Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2006

Klassieke Franse Koude Sauzen

Vier klassieke Franse sauzen, koud bereid, die alle vier heerlijk zijn bij vis en schaaldieren. Dit zijn beide klassieke koude sauzen uit de Franse keuken. Beide dik korrelige, beetje zurig met veel groen er in. Vooral heerlijk bij gebakken vis, schaaldieren en koud vlees zoals rosbief. Remoulade heeft mayonnaise als basis en Tartare hardgekookte eieren en olie.

In plaats van gewoon zout gebruik ik vaak het kruidenzout van dr Vogel: Herbamare. Het is te koop bij drogisten , reform- en natuurvoedingswinkels en is cullinair gezien beslist de moeite van het proberen waard.Als basis kan je eventueel een zelfgemaakte mayonnaise gebruiken.

Lees meer

Gedichten

Hallo daar,lieve vrienden en vriendinnen.

Heeft iemand jullie ooit verteld,

hoe speciaal jullie zijn?

Het licht dat jullie stralen

kan zelfs een ster verlichten!

Heeft iemand jullie ooit verteld,

hoe belangrijk jullie

de anderen laten voelen?

Lees meer

Nieuwe partner en gids voor GaultMillau Nederland

GaultMillau gaat in Nederland samenwerken met ' the wine and food association" en ze gaan samen een geheel vernieuwde restaurantgids voor Nederland uitbrengen dit jaar: GaultMillau Proefschrift Restaurant- en Hotelgids. Met ingang van dit jaar werkt GaultMillau Benelux samen met Jan van Lissum van The Wine & Food Association aan een geheel vernieuwde restaurantgids voor Nederland. De gids verschijnt in gewijzigd formaat en heet voortaan GaultMillau Proefschrift Restaurant- en Hotelgids. In het najaar zal de lancering plaatsvinden en zal de vernieuwde gids in de winkels verkrijgbaar zijn.

Lees meer

Geen nieuwe recensies

Dat zag ik vandaag voor het eerst: de afgelopen drie dagen zijn er geen recensies gemaakt! Misschien is het goed zo. Geen recensies waar ik me alleen aan erger. Geen reclame. Is het niet vreemd dat die reclame-recensies altijd zo leeg zijn? Zo non-informatief? Zo glad?

Ook geen inhoudsloze recensies in kindonederlands. Je weet wel: een heel lekker restaurant, een toppertje, een aanrader. Je kan er vlees en vis bestellen op het moment dat je dat wilt. Bedankt Piet!

En geen vacantieavonturen in Verweggiestan. Familie stopt bij een restaurantje in een land waar wij niet komen, in een plaatsje dat op geen kaart te vinden is, eet daar een pizza en dat moeten wij dan weten. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen recensies uit het buitenland, ik schrijf haast geen andere. Maar er moet wel iets te vertellen zijn: heel goed of juist niet, heel anders. Heel goedkoop voor mijn part, of er gebeurt iets hilarisch.

Lees meer

Nederlands wijnmuseum zo. 9 april gratis bezoeke

Het wijnmuseum in Arnhem is in het meseumweekend ook op zondag open (normaal gesloten). Toegang is gratis. Een wijnhuis organiseert daarbij een voorjaarsproeverij (niet geheel gratis). Nederlands Wijnmuseum Arnhem zondag 9 april gratis te bezoeken

Een keer per jaar is het Nederlands Wijnmuseum Arnhem ook op zondag geopend en wel tijdens het museumweekend! Heeft u al zo vaak het idee gehad om dit museum eens te bezoeken dan is het wellicht nu een geschikt moment.

De kunst van het weten

Het thema van het museumweekend 2005 is "de kunst van het weten" en dat onderschrijven wij van harte. Want meer weten van wijn is ook meer genieten van wijn! Door vaak en bewust te proeven leert u veel en zult u de verschillen opmerken tussen goede en uitstekende wijn.

Lees meer

Ostsee: ervaringsbericht

Sedert geruime tijd waarschuw ik de Noordzeehoreca voor het gevaar uit het oosten. Lees en huiver (of boek!) Het ligt op Usedom, het meest oostelijke eiland, door twee dammen nu schier-eiland, van Duitsland. In 15 jaar tijd hebben talrijke private investoren het bestand aan vervallen villa's opgeknapt en tot leven gebracht.

Kri boekte voor haar moeder en haar (een tweede kamer voor dochter, schoonzoon en kleinkind voor 1 nacht) een kamer met zeezicht en ontbijt, 2 personen, 55 euro de kamer de nacht. Inclusief Wellness.

Lees meer

Aardbeien

Informatie over... Algemene informatie over de aardbei

De koning onder de zomervruchten, de aarbei, is een uitstekende bron van antioxidanten.Aarbeien bevatten meer vitamine C dan andere bessen en zijn dus erg goed voor uw immuun-systeem. Ze helpen bij de productie van collageen voor een gezonde huid en botten.

Veel mensen vergelijken de prijzen van aarbeien uit de diverse winkels, maar weten over het algemeen niet dat er zo\\\'n 55 soorten aardbeien bestaan.

Er bestaat een ruime keuze aan aardbeivari?teiten met ieder zijn eigen specifieke kwaliteiten en smaakeigenschappen. De topper van het aadbeien-assortiment is de varieteit Elsanta die ook voor het grootste gedeelte van de aanvoer zorgt. Een andere belangrijke vari?teit is Selva.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten