Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2005

WAAROM EXTRA VITAMINES EN MINERALEN?

Ik ben toch kerngezond...

Ik eet goed en gevarieerd, dan heb ik toch geen extra voedingssupplementen nodig? Dit is een veel gehoorde opmerking zodra voedingssupplementen onderwerp van gesprek worden.Dit is ook de opvatting van het Voedingscentrum in Den Haag dat de voedingswijzer propageert. Ook het Voedingscentrum zegt: wanneer je goed en gevarieerd eet heb je geen extra vitamines en mineralen nodig.

Maar laten wij deze stelling eens nader onder de loep nemen. Het is waar dat een goede, gevarieerde voeding de basis vormt voor een goede gezondheid. Een voedingssupplement kan goede gevarieerde voeding nooit vervangen. Feitelijk is het absurd dat u naast uw bord een voedingssupplement hebt liggen en deze voor of na het eten inneemt met een glas water. Want is het niet zo dat de voedingsstoffen, vitamines en mineralen gewoon in het eten horen te zitten? Het probleem is evenwel dat dit maar zelden het geval is.

Lees meer

Pasta


Pasta doet meteen aan de Italiaanse keuken denken... Enkele tips om van uw pastagerechten een succes te maken:

Pasta doet meteen aan de Italiaanse keuken denken... maar toch hebben ook veel andere zuiderse en Aziatische landen een rijke culinaire pastatraditie. Pasta kan u op ontelbare manieren klaarmaken en altijd is het resultaat lekker en origineel. Enkele tips om van uw pastagerechten een succes te maken:

Hoeveel pasta per persoon?

Reken ongeveer 125 g droge pasta per persoon. Verse pasta slorpt minder water op bij het koken zodat u er iets meer van nodig hebt. Blijft er een restje pasta over, vries dat dan in (met de saus) in individuele porties voor als het eens vlug moet gaan.

Lees meer

KRITHARAKI of Griekse pasta.

Wie in Griekenland voor de eerste keer Griekse pasta bestelt,zal zich misschien afvragen;eet ik nu wel wat ik zie of waarnaar het smaakt?

Ligt er nu rijst of pasta op mijn bord? Qua grondstoffen zijn kritharaki zonder twijfels noedels-ze bestaan uit fijn,hard tarwegriesmeel en water-waarvan men een homogeen deeg kneedt.

Voor de kenmerkende vorm van de rijstkorrels wordt het deeg in speciaal daarvoor vervaardigde vormen geperst en 8 tot 10 uur gedroogd.

Voor het inpakken wordt gecontroleerd of ze droog genoeg zijn,want daar hangt e houdbaarheid vanaf.

Lees meer

Vrouwen achtergrondjes.

table{background:http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050628112123.jpg}th{background:http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050628112123.jpg}td{background:http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050628112123.jpg}
Lees meer

Gedichten

Je gaf me de zon

Liet me vliegen naar de maan

Maar jij liet een scheet

En met de liefde was het gedaan

Al eeuwen weet de man

De vrouw is zijn ondergang

Al eeuwen trapt de man

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten