. Een op de vijf Nederlanders luncht in de kantine. Een kwart eet tussen de middag meestal thuis.… Lees meer »

Ober, er zit een kat in mijn soep

Dat katten worden gegeten in China, dat is geen nieuws. Wel als ze zich uit zichzelf op je bord komen melden. Dat overkwam een man in Peking die lekker zat te eten in een restaurant. Zonder voortekenen kwam ineens een kat uit het plafond zetten. De man boog net op dat moment voorover, waardoor de kat op zijn rug terecht kwam.… Lees meer »

Wij willen nuttige chocolade

In chocolade zitten tal van stofjes die invloed kunnen hebben op ons welbevinden. Soms wordt chocolade zelfs extra verrijkt met deze stofjes. Want dat schijnen we te willen. Barry Callebaut, dat is 's werelds grootste chocolademaker, heeft dat onderzocht. In zes landen, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, de VS en Zwitserland, is een onderzoek gehouden naar waarom we nu eigenlijk chocolade eten.… Lees meer »

Hamburger met vishaakje

In de dunne darm van een Japanner is een vishaak gevonden die met een hamburger meekwam. De man kreeg hevige buikklachten nadat hij de hamburger had verorberd. Daarop keek hij in het zakje van het product en vond een vishaakje van een centimeter lang, meldde de politie zondag.

In het ziekenhuis werd een tweede vishaak gevonden die zich in de dunne darm had vastgezet.… Lees meer »

Meng je eigen wijn

Op feestjes hoeven Amerikanen zich niet langer te vermaken met Twister. Sinds kort kunnen ze de ultieme wijn samenstellen met een mengpakket. De zogenaamde Fusebox is door Crushpad uit San Francisco op de markt gebracht. Het is een pakket dat mengwijnen bevat uit de ´beste´ wijngaarden van Napa in Californië, zoals Caubernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Malbec, Cabernet Franc en een Mystery Wine.… Lees meer »

Oranje bloemkool

Echte voetbalgekken kunnen tijdens de maaltijd in de sfeer blijven met oranje bloemkool. De Britse zaadveredelaar Syngenta Seeds treft voorbereidingen om oranje bloemkolen te telen. De zaadjes gaan binnenkort de grond in zodat vlak voor het EK voetbal kan worden geoogst.

Het bedrijf ontwikkelde ook al groene en paarse bloemkolen, niet in te grote hoeveelheden. Voor de oranje exemplaren verwacht Syngenta meer belangstelling vanwege het voetbalkampioenschap.… Lees meer »

Vind de kraamboerderij van je ei

Een tijdje geleden was er ophef over de eieren die in restaurant Fifteen van Jamie Oliver werden gebruikt. Omdat alle eieren op waren is één van de koks snel naar een supermarkt gerend en heeft daar eieren gekocht. Foute boel, want dit waren geen scharreleieren. Eén van de klanten ontdekte dit toen hij vroeg naar de code op de eieren. Deze code, die op alle eieren staat, geeft precies weer waar het ei vandaan komt.… Lees meer »

Wijn is nog gezonder dan gedacht

Dat een glaasje wijn op z'n tijd goed is voor de bloedsomloop wisten we al. Maar het behoedt de mens tegen veel meer.


En de ontwikkeling staat niet stil. Het alcoholpercentage wordt aangepakt en de biologische variant is steeds ruimer verkrijgbaar. Hubrecht Duijker, een van de meest gerenommeerde wijndeskundigen en liefhebber van een goed glas, vertelt enthousiast over de gezondheidsvoordelen van wijn.… Lees meer »

1 op de 3 neemt eigen thee mee naar werk

Meer dan 50 procent van werkend Nederland vindt variatie in thee op het werk belangrijk. Ruim 1 op de 3 werkende Nederlanders neemt de eigen thee mee naar het werk, omdat het aanbod daar onvoldoende is. Zij missen dan vooral vruchtenthee, groene thee en seizoensthee. Dit blijkt uit onderzoek dat Motivaction in opdracht van Pickwick hield onder 520 werkende Nederlanders. Daarnaast is onderzocht welke theevarianten de Nederlander drinkt tijdens typische momenten op het werk.… Lees meer »

Oudere posts