Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2007 (pagina 1 van 2)

Rose wijnen

De 5 beste rosé wijnen onder de 5 euro ! In de jaren zeventig was rosé erg populair, maar kreeg een slechte naam en verdween een tijdje uit beeld. Sinds eind jaren negentig is de roze wijn aan een comeback begonnen en stijgt de consumptie ieder jaar. Het productschap Wijn verwacht ook dit jaar een toename van de consumptie.

Rosé wordt overigens net als rode wijn gemaakt van het sap van blauwe druiven.… Lees meer »

Een goed mosseljaar

In tegenstelling tot vorig jaar is de kwaliteit van de mosselen dit jaar prima, zo oordelen de keurmeesters in de mosselhoofdstad Yerseke. Volgens de keurmeesters is het vleesgewicht van de mosselen over het algemeen goed, zeker voor de tijd van het jaar. Vorig jaar werd er nog flink geklaagd, omdat de schelpdieren te klein en te duur waren. Ook bevonden zich toen kleine krabbetjes in veel mosselen.… Lees meer »

Culinaire toppers Ramzi en Spijkers even een duo

Chef Ramzi (37), de topkok uit Libanon die door de hele Arabische wereld op handen wordt gedragen, bracht onlangs een kort bezoek aan ons land Samen met Cas Spijkers kookte hij hier voor een select gezelschap. Het was een tegenbezoek, want daarvóór kookte het culinaire duo samen in Libanon, waar Cas meewerkte aan Ramziâ€?s dagelijkse tv-shows voor meer dan tien miljoen kijkers!… Lees meer »

maizena en bloem

transpiratie uitslag en doorliggen Nog een oude bekende uit oma's geneeskastje.Vooral in de zomer heb je wel eens last van transpiratie irritaties, b.v. voor de vrouwen onder borsten, tussen de bovenbenen, en vooral voeten. Neem een douche of bad, bij voorkeur voor het slapen gaan,lavendel of eucalyptus of rozemarijn kalmeert de huid, en goed afdrogen, wacht tot de huid 'uitgedampt' is en dep de gevoelige plaatsen met maizena of witte bloem.… Lees meer »

crassula en huislook


Plant met helende werking Crassula en Sedum en ook het aloude bekende huislook (sempervivum) hebben een helende werking bij kleine brand en schaafwondjes.
Pluk een blad van de stengel en pel het buitenvliesje eraf, dep voorzichtig over het wondje, bij brandwondjes mag je het een paar minuten laten zitten, het sap van de plantjes verlichtende pijn en verkoelen, daarbij voorkomen ze blaren.Baby's met schrale billetjes -luieruitslag, mogen hiermee ook behandeld worden, wel wachtem met nieuwe luier omdoen totdat de billetjes weer droog zijn.… Lees meer »

De Hoefslag verkocht

Restaurant De Hoefslag komt in andere handen. Eigenaar Marck-Paul Post heeft de befaamde eetgelegenheid in Bosch en Duin verkocht aan twee investeerders uit Bilthoven. Die hebben een oude bekende aangesteld als nieuwe eigenaar. Johan Neppelenbroek is per 1 augustus 2007 de nieuwe eigenaar van restaurant en bistro De Hoefslag. Neppelenbroek werkte in het verleden ook als eens voor het bedrijf en was de verbindende factor in 1991, toen Post het bedrijf overnam van Martin Fagel.… Lees meer »

Nederlanders eten en drinken goedkoop

Brood, melk, bier en andere voeding is zo'n 10 procent goedkoper in Nederland dan gemiddeld in de Europese Unie. Dat blijkt uit een prijsvergelijking van Europees statistisch bureau Eurostat, die vrijdag bekend is gemaakt. Melk, kaas en eieren zijn hier zelfs 22 procent goedkoper dan het EU-gemiddelde. Alleen vlees is in Nederland enkele procenten duurder. De prijs van sigaretten ligt ietsje boven het EU-gemiddelde.… Lees meer »

Kookfabriek opent nieuw Culinair Theater in Amsterdam

Na het succes van De Kookfabriek Den Haag wordt in het najaar van 2007 De Kookfabriek Amsterdam werkelijkheid. In een voormalige, 1250 m2 grote drukkerij op het Amstel business park wordt een voor Nederland unieke kooklocatie in gebruik genomen. Met deze vestiging wordt het begrip kookstudio geherdefinieerd tot culinair theater, wat de tongen in culinair Nederland zeker zal losmaken.

Vanuit de ontvangstruimte kan men de trap op naar de directiekamer die dienst kan doen als foyer, vergaderruimte en/of demonstratieruimte.… Lees meer »

La Rive en La Vilette lid Alliance Gastronomique

De Alliance Gastronomique krijgt er twee nieuwe leden bij. Restaurant La Rive, gehuisvest in het Amstel Hotel, en restaurant La Vilette in Rotterdam, treden per 1 juli toe tot dit samenwerkingsverband van topcuisiniers en -restaurateurs.
Restaurant La Rive staat op de vijfde plaats in de Lekker Top-100, La Vilette op plaats 35. De alliance, die dit jaar haar veertigste verjaardag viert, beschouwt naar eigen zeggen de tussentijdse toetreding als een mooi jubileumcadeau.… Lees meer »

AVATARS

Hier ga ik verschillende avatars plaatsen.

Ik ga er nog veel meer plaatsten. Dus als je er wat van kan gebruiken, neem gerust mee.

TEST… Lees meer »

Oudere posts