Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2006 (pagina 1 van 4)

Dieetweek 35

Weinig te melden.
Mijn pc doet vreemd dus als ik de kans zie ben ik op Erwin’s computer bezig.

Heb sinds maandagmiddag last van het linkeroog.
Ben allergisch voor de Lapje en Woefdram.
Maandagmiddag kreeg ik een haar van Lapje in het oog.
Oog helemaal dik en ontstoken.
Dinsdag een heel stuk minder, ging de goede kant op.
Woensdag sprong Woefdram op schoot: gelijk weer een dik oog.… Lees meer »

De keuken van Iran

Over ingrediënten en hun toepassing artisjokken, aubergines, citroenen, limoenen, sinaasappels, pistaches, spinazie, saffraan of dragon koken, zouden we onmiddellijk aan Iran moeten denken.
Deze ingrediënten en vele andere producten kwamen uit Iran, historisch gezien uit het oude Perzië.
Gelegen in het midden van de Zijde Route, had het een strategische positie, waar het het Oosten en het Westen samenvloeien, een brug tussen de oude en de middeleeuwse werelden.… Lees meer »

Restaurant Nayeb

Het meest bekende restaurant van Teheran,
dat honderdeenentwintig jaren stand hield. in Teheran:
E’temad-ul-Saltaneh maakte in een van zijn aantekeningen, een vermelding van een winkel in de bazaar waar eten geserveerd werd zoals bij de Europeanen, aan tafels in 1292, de lunaire Hijra (ongeveer 121 jaren geleden).
Een referentie die vermoedelijk naar het Nayeb restaurant verwijst, als het eerste chelo-kabab restaurant in Teheran.… Lees meer »

Chelo Kabab

De historie van het meest populaire gerecht in Iran

Een maaltijd Chelo-Kabab Barg (gemaakt van gegrilde schapenfilet) dat samen met boter, gegrilde tomaat, rauwe ui en sumac, werd verkocht op de werkplek voor degenen die te ver weg woonden om naar huis te gaan, en er zestig reaal voor betaalden.
Soms, als een aantal collega’s met verlof waren, hadden anderen de kans om Jojeh-Kabab (braadstuk kip) te bestellen, waarvoor hondertwintig reaal betaald zou zijn.… Lees meer »

Iranees Brood

De twee belangrijkste types brood uit de ovens van Iran. De bakkers, zijn bezig om hun platte broden, direct heet uit de ovens, aan hun wachtende klanten te verkopen, die voor de lunch op weg zijn naar huis.
Wanneer de geur van vers brood de straten doordringt, wordt je automatisch naar de bakkerij toe getrokken om gefascineerd het proces van het deeg kneden, tot broden vormen met de hand, en het bakproces te volgen, op de midden – oosten traditionele manier.… Lees meer »

Van verjaardag tot evenement – de eerste problemen

Hoe een simpel verjaardagsfeestje uitgroeit tot een buitenevenement; verslag van de organisatie van een Italiaanse buitenlunch voor 50 man en 15 kinderen. DEEL 7 Naarmate de tijd verstrijkt en de organisatie intenser wordt, verschijnen de eerste problemen. Niet dat ik dat anders had verwacht, natuurlijk! Het hoort erbij en gelukkig ben ik gek op improviseren.

Allereerst zegt de kinderoppas op. Ze gaat vlak voor het feest op vakantie en begint direct na het feest met school.… Lees meer »

De traditionele Indiase maaltijd

Een bijzondere keuken bestaat een Indiase maaltijd uit allerlei apar­te gerechten, die tegelijk op tafel verschijnen. De eters nemen hiervan veel of weinig naar wens en in volgorde van eigen voorkeur. Er is meestal een vlees- of visscho­tel of beide, afhankelijk van de welstand van de familie of de gelegenheid, plus allerlei aparte groenteschotels, een of ander soort brood of rijst, yoghurt, een salade en een keur aan chutneys en tafelzuren.… Lees meer »

Van verjaardag tot evenement – nog even…

Hoe een simpel verjaardagsfeestje uitgroeit tot een buitenevenement; verslag van de organisatie van een Italiaanse buitenlunch voor 50 man en 15 kinderen. DEEL 6 Maar dan…
Augustus vordert en het blijft maar regenen. Het Italiaanse zomergevoel van de juli-hitte is nog slechts een vage herinnering. Hoewel ik nog, vooral naar vrienden toe, koppig blijf volhouden dat het drie september prachtig weer zal zijn, moet ik toch wel de realiteit onder ogen zien.… Lees meer »

Van verjaardag tot evenement – de vormgeving

Hoe een simpel verjaardagsfeestje uitgroeit tot een buitenevenement; verslag van de organisatie van een Italiaanse buitenlunch voor 50 man en 15 kinderen. DEEL 5 Ik ben iemand die veel geeft om de vormgeving en uitstraling. Ik heb in de mode en reclame gezeten en werk nu o.a. als interieurstyliste en maak mooie spullen voor in huis. Dus mijn feest moet er vooral ook mooi/leuk/stijlvol uitzien.… Lees meer »

Van verjaardag tot evenement; italiaans shoppen

Hoe een simpel verjaardagsfeestje uitgroeit tot een buitenevenement; verslag van de organisatie van een Italiaanse buitenlunch voor 50 man en 15 kinderen. DEEL 4 Het feest kreeg eindelijk vorm; de locatie was geregeld, de datum stond vast, er was een voorlopige gastenlijst opgesteld en er was een grof idee van de menukaart. Tijd voor de vakantie!
Begin juli begon onze vakantie die wij, zoals bijna elk jaar, zouden doorbrengen bij mijn Italiaanse familie aan het Gardameer.… Lees meer »

Oudere posts