Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2006 (pagina 1 van 3)

Koffiecultuur in Nederland verandert sterk

De Nederlander stelt steeds hogere eisen aan zijn koffie. Niet alleen qua smaak, maar ook wat betreft de omgeving waarin het zwarte goud wordt gedronken. De koffiecultuur in Nederland zal daarom de komende jaren sterk veranderen, stellen de kenners. Het was de Senseo die ruim vijf jaar geleden het koffiedrinken in Nederland op z’n kop zette. De Nederlander ging van een potmoment naar een kopmoment.… Lees meer »

Comme chez Soi verliest ster

Dat meldt Zibb vandaag. Het beroemde Brusselse ster heeft sinds 1979 drie sterren gehad en gold omstreeks 1990 voor veel profis als het beste restaurant ter wereld. De reden is dat Pierre Wynants de leiding heeft overgedragen aan zijn schoonzoon. Maar ik herinner me ook het laatste bezoek van paulbrussel aan Comme, waar hij helemaal niet tevreden over was.

Nog een nieuwtje: Ferran Adria is een van de Kunstenaars die deelnemen aan de 12e Documenta, vanaf volgend voorjaar in Kassel.… Lees meer »

Groente, het hele jaar door

De groente kalender Groentekalender
Op deze kalender is te zien wanneer er welke groentes van Nederlandse volle grond te krijgen zijn. Als er (b) achter staat, betekend dat die groente die maand niet vers van het land komt, maar bewaard is.

Januari
Aardappelen (b), boerenkool, pompoen (b), prei, rode biet (b), rode kool (b), schorseneren, spruitjes, veldsla, winterpeen (b), winterpostelein, witlof, witte kool (b).… Lees meer »

Dieetweek 47

Vandaag was ik de gelukkige om de hele dag te werken.
Tja, zulke dingen kunnen nu eenmaal voorkomen dus…
Vanmiddag kwam Sinterklaas aan in het dorp.
Normaal gesproken kun je dan een bom laten vallen in de straat en geen hond die daarbij omkomt. Nou, NU dus NIET!
J C zeg wat een volk.
Dan denk ik bij mezelf:”Hebben jullie nu niets leukers te doen dan op zaterdagmiddag bij een dopsbakker te gaan lunchen?”
Okee, het is ook mijn broodwinning maar toch.… Lees meer »

Gezelligheid bij Ristorante Da Mario, Deventer

Zoals meestal is de liefde niet te verklaren. Toen zij als zestienjarig meisje het ristorante Da Mario leerde kennen, werd Mirjam Cigri verliefd op het knusse, gezellige van het restaurant. Die verliefdheid liet haar niet meer los. Mirjam stopte in 2001 als voedingsdeskundige van het Nederlandse Elftal en trok haar stoute schoenen aan. Ze wandelde binnen bij restaurant Da Mario en vertelde de toenmalige eigenaar van haar liefde voor het restaurant.… Lees meer »

Pesto & Tapenade

40 eenvouwdige en veelzijdige recepten.

Lees meer »

kersplaatjes 2006IK BEN NOG LANG NIET KLAAR ER KOMEN NOG MEER PLAATJES,
U MAG ZE GERUST MEENEMEN
OP CLUBS HEB IK OOK EEN PAGINA,GA ER EENS KIJKEN
miwandasclub

Lees meer »

Gefrituurde cola rukt op

Een nieuw fastfoodfenomeen steekt de kop op in de VS. Daar is gefrituurde cola bezig met een opmars. In Texas gingen in 24 dagen meer dan 35.000 gefrituurde ‘colaballen’ over de toonbank. Image Uploaded by ImageShack Toolbar

Het idee is afkomstig van een IT’er uit Texas. De man probeerde vijftien varianten uit voordat hij met een succesvol recept op de proppen kwam.
Het gaat om een beslag gemaakt van Coca Cola-siroop, aardbeiensiroop en een paar hele aardbeien.… Lees meer »

.

. .… Lees meer »

Belgische kazen, zo de streken zo de kazen.

Ons land (België) kan uitpakken met een verscheidenheid van kazen die getuigen van zeer hoge kwaliteit en bovendien bijzonder smakelijk zijn. Probeer ze eens in warme of meer creatieve gerechten. Als fijnproever ben je meteen overtuigd!

Belgische kazen zijn zo gevarieerd dat er stukjes bestaan voor elke gelegenheid: met brood, bij het aperitief, voor de snelle lichte lunch of de gastronomische avond, zomaar als hapjes uit de hand of als hongerstiller tussendoor.… Lees meer »

Oudere posts