Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2007 (pagina 1 van 6)

Dag van de Gastvrijheid op 2 april

Het Gastvrijheidsgilde houdt maandag 2 april de Dag van de Gastvrijheid. De jaarlijks terugkerende middag heeft dit maal als thema ‘Gastvrijheid: kunst of kunstje?’. Doel van de dag en van het Gastvrijheidgilde is het gastvrijheidsvak in de horeca op een hoger niveau te tillen. Het thema van dit jaar moet richting geven aan de verbetering van de professionele gastvrijheid in de horeca, zo laat president Thérèse Boer van topzaak De Librije in Zwolle weten.… Lees meer »

Zelf uitnodigingen maken!

Eindelijk weer jarig, nu alleen nog zorgen dat al je vrienden en vriendinnen bij je op je feestje komen! Mar wie nodig je uit en wie niet? Hoeveel kinderen zijn welkom, wat doen we met de uitnodiging en wat moet daar eigenlijk op staan?

Gelukkig zijn er op internet voldoende ideeën en handreikingen te vinden. In dit artikel vind je stap voor stap de beschrijving voor de geslaagde uitnodiging.… Lees meer »

Champagne!

Een aparte klasse binnen de wijnsoorten is natuurlijk de champagne. In Nederland vaak gebruikt bij speciale gelegenheden, in bijvoorbeeld België al veel meer gedronken. Als de gelegenheid het toelaat, is champagne altijd op zijn plaats. Of dat nu een nieuwjaar of een verjaardag is! Al sinds het begin van onze jaartelling wordt er wijn verbouwd op het grondgebied van de Champagne.… Lees meer »

Maar hoe kun je dat dan netjes eten?

Je hebt soms van die twijfelgevallen. Mag je nu wel of niet met je handen eten en mag je nu wel of niet je ijscoupe helemaal leegschrapen? We hebben enkele korte voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Neem de vrucht vast met de linkerhand, snijd hem in vieren met het fruitmesje, schil de partjes en eet de vrucht dan uit het vuistje.Grote asperges prik je een na een aan hun onderkant aan een vork, je schuift dan met de linkerhand een tweede vork onder de asperge en je brengt hem zo naar de mond.… Lees meer »

Recepten voor een koud buffet

Iedereen kent de grote tafels met diverse koude schotels en heerlijke kleine hapjes. Maar zelf maken? Dat is vast heel veel werk!

Schrik niet: eigenlijk valt dat best wel mee. We hebben hier enkele makkelijke suggesties voor je. Ingredienten: 200 gr aardappels(gaar en koud), 100 gr appels, 100 gr augurk, 100 gr ui of zilverui, 100 gr vlees, zout en peper, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel ketchup

Bereidingswijze: Aardappels en vlees klein snijden eventueel met een keuken machine.… Lees meer »

Recepten voor een warm buffet

Iedereen kent de grote tafels met diverse koude schotels en heerlijke kleine hapjes. Maar zelf maken? Dat is vast heel veel werk! Schrik niet: eigenlijk valt dat best wel mee. We hebben hier enkele makkelijke suggesties voor je. Ingredienten: beenham per 10 personen ongeveer 1 kg., kruiden naar keuze, aluminiumfolie

Bereidingswijze: Beenham kruiden en als hij niet te groot is in een pan of anders in de oven braden.… Lees meer »

Moederdag!

Moederdag wordt op de tweede zondag in mei gevierd ter ere van het moederschap in Amerika, België, Nederland en vele andere landen. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd, sinds 1913. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei – tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni.… Lees meer »

Hoe geef je een leuk kinderfeestje?

Als er iets is waar toch heel veel ouders tegenaan kijken dan is dat het vieren van de verjaardag van hun kroost.

Misschien omdat het om kinderen gaat en ze op zien tegen een hoop ‘onhandelbare’ ukkies om zich heen. Dat heeft als gevolg dat ze hun huis ontvluchten en naar de bioscoop gaan of naar een zwembad. Lekker makkelijk. Ik vraag me dan altijd af: zou je dat met je eigen visite ook doen?… Lees meer »

Gordon Ramsay

Toen ik net met koken begon en me er echt voor ging interesseren, keek ik zo veel mogelijk programma’s met Jamie Oliver. Jamie is echter al een tijdje niet meer op onze televisie te zien geweest. De laatste keer dat ik een programma van hem zag, was op een zondagochtend in Berlijn. Het was goed weer, we zaten op de hotelkamer en wilden dus zo snel mogelijk naar buiten.… Lees meer »

Dromen over El Bulli

Ergens in het Spaanse Roses ligt een restaurant met een korte naam en een buitengewone reputatie: El Bulli. Een restaurant waar ik nog nooit ben geweest en waar ik waarschijnlijk niet op korte termijn zal komen, maar wat me enorm boeit, misschien juist door de gedrevenheid van haar chef, Ferran Adri. Een korte zoektocht op internet leert dat je bij El Bulli maar voor één ding komt, namelijk de smaaksensatie van de bijzondere gerechten.… Lees meer »

Oudere posts