Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Jaar: 2008 (pagina 1 van 115)

Malos hábitos, Alternatieve titel: Bad Habits

Een film over eetstoornissen, religie en overspel.Dan kun je een hoog dramagehalte verwachten. Maar dat Malos hábitos (slechte gewoonten) zo zwaar op de maag zou liggen had ik niet gedacht. Ik was gewaarschuwd dat de film vrij traag is. Toch blijf je door de fraaie beelden en het onvoorspelbare verloop aan de film gekluisterd. Het regiedebuut van Simón Bross werd op het Mexicaanse Filmfestival van Guadalajara gekroond tot beste film en beste Mexicaanse film.… Lees meer »

Kapsalon

Een aluminium bak met daarin friet, shoarma, overgoten met knoflooksaus, wat sambal erbij en plakken kaas erover . Even gesmolten in de oven en daarna gegarneerd met sla, rauwkost en tomaat.De Kapsalon. Ontstaan in de Rotterdamse shoarmazaak El Aviva en bedacht door kapper Nataniël Gomes. Ik had geen idee dat het werk van kappers fysiek zo inspannend is dat je behoefte hebt aan een maal van 1800 calorieën.… Lees meer »

Gratis diner met een Smulweblid

Je komt elkaar vaak tegen op Smulweb. Je hebt wel eens wat van zijn of haar recepten bereid. En/of leest de recensies van die ene persoon altijd met veel plezier. Het is nog nooit van een persoonlijk treffen gekomen. Terwijl het je best eens leuk lijkt om die ene persoon in het echt te ontmoeten. Wij bieden je een diner voor twee personen aan.… Lees meer »

Sergio Herman nummer 1 volgens Ton de Zeeuw

Culinair journalist Ton de Zeeuw nam gisteren afscheid van de Telegraaf redactie. In zijn laatste schrijven voor zijn rubriek `Tafelen met Ton` laat hij weten wie hij de beste kok(s) van Nederland vindt. "Dat is niet zo moeilijk, want de top van dit land is ook mijn top. Jonnie Boer, de Zwolse no nonsense-kanjer die rock-`n-roll in onze ingeslapen keukens bracht, Sergio Herman, de begenadigde vernieuwer uit Zeeuws-Vlaanderen die de superieur geachte Belgische keuken schaakmat zette en Hans van Wolde, de brutale smaakmaker uit Maastricht die de Nederlandse cuisine naar internationale hoogten tilde.… Lees meer »

2e Kerst bij de familie Vaders

Een en ander hoe we de kerst middag en avond doorbrachten……..dus uit de keuken klappen
Tweede kerst kwamen de kinderen en kleinkinderen naar ons toe.

Vanaf een uur of drie zou iedereen aanwezig zijn.

Om drie uur prezies zaten we aan de koffie of thee net wat men wil .

Een langevingertaart die door Eveline gemaakt was ging hierbij heerlijk naar binnen .… Lees meer »

Culinaire films

Er zijn talloze films te bedenken waarin eten een metafoor is voor liefde, communicatie of ****. Iedereen kent ze wel: die scène in dat restaurant of film waarin voedsel een prikkelende rol speelt.http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/culinaire_films.php Films.… Lees meer »

Lelijke kalkoen haalt de kerst

De meest fortuinlijke kalkoen woont in Engeland. Het beest wordt tijdens kerst niet geserveerd, omdat de vogel te lelijk is. Wilbur heeft te kampen met ondergewicht, een misvormd lichaam en is kaal. Het beest is ook nog eens mank, waardoor klanten Wilbur massaal links lieten liggen. De kalkoen is de enige nog overgebleven vogel op de boerderij in het Britse Totnes.… Lees meer »

Kors meest talentvolle kok van de EMOA challenge

Kevin Kors van Novotel Amsterdam City heeft de koksfinale van de internationale EMOA-challenge gewonnen in de leeftijdscategorie 22-26 jaar. Dit jaar vond de EMOA-challenge plaats in Parijs. Het doel ervan is leerlingen en stagiaires die in de hotels van Accor in opleiding zijn, te belonen voor hun betrokkenheid en motivatie. Bovendien wordt, aldus Accor, door het internationale karakter de aandacht gevestigd op de drie hoofdactiviteiten van de gastvrijheidsindustrie: receptie, keuken en bediening.… Lees meer »

Belgen eten meer friet door financiële crisis

Belgen hebben de afgelopen maanden meer frieten en aardappelen gegeten als gevolg van de financiële crisis. Op de flink duurder geworden spaghetti en andere pasta`s wordt dan weer massaal bespaard. Belgen hebben de afgelopen maanden meer frieten en aardappelen gegeten als gevolg van de financiële crisis. Dat maakte het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijonderzoek (Vlam) bekend. Een gemiddelde Belg eet zo`n 3,2 kg aardappelen per maand, in principe goed voor dertien stevige porties friet.… Lees meer »

Hoofdstad van de Smaak 2009: Amsterdam

Amsterdam wordt in 2009 dubbel hoofdstad: van het land en van de Smaak. De organisatie van de Week van de Smaak heeft Amsterdam gekozen tot Hoofdstad van de Smaak 2009. Het jaarthema van Amsterdam wordt `Stad van de Duizend-en-één Smaken`, een verwijzing naar de vele culturen die de stad rijk is. Amsterdam wil zich als Hoofdstad van de Smaak richten op brede lagen van de bevolking, met een diverse culturele achtergrond.… Lees meer »

Oudere posts