Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2005

President

President

Smaakvol koken met Franse kaas


De kazen van President komen voort uit
jarenlange ervaring en traditie
Dit proef je niet alleen aan de diverse
soorten kaas, maar het is tevens een reden
dat President zo populair is bij de
liefhebbers van Franse kaas

Lees meer

Smeergoed

Smeergoed

Zin en onzin over boters

Even een klein leuk artikel tussendoor

Smeergoed
Zin en onzin over boters,
margarines en halvarines

Lees meer

Frisse koelkast!

Is je koelkast niet zo fris?

Zes oplossingen tegen geurtjes. Weg met nare geurtjes!!!!

Hier volgen zes heel gewone oplossingen om je problemen te verhelpen.

TIP 1.

-Leg een droog theezakje in de koelkast.

TIP 2.

-Leg een halve appel ,die je wekelijks moet vervangen in de koelkast.

TIP 3.

-Leg een witte boterham ,die je wekelijks vevangt in de koelkast.

Lees meer

10 tips naar grootmoeders recept.

Weg met die bacterie,vette randjes en vieze geurtjes.

Veel werk is het niet want met de juiste middeltjes wordt je keuken weer snel fris en fleurig. TIP 1.

-Vieze aanslag in een kopje?Wrijf het in met zout.

TIP 2.

-Roestvrijstalen pannen worden weer mooi glimmend als je ze bij het afwassen afneemt met een scheutje azijn.Hiermee voorkom je ook leleijke watervlekken.

TIP 3.

-Vlekken op de anti-aanbaklaag van een pan kook je eruit met een kopje water en twee eetlepels bakpoeder.Na een minuut of vijftien,goed afspoelen en afdrogen.

Lees meer

schijf van vijf

Image hosted by Photobucket.com

Kern van de Schijf van Vijf zijn de vijf regels. Voor iemand die gezond wil eten zijn dit de belangrijkste aandachtspunten. Er is niet een voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen in voldoende mate bevat. Wie gevarieerd eet, krijgt alle stoffen binnen die nodig zijn. Bovendien wordt het risico op het binnenkrijgen van eventueel aanwezige ongezonde stoffen gespreid.Om op een gezond gewicht te blijven, is het belangrijk gevarieerd en gezond te eten met niet te veel calorieen en veel te bewegen. Een gezond lichaamsgewicht verkleint de kans op chronische ziekten. Iemand met een te hoog gewicht heeft meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker.Kies voor producten met onverzadigd vet. Beperk het gebruik van verzadigd vet (en transvet). Dit vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Vet is wel nodig als bron van onverzadigde vetzuren, vitamine A, D en E en energie. Het eten van een tot twee keer vis per week is van belang vanwege de gezonde visvetzuren.Een gezonde voeding bevat ruime porties groente, fruit en brood. Groente, fruit en brood zijn vezelrijke voedingsmiddelen die in verhouding tot hun volume en gewicht weinig calorieen en veel voedingsstoffen leveren. Er wordt dus niet snel te veel van gegeten. Dit is belangrijk voor mensen die letten op hun gewicht. Bovendien verlaagt een ruime consumptie van groente en fruit het risico op chronische ziekten.In voedsel kunnen ongezonde stoffen en bacterien voorkomen. Ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest, maar honderd procent veilig voedsel bestaat niet. Thuis zijn consumenten zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Met het nemen van een aantal eenvoudige maatregelen kan besmetting en ziekte, bijvoorbeeld het risico van een voedselinfectie of -vergiftiging, worden verkleind of voorkomen.

Lees meer

Eerste specifiek Nederlandse Gault Millau is uit

Vorig jaar nog verscheen de eerste Benelux-uitgave van het gerenommeerde instituut GM. Een jaar later al koos men voor specifieke gidsen voor Belgie en Nederland. De eerste specifiek Nederlandse GM is een handig compact boekwerk van toch nog 370 pagina?s. Het uiteraard gele boek (de huiskleur van Gault Millau) belooft 650 Restaurants & Hotels. Ik begrijp dat getal wel: men wil claimen dieper te gaan dan Lekker. Maar dat maakt men niet waar. Ik telde rond 450 restaurantbeschrijvingen en iets van 50 hotelbeschrijvingen. Dat van die hotelbeschrijvingen die er een beetje bijhangen herken ik ook van GM Duitsland. Het heeft iets van ?en nu je er zo een eind voor gereisd hebt, zoek je vast ook nog een goed bed?. Maar de manier waarop, is niet goed. Het zijn teksten die aangeleverd zijn door de hotels zelf en die zijn niet eens goed geredigeerd. Zo lees je dan bijvoorbeeld bij Kaatjes Residence: ?Voor vergaderen & feestelijke bijeenkomsten kunt u gebruik maken onze nieuwe Private Lounge.?

Lees meer

Zeeuwse oesters

informatie

Nieuwe oogst Zeeuwse oesters

De eerste Zeeuwse oesters van de nieuwe oogst komen donderdag 29 september aan land in Antwerpen. De laatste jaren is de productie van de Zeeuwse oesters (creuses) sterk gestegen. De jaarlijkse productie bedraagt 40 miljoen stuks. Van de exclusieve platte oesters worden 2,5 miljoen stuks per jaar gekweekt. De stijging is te danken aan de toenemende vraag naar Zeeuwse oesters. Steeds meer restaurants, visspeciaalzaken en supermarkten verkopen oesters, waarbij grote pieken te zien zijn bij de feestdagen en Valentijnsdag. De Zeeuwse oesters kunnen zowel rauw als gegrild geserveerd worden. Zeeuwse platte oesters hebben zo'n verfijnde smaak, dat het zonde is om ze verder te bereiden

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten