Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2007 (pagina 1 van 5)

Pesto gerechten

Roer 3 el olie met 3 el groene pesto en 1 tl versgeraspte citroenschil door elkaar.Marineer hierin 100 gram groene olijven zonder pit ca. 1 uur.Bak 1 zakje roerbakmix (400 gram) al omscheppend in ca. 10 minuten gaar. Schep 50 gram groene pesto door de gebakken groenten. Ook lekker door courgette-plakken, venkel of gekookte bloemkoolroosjes, boontjes en krieltjes.Breng voor 4 personen 1 liter water met 2 groentebouillontabletten en 250 gram soepgroenten aan de kook.… Lees meer »

Mosselsap

Mosselsap is het vloeibare goud van de gastronomische viskeuken. Het sap beschikt over heel wat meer smaakrijkdom dan zelfs een goede visbouillon. Mosselsap heeft pit. Gooi daarom het sap dat in de pot overblijft na een goede mosselmaaltijd nooit weg. Zeef het sap, maar zorg ervoor dat het klein beetje zand, dat zich altijd en altijd op de bodem van een mosselpot bevindt niet mee in het klare sap vloeit.… Lees meer »

Supermarkt voor LEKKERBEKKEN

Een nieuw soort supermarkt op komst! Supermarkt voor lekkerbekken

AMSTERDAM – Nederland krijgt een nieuw soort supermarkt, waar vooral verse producten in de schappen komen te liggen.

Marqt wordt de naam van de nieuwe winkel. Het is de bedoeling dat na de zomer in Amsterdam het eerste filiaal de deuren opent. De supermarkt richt zich in eerste instantie op de Randstad, maar wanneer er sprake is van een succes komen er ook vestigingen elders in het land.… Lees meer »

Langer lol van waxinelichtjes.

Als je waxinelichtjes bestrooi met wat zout,heb je er langer plezier van.
Door het zout branden ze namelijk minder snel op.… Lees meer »

ZACHTE HUID

Zin in zachte handen? Giet wat olijfolie in de kom van je hand en strooi daar net zoveel zout in tot alle olie is geabsorbeerd.
Masseer je handen daar grondig mee in en spoel ze af met lauw water.
Een heerlijke scrub en nog goedkoop ook!… Lees meer »

Aspergewijzer

Best leerzaam, dit artikel. Asperge
Asparagus officinalis

Herkomst
De asperge is oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Europa en via Klein-Azië en de Middellandse Zee over Europa verspreid. Hij is bekend onder de Latijnse naam asparagus officinalis (wat ‘geneeskrachtig’ betekend). Asperges zijn al zo’n 2000 jaar bekend om hun bloedreinigende en vochtafdrijvende werking en is o.a. familie van de lelie, de prei en de narcis, de familie lelieachtigen.… Lees meer »

high thea of afternoon tea

leuke recepten voor een eigen te organiseren high tea of afternoon tea, ik heb het laats gedaan met de familie op zondag en het was een groot succes. De theepot is eigenlijk het middelpunt van de high tea. Het hoeft natuurlijk geen tuttige theepot te zijn. Daarnaast wat kopjes, voldoende dessertbordjes, glazen, bestek en leuke servetten. Het makkelijkste is om het presenteren in de vorm van een buffet.… Lees meer »

Eetweek 9

Vanochtend weer naar Klimmendaal geweest met Ryan.
Moest ik eten meenemen. Had bedacht dat het maar iets simpels en licht moest zijn: 1 gekookte aardappel, een bloemkoolroosje en 3 mini gehaktballetjes.
Nadat er zo ongeveer een kwartier allerlei vragen aan Ryan waren gesteld mochten wij, ouders, in de wachtruimte plaats nemen.
Ryan ging met de psycholoog mee naar de keuken om het eten warm te maken.… Lees meer »

Het succes van Restaurant 't Spiehuis

Al 34 jaar runt de familie Herfst Restaurant 't Spiehuis. De twee broers Herfst zijn in 1972 hier begonnen, samen met hun vader. Een plek waar je even verder moet kijken dan je neus lang is en de liefde echt door de maag gaat. Het geheim van hun jarenlange succes? Geen poespas, maar gewoon heel lekker eten. Een gesprek met Harrie Herfst.… Lees meer »

De onmisbare kook-en bakbijbels!deze twee boekenvan de kvlv zijn onmisbaar geworden in mijn keukenkast,regelmatig zoek ik even een recept,of kijk ik gewoon even na hoe de werkwijze weer is,welke ingredienten enzv….
zowel dagelijkse keuken,feestelijke keuken,bakken enzv…Gewoon de bijbels voor de keuken!… Lees meer »

Oudere posts