Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2006 (pagina 1 van 4)

Een Geintje

(Dit is geen artikel, maar een verhaal. Veel plezier!) “Wat eten we, my dear?” “Ik heb Zuericher Geschnetzeltes met paprikarijst en een kaassoepje vooraf.” “Mmm, zal ik dan een flesje Cotes du Rhone openmaken?” “Rhone, 2,49 bij AH?” “Ik had het niet moeten voorstellen en je blind moeten laten proeven. Had je wel anders gepiept. E.Guigal is het. Guigal! Zes of zeven euro voor betaald.… Lees meer »

Onderzoek: Slow Food

Voor mijn studie Vrijetijdsmanagement aan Hogeschool Inholland ben ik op zoek naar echte kookliefhebbers. Momenteel werk ik samen met 7 medestudenten aan een project over Slow Food. Wellicht is dit onderwerp bij u bekend. Zo niet, dan zal ik het hieronder kort uitleggen. Slow Food is een beweging, of liever een verzameling ideeën die de basis vormt van de overtuiging dat voeding een essentieel onderdeel is van het leven en dat daarom de kwaliteit van leven onvermijdelijk verbonden is aan het genieten van gezond, smakelijk en gevarieerd eten.… Lees meer »

HULP gevraagd

HELP me met het beste recept voor kroketten en gehaktballen. Ik heb sinds drie jaar een bedrijf in Dresden, Sachsen. Dit is dus voormalig Oost-Duitsland, maar wel de allermooste stad daar en een die absoluut boomt.

We verkopen Belgische en Nederlandse specialiteiten. Die waren er in 2002 nog helemaal niet. Denk aan Belgische bonbons, we vertegenwoordigen Leonidas. Dan Belgische en Nederlandse bieren.… Lees meer »

Kruidengeneeskunde ofwel Fytotherapie

Onze aarde kent rond 400.000 planten. kent rond 400.000 planten, waarvan een 3000-tal als geneeskrachtig te boek staat; rond 200 daarvan worden algemeen als geneeskruiden gebruikt.
Het toepassen van de plant als genees- en heelmiddel heet fytotherapie.
Die toepassing is zo oud als de geneeskunde zelf. De namen van de beroemdste geneesheren uit de geschiedenis van onze westerse be­schaving zijn verbonden met het voorschrijven van planten als medi­cijn: De Griekse artsen Hippocrates (4e eeuw voor c., ‘vader van onze geneeskunde’ genoemd) en Theophrastos (3e eeuw v.c.), de in het klassieke Rome praktiserende Grieken Dioskorides (1e eeuw n.c.) en Ga1enus (2e eeuw n.c.) en de Romeinse geneesheer Apuleius (2e eeuw n.c.).… Lees meer »

DE VROUW

Toen God eenmaal de vrouw schiep was hij reeds 6 dagen aan het overwerken Toen God eenmaal de vrouw schiep was hij reeds 6 dagen aan het overwerken!

Er verscheen een engel en deze zei: waarom spendeert u zoveel tijd aan dit model?En de Heer antwoordde: Heb je al gezien aan welke voorwaarden ze moet voldoen?Ze moet helemaal te wassen zijn, 200 beweegbare delen hebben die allemaal te vervangen zijn.Ze moet functioneren op cola light en kliekjes.… Lees meer »

Kookschool dicht wegens brandgevaar

Kookschool Keizer Culinair aan de Oudegracht in Utrecht is dicht. Na een veiligheidscontrole door de gemeente en de brandweer vorige maand is het pand per direct gesloten wegens brandgevaarlijkheid. De kookschool zou volgens de brandweer op meerdere verdiepingen extreem onveilig zijn. Bij het bedrijf ontbreekt het onder andere aan veilige vluchtwegen en alarminstallaties. Ook heeft Keizer Culinair niet de juiste vergunningen.… Lees meer »

Een rokend glaasje wijn als culinaire gimmick

Kok Willem Dankers van het Dorset Mansion House in Borne houdt wel van iets geks, iets nieuws en iets verrassends. Zijn nieuwste culinaire gimmick: een glas wijn waar de rook vanaf slaat. Het brouwsel ziet eruit alsof het rechtstreeks afkomstig is uit het laboratorium, als een onheilspellende toverdrank. Maar, legt Dankers uit, het is eigenlijk gewoon ‘logisch nadenken’. Onderin de glazen ligt namelijk een blokje koolzuurstof.… Lees meer »

Pascal Jalhaij weg bij Palace Hotel

BREAKING NEWS: Sterrenkok Jalhaij verlaat na minder dan een jaar het Palace Hotel in Noordwijk. Volgens de nieuwe directeur van het hotel miste de chef zijn Amsterdamse gasten. Noordwijk is Amsterdam niet, zei hij. Een relatie met zijn komst is er niet, zegt hij. De man is pas sinds de eerste van deze maand in functie. Jalhaij nam zijn beslissing gistereb, dinsdag 19 september.… Lees meer »

Het Indiase Menu

Samenstelling van menu,s in volgorde. Geen voorgerecht of, indien wel aanwezig een stUkje meloen of avocado met olie en azijn, beide uit de koelkast.
Bij een lichte maaltijd kan wel eens een soep, pakora’s of samosa’s, geserveerd worden zoals ook bij een, borrel wel gebruikelijk is.

Droge rijst met kipkerrie en groentenkerrie.
­VIeeskerrie met linzen en chapati’ s met geraspte ko­kosnoot.… Lees meer »

Eten op vakantie culinaire inspiratiebron voor ruim veertig procent buitenlandse vakantiegangers

Het beeld van de Nederlander die met een aanhangwagen – beladen met piramidetent, aardappelen en andere etenswaren – richting Zuid-Frankrijk vertrekt is een beetje achterhaald. Uit onderzoek van TNS NIPO onder 650 vakantiegangers blijkt dat Nederlanders de supermarkten in het buitenland inmiddels weten te vinden. De Nederlander neemt nog steeds wel koffie, thee, brood, boter, kaas, hagelslag en ander beleg mee op vakantie, maar dit is vooral bedoeld om de eerste paar dagen mee door te komen.… Lees meer »

Oudere posts