Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Jaar: 2007 (pagina 1 van 57)

Beweegmaatje.nl succesvol van start

Veel mensen willen best meer bewegen, maar vinden het moeilijk daar in hun eentje mee te beginnen. En nog moeilijker om dat vol te houden. Voor hen is Beweegmaatje bedoeld: een nieuwe internetcommunity voor iedereen vanaf zestien jaar. Op deze virtuele ontmoetingsplek kunnen mensen een 'maatje' vinden om samen mee te sporten. Beweegmaatje.nl wordt zaterdag 15 december officieel gelanceerd. Of het nu gaat om een partijtje tennis of om lange wandelingen te maken, www.beweegmaatje.nl is hét platform om de juiste match te vinden.… Lees meer »

Zware aardbeving in Nieuw Zeelandse wijngaarden

Een zware aardbeving in de Nieuw Zeelandse wijnstreek Gisborne heeft aanzienlijke schade aangericht aan gebouwen en vaten en tanks van de wijnbedrijven in die streek.
Deze streek, vooral bekend om de Chardonnay wijnen die er geproduceerd worden, ligt circa 40 kilometer van het epicentrum. De aardbeving, met een kracht van 6,6 tot 6,8 op de schaal van Richter, is de ergste in de streek in de laatste 20 jaar.… Lees meer »

Onderzoek suikerschandaal Beaujolais gaat verder

Het onderzoek in de Franse wijnstreek Beaujolais naar het illegaal toevoegen van suiker aan ongefermenteerde wijnmost ("chaptalisatie") om zo het alcoholpercentage omhoog te brengen, komt stap voor stap verder.
Nadat eerst leveranciers van de suiker aan de wijnboeren waren opgepakt richt het onderzoek zich nu op de inkoop van de suiker. Nu worden verkoopstaf en bedrijfsleiding van zes hypermarkten van de grote Franse winkelketen Intermarché ondervraagd over hun exceptioneel hoge suikerverkopen.… Lees meer »

Consumentenbond: Bubbelwijn smaakt net als champagne

Wie dezer dagen de kurken wil laten knallen, hoeft, als het aan de Consumentenbond ligt, niet per se te kiezen voor champagne.
Een (veel) goedkopere mousserende wijn is vaak net zo lekker en net zo goed. Dat blijkt uit onderzoek dat de bond vrijdag heeft gepubliceerd. De Consumentenbond liet zeven champagnes (gemiddelde prijs 22 euro) en zeven mousserende wijnen (gemiddeld 8 euro) testen door een groep van 42 consumenten en een panel van zeven deskundigen.… Lees meer »

Jalhaij staat open voor La Rive

Pascal Jalhaij lijkt open te staan om opvolger te worden van Edwin Kats bij restaurant La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam. 'Wanneer het Amstel belt, zal ik een aantal slapeloze nachten hebben'. Jalhaij zegt in De Telegraaf dat hij bij cateraar Marfo 'zijn gasten zo mist'. Na zijn vertrek bij het Palace Hotel (Restaurant Chatillon) in Noordwijk aan Zee koos Jalhaij bewust voor de luwte na enkele stormachtige jaren in de culinaire schijnwerpers.… Lees meer »

'Gezonde voeding onbetaalbaar voor lage inkomens'

Gezonde en verse voeding wordt onbetaalbaar voor mensen met een laag inkomen. Door schaalvergroting en massaproductie kunnen de prijzen van fastfood juist laag blijven. Dat zegt Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Seidell is voorstander van het subsidiëren van groente en fruit, zodat het ook lagere inkomens betaalbaar blijft.

De hoogleraar zegt dat mensen met een laag inkomen steeds vaker kiezen voor goedkopere producten.… Lees meer »

Mijn Tent is Top start op 5/2

De tweede serie van het succesvolle tv-programma Mijn Tent is Top met Herman den Blijker start 5 februari. RTL, die de serie uitzendt, heeft de locaties waar de horecazaken komen inmiddels vrijgegeven. De Mijn Tent is Top-locaties zijn Enschede, Breda, Den Haag en Groningen. In de serie moeten koppels succesvol een horecabedrijf opstarten. Het beste koppel krijgt de investeringen kwijtgescholden.

Dinsdag 5 februari zendt RTL de eerste aflevering van de tweede serie uit tussen 21.30 en 22.30 uur.… Lees meer »

2008: coquille in, Australische wijn uit

Coquilles worden het helemaal in 2008. De bedreigde vissoorten zijn passé. Dat en nog veel meer trends meldt het ANP op basis van gesprekken met allerlei mensen over de bewegingen die zich in de maatschappij voordoen. aast coquilles zijn ook de Duitse wijnen razend populair in 2008. Dit ten koste van Australische wijnen, die het moeten afleggen tegen de Duitse wijnen.… Lees meer »

Spaans protest tegen snelweg door wijngaarden succesvol

Het protest tegen een nieuwe snelweg door de wijngaarden van het Spaanse wijngebied Ribera del Duero, is succesvol gebleken. Net als in Margaux in de Franse wijnstreek Bordeaux leek ook hier de wijncultuur het af te leggen tegen het snelverkeer. In Bordeaux besliste uiteindelijk een rechtbank dat de snelweg niet door de wijngaarden mag worden aangelegd. De 100 ha. wijngaarden die verloren dreigden te gaan zijn voorlopig gered nu het Spaanse ministerie van publieke werken de plannen in de ijskast heeft gezet.… Lees meer »

Wijn na aardolie beste belegging in 2007

Topwijnen uit Bordeaux waren met een waardestijging van rond de 90% na aardolie met de beste belegging in 2007. Dat is vastgesteld door de mannen achter de Liv-ex 100 Fine Wine index. Absolute topper was Chateau Lafite-Rothschild 2000 met een waardestijging van 91%. De Liv-ex 100 Fine Wine index is sinds januari 2007 in totaal met 39% gestegen. Ter vergelijking, de meeste Europese beurzen stegen in 2007 rond de 3,5%.… Lees meer »

Oudere posts