Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2006

Dieetweek 23

Oelala, vandaag gesnoept!

Heb een paar, niet eens lekkere, stroopwafels op.

Was in m'n uppie en had in om te snaaien.

Nou dus maar gedaan.

Daarna toch gebaald en dat was meer balen omdat ik niet WILDE balen:-(

Nou ja, gedane zaken nemen geen keer.

Niet te lang bij stil blijven staan want dat levert enkel frustraties op.

Vanochtend op het werk de vakantieplanning gemaakt.

Ik heb, JOEPIE, geen extra uren!

Lees meer

kruiden gebruiken om te vermageren:

Op het internet vond ik dit artikel wat ik reuze interessant vond

Hoe blijf je op je gewicht? Het is een vraag die al miljoenen keren gesteld is. Maar hoe komt het dat je na een dieet zo vlug opnieuw aan je oorspronkelijk gewicht bent, soms zelfs nog zwaarder wordt?

Telkens als je de voedselvoorraad terugschroeft slaat je lichaam alarm. Zo gauw je, in een onbewaakte periode, dan toch het een en ander naar binnen schuift, houdt je lichaam alles, of toch zeker zoveel mogelijk, lekker vast. Het neemt zo zijn voorzorgen, voor als jij nog eens in je krullen krijgt te gaan dieten. Ze zullen je body niet meer hebben, in perioden van nood is er reserve.

Lees meer

Visbestand

Driekwart van alle visbestanden in de wereldzee?n hebben volgens de Verenigde Naties door de commerci?le visvangst "hun grens" bereikt. Bijna een vierde van alle bestanden is "overbevist" en loopt het gevaar dit niet te overleven.

Deze alarmerende cijfers werden maandag door de Verenigde Naties aan het begin van een conferentie in New York meegedeeld. De deelnemers willen onderzoeken in welke mate de commerci?le visvangst zich aan de quota van de zeerechtconventie (1982) en het akkoord over "verantwoordelijke visvangst" van 1995 houdt.

Lees meer

Dieetweek 22

Helemaal niets maar dan ook niets te vertellen en om elke keer hetzelfde te schrijven (huishouden, eten, kinderen, vrienden, druk zijn) is ook niet leuk.

Dus een heel kort stukje met niets anders dan iedereen een fijne dag toe te wensen!

Jart om nog even op jouw vraag terug te komen: een eye-toy feestje is niets meer en niets minder dan een feesjte waar ze achter de PS 2 gaan eye-toyen:-)

Dit doe je interactief en binnen 5 minuten staat het zweet bij de kinderen op hun voorhoofd en hebben ze hun t-shirts uit:-)))

Lees meer

Goed eten is gezond

De voedingseducatie gebeurt thuis. Maar wat zijn precies proteinen, vetstoffen en koolhydraten? En hoe kan u evenwichtig eten? Volg de gids... Omdat een te rijke, te vette en te suikerrijke voeding, in combinatie met een sedentair leven de

oorzaak is van een groot aantal ziekten, waaronder de steeds groeiende zwaarlijvigheid bij kinderen en volwassenen, is het meer dan ooit belangrijk een evenwichtige voeding terug te vinden. Evenwichtig? Dit betekent gewoonweg in matige hoeveelheden eten. Dat is het voornaamste. Hieronder halen we in detail de basisprincipes aan.

Lees meer

Grillen

een aantal technieken om het grillen goed te laten verlopen!

Gegrilde gerechten worden bereid boven directe hitte. Dat kan gloeiende houtskool in de barbecue zijn, maar ook de directe hitte van een grill in de oven of een grillpan op het fornuis. Door de hoge temperatuur schroeit het vlees snel dicht. Niet alleen vlees kan worden gegrild, ook vis, gevogelte en groenten van de grill krijgen een heel eigen smaak en aroma.Voeg zout altijd pas na het grillen toe. Zout ontrekt namelijk vocht aan een gerecht waardoor het droog en taai wordt. Bovendien krijgt het dan ook geen mooi korstje

Lees meer

SUIDAFRIKAANSE SPREEKWOORDE EN SE-GOED

n Paar wyshede oor die allerdagse lewe in Suid-Afrika Die bobbejaan sit na te dink oor dit almal.......

-Tevredenheid is nie die vervulling van wat jy wil h? nie, dit is die besef

van wat jy alreeds het. Tevredenheid is niet de vervulling van wat jij wilt, maar het besef van wat je alreeds hebt.

-Nadat alles ges? en gedoen is, is baie meer ges? as gedoen. Nadat alles ??..gezegt en gedaan is, is ??.meer ?. gezegt dan gedaan (bijv. uren lang over iets vergader en dan nog geen werk vericht)

-Gebruik die talente wat jy het; die woude sou min musiek h? indien net die voeltjies wat hul liedjies die beste sing, dit sou sing. Gebuik die talenten welke jij reeds hebt, die ??. bossen zou weinig muziek maken als alleen de vogeltjes die mooi kan zingen mogen zingen.( i.a.w. gebruik je talenten die jij hebt en kijk niet naar de prestaties van andere, die van jezelf is ook nodig in deze maatschappij)

Lees meer

Zelf ijs maken

Zelf ijs maken maar dan op een simpele manier.

Wij zeggen tegenwoordig "een beetje van jezelf en een beetje van Gelatti". Wij houden van ijs! Ons hele gezin is dol op dat koude smeuiige nagerecht of lekker fris tussendoortje. Altijd kun je bij ons wel een doos met ijs in het vriesvak vinden. In de loop der jaren hebben wij vermoedelijk alle smaken wel eens uitgeprobeerd.

Een echte favoriet zit daar niet bij, de een heeft liever moccasmaak terwijl de ander het toch liever bij sinaasappel houd. In principe houden we overal van en verdwijnen alle smaken in een mum van tijd in de gretige kelen.

Lees meer

Dieetweek 20

Zitten we al praktisch op de helft van de maand!

Afgelopen weekend heb ik me bezondigd aan ..... chips!

Wat een rare fratsen kan een mens toch hebben:-)

Ben ik (E I N D E L I J K) van de kaas af zal ik me es een keer volvreten aan de chips.

Was niet omdat ik honger of trek had. Het was meer zo van.. ach, een leker chippie. Ja en van 1 kwam nr. 2 en van nr. 2 kwam nr. 3 ....

Uiteindelijk is er een hele zak chips in mijn mond verdwenen EN toch weer minder gewicht op de schaal.

Ik weet het, ik weet het: het kan voor een keertje geen kwaad maar ik had liever gezien dat ik slechts een halve of nog beter, een kwart zak zou hebben gegeten:-))

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten