Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2008 (pagina 1 van 11)

Jamie Oliver verslaat Gordon Ramsay

Jamie Oliver heeft collega tv-kok Gordon Ramsay verslagen en heeft een sterkere internet-identiteit. Dat blijkt uit een onderzoekje dat in het Engelse internetbedrijf Garlik heeft uitgevoerd. Met een programma dat QDOS heet, kan je voor iedereen een score berekenen op basis van diens internetpopulariteit. Daarbij wordt gekeken naar sites als Linkedin, blogs, nieuwssites etc.Jamie Oliver versloeg collega's Gordon Ramsay en Nigella Lawson in een kleine competitie tussen bekende Engelse koks.… Lees meer »

Biertje voor 270 euro

Als exclusieve wijnen het goed doen, waarom zouden mensen dan niet ook een exclusief biertje kunnen waarderen, moet de Deense bierbrouwer Carlsberg gedacht hebben. En dus komen ze met een bier dat 357 keer duurder is als een normaal biertje dat uit deze fabriek rolt. Deze Vintage nr 1 is hiermee het duurste bier ter wereld. De prijs is afgeleid van het jaar waarin het bier geproduceerd wordt.… Lees meer »

Bedrijfsrestaurant serveert mensentong

In een bedrijfsrestaurant van een Sloveens ziekenhuis is een mensentong gevonden in het voorgeschotelde eten. Een arts, die van een kiprisotto wilde genieten, stuitte op het lichaamsdeel toen hij een vork in zijn lunch zette. Dat het om een mensentong ging, bleek na onderzoek van de kiprisotto. Hoe het lichaamsdeel in het eten is gekomen is onbekend. De cateringmanager van het ziekenhuis denkt dat de tong al bij levering in de etenswaren zat, of dat een chirurg van het ziekenhuis de tong per ongeluk verkeerd heeft gedeponeerd.… Lees meer »

Bonenkruid

De naam doet het al vermoeden: dit kruid heeft een speciale band met bonen en peulvruchten in het algemeen. Niet alleen stimuleert bonenkruid de groei van peulvruchten in de tuin, ook in de kookpot kunnen ze het best met elkaar vinden. Bonenkruid komt trouwens de smaak van heel wat spijzen ten goede. Bovendien blijf je dankzij de positieve werking op maag en darmen achteraf gespaard van een pafferig en winderig gevoel.… Lees meer »

Klinkende namen bij Bocuse d'Or NL

De Nederlandse strijd om de kookwedstrijd Bocuse d'Or krijgt klinkende namen aan het vertrek. Zeven van de acht deelnemers aan de finalewedstrijd van 26 februari zijn bekend. Naast gearriveerde topkoks nemen ook kooktalenten deel. Op de deelnemerslijst zien we ondermeer Toine Smulders van Villa Copera in Tolkamer. Smulders werd vorig jaar Europees Kampioen koken. Verder neemt de winnaar van het NK voor chef-koks boven 25 jaar, Wim Klerks van Les Jumeaux, deel.… Lees meer »

Amerikaans toprestaurant begint babyvoedingslijn

Restaurateur Neal Brown heeft in het Amerikaanse Indianapolis toprestaurant L'explorateur, en maakt sinds kort ook babyvoeding. De kinderhapjes zijn uitsluitend geproduceerd met lokaal geteelde groenten en fruit. Hij gaat de lijn Izzy and Grey's Gourmet Baby Food via zijn restaurant en via internet verkopen. De filosofie van lokale producten hanteert Brown ook op zijn restaurantkaart. Voor de babyvoeding inspireert hij zich z'n zeven maanden oude zoontje Greyson Samurai.… Lees meer »

Restaurant gezocht voor Freedom Tower

Altijd al je eigen restaurant willen beginnen? Wat dacht je van een plek in Lower Manhattan, op de 100ste en 101ste verdieping, ruim drieduizend vierkante meter groot en met rondom uitzicht over de Big Apple? De Freedom Tower is namelijk op zoek naar iemand die bovenin een luxe restaurant wil beginnen. De opvolger van Windows on the World (het restaurant in de Twin Towers) moet in 2013 de deuren openen.… Lees meer »

Nieuwe chef-kok voor restaurant Las Palmas

Op 24 januari start Martin Ozinga als chef-kok. Hij komt van Herman den Blijkers restaurant Groot-Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, dat onlangs werd verkocht. Martin Ozinga volgt Erik van Dam op als chef-kok. Van Dam werd eind juni 2007 in het tv-programma 'Hermans Helden' uitgekozen tot chef-kok, maar was drie maanden later al vertrokken wegens een verschil van mening.

Ozinga werkt al vijf jaar voor de Engel Groep, waartoe Las Palmas behoort.… Lees meer »

'Niven Kunz eerste van nieuwe generatie'

Niven Kunz, de jongste sterkok van Nederland en eigenaar van 't Raethuys in Wateringen, is sinds maandag 28 januari officieel toegetreden tot de Alliance Gastronomique. 'Niven is een bijzonder geval. Hij is de eerste van de derde generatie koks in de Alliance', sprak voorzitter John Beeren. De eerste man van het restaurant-samenwerkingsverband was trots op het jongste lid dat afkomstig is uit 'eigen kweek'.… Lees meer »

Duijker: wijnprijzen anders berekenen

De vorm van calculeren van wijnprijzen door x-maal de inkoopprijs te doen, moet worden afgeschaft. Dat zegt de bekende wijnschrijver Hubrecht Duijker. Duijker pleit er voor dat horecaondernemers met een vaste opslag per fles gaan werken. In een e-mail aan Gijsbert Bianchi, voorzitter van de sector Restaurants van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), adviseert Duijker om te gaan werken met een vaste opslag voor een fles wijn, in plaats van het systeem waarbij x-maal de inkoopprijs wordt gehanteerd.… Lees meer »

Oudere posts