Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2007 (pagina 1 van 10)

De grande finale van het kerstdiner: het dessert!

Natuurlijk worden aan alle gangen van het kerstdiner veel zorg en aandacht besteed. Een goed begin is het halve werk, maar wat is er leuker dan een feestelijke afsluiter? Er zijn ontelbaar veel gerechten, van soufflés, mousses, merengues, trifles, crème brûlée, pannenkoekjes, pudding, ijsvariaties, gebak tot en met vers fruit. Kies je voor een mooie sorbet in een prachtig glas, of pak je ontzettend uit door je gasten een grand dessert te serveren?… Lees meer »

'Nederlander is niet trots op eten en drinken'

Jenever mag alleen in Nederland en België worden gestookt. Het is pas het zevende Nederlandse product dat Europese bescherming krijgt. Valt er niet meer te beschermen? ''Wij zijn niet trots op ons eten.'' NIJMEGEN – Italië heeft 31 soorten kaas Europees laten beschermen, Duitsland twaalf soorten bier en dertig soorten mineraalwater. Als binnenkort ook de jenever Europese bescherming geniet, heeft Nederland acht producten met een EU-certificaat.… Lees meer »

Marcel Ploumen beste hobbykok van Nederland

Op 24 en 25 november is de eerste editie van hét culinaire evenement, de Smaakparade, van start gegaan. Bijna 4000 culinair geïnteresseerden zijn naar Landgoed Rhederoord, nabij Arnhem, gekomen om te genieten van bijzondere producten uit binnen- en buitenland. Het gehele weekend stond in het teken van eten, buitenlucht, drinken, vuur, ruiken en proeven. Met de Veluwe als decor genoten de bezoekers van de kunsten van de topkoks die twee dagen lang demonstraties gaven in de nostalgische spiegeltent Moulin Rouge.… Lees meer »

Sterrenchef verkoopt restaurant om scheiding te betalen

De Engelse chef-kok en tv-bekendheid John Burton Race moet zijn restaurant The New Angel (één ster) in Darthmouth verkopen in de strijd zijn scheiding rond te krijgen. Zijn ex-vrouw is mede-eigenaar en eist de helft van de waarde. Het grootste deel van Races vermogen zit in het restaurant en het kleine hotel dat erbij hoort. Om zijn ex uit te kopen heeft hij 1,8 miljoen pond (2,5 miljoen euro) nodig.… Lees meer »

Chinees restaurant erft 14 miljoen

In Engeland heeft de familie van een overleden 89-jarige vrouw een rechtszaak aangespannen tegen een Chinees restaurant. Omdat niet zij, maar de restauranteigenaren de erfenis van bijna 14 miljoen euro krijgen. Golda 'Goldie' Bechal overleed in januari 2004. Ze was compleet dement toen ze haar testament liet opmaken, zegt een van de familieleden in de Britse krant Telegraph.

Vijf neven en nichten vragen de rechter het testament ongeldig te maken.… Lees meer »

Grootste wijnfles ter wereld in Zwitserland

Het Zwitserse wijnrestaurant Zum Gupf, vlakbij het Bodenmeer, beschikt sinds kort over de grootste wijnfles ter wereld, die speciaal voor het restaurant gemaakt is. De fles is 2,40 meter hoog, heeft een doorsnee van 68 centimeter en bevat 480 liter zoete Oostenrijkse wijn. Het gevaarte weegt zo'n 630 kilo, is gemaakt van ruim een centimeter dik glas en staat in de wijnkelder, waar het restaurant bekend om staat.… Lees meer »

Nederlandse wijn op KLM-vlucht

KLM voegt per 1 december een aantal wijnen van Nederlandse bodem toe aan haar assortiment. Om de Hollandse wijnproducenten te eren, heeft KLM zes wijnen uit Nederland en van in het buitenland werkzame Nederlandse wijnmakers geselecteerd om in de World Business Class te schenken. Momenteel zijn er meer dan tweehonderd wijnmakers van Nederlandse origine. Het merendeel hiervan is actief in eigen land.… Lees meer »

Week van de friet bij zuiderburen

Bij onze zuiderburen is dagelijks 'De Hit van de Friet' op de radio te horen in het kader van 'De week van de Friet'. Een actie om de cafetaria en de echte Belgische friet te promoten. België is tot en met twee december in de ban van de friet. Voor de achtste achtereenvolgende keer wordt een week (www.weekvandefriet.be) ter promotie van de friet en de friture (cafetaria) gehouden.… Lees meer »

Nico Boreas slaagt voor proef SVH Meesterkok

Op donderdag 15 november is de titel SVH Meesterkok behaald door Nico Boreas, eigenaar van Restaurant Boreas te Heeze. De heer Boreas toonde volgens de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef zijn kunnen op meesterlijk niveau en wordt daarmee de 119de SVH Meesterkok van Nederland. Deze SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks. De proef werd afgelegd in het sfeervolle Restaurant Boreas.… Lees meer »

Haagse horeca verzamelt geld voor mensenrechten

Onder de naam 'Horeca for Human Rights' gaan verschillende Haagse restaurant de komende maanden geld inzamelen voor de in Den Haag gevestigde organisatie Global Human Rights Defence. 'Horeca for Human Rights' bestaat uit een groep van dertien restaurants in Den Haag. Elke zaak zal aan de gasten vragen een extra euro te betalen voor het goede doel. In maart 2008 wordt tijdens een evenement in Club Onefour bekend gemaakt welk restaurant het meeste geld heeft ingezameld.… Lees meer »

Oudere posts