Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2005

Dieetweek 48

Bijna Sinterklaasfeest. December staat voor de deur en nog een paar dagen te gaan voor pakjesavond.

Heb nog geen enkele kado in huis en weet ook niet wat ik voor ze moet kopen!

Kinderen hebben gewoon genoeg van alles.

Wat een gedoe zeg.

Daarnaast is me het genoegen gegeven om nog 2 surprises te maken voor de kinderen.

De jongens zijn niet creatief.

Vind het ook zielig voor degene die ze getrokken hebben als ze van die lullige surprises krijgen.We hebben een andere auto gekocht!!

Volgende week woensdag of donderdag kunnen wij hem ophalen.

Lees meer

Michelin 2006!

De nieuwe Michelin is een week uit, tijd om het een en het ander te overpeinzen. Meteen had ik enkele bedenkingen over de restaurants die wij bezocht hebben en aan de sterrenregen onderhevig bleken. Het belangrijkste nieuws is natuurlijk de derde ster voor Oud Sluis. Daarmee lijkt Michelin de koers te bevestigen die ze al een tijdje lijkt te varen: de sterren liggen in het bord, de bestekjes gaan over het decor.

Daar waar vroeger geen drie sterren zonder een ton marmer en zilverwerk bestonden, krijgen ?kleine auberges? als The Fat Duck (Londen, zelfs een pub) en nu ook Oud Sluis de ultieme toekenning. Geheel terecht!

Lees meer

OMNIVOREN / ALLESETERS

Als je goed erover gaan nadenken, verschillen de mens en dier weining in hun eetgedracht. Jij heb herbivoren, kanivoren en omnivoren in de dierenrijk. Runderen zijn herbivoren, leeuwen zijn karnivoren en een vos is een omnivoor. Biologisch gezien is de mens ook een omnivoor. Kan vlees een vegetarisch eten. Waarom de ene dier nu een herbivoor is, die andere een karnivoor en zommige omnivoren, heeft hoofzaaklijk te maken met hoe de kaken van die deze is samengesteld. En ook hangt het af van de relatieve lengte van de dier zijn darmkanaal.

Lees meer

Sinterklaas-recepten

5 december komt er weer aan.

Laat het gezonde eten dan maar even staan.

Calorieen even vergeten.

Laat je hier verblijden.

met allerlei Sinterklaaslekkernijen.

Amandelspeculaas

Benodigdheden :

- 400 gram bloem

Lees meer

Wappaz-menu van 20 gangen

Sinds het boek Wappaz (world-tapas) ben ik in de ban van 15-20 gangenmenu s die bestaan uit kleine hapjes. In de keuken komen steeds meer apparaten maar de diners zijn een succes! Wappaz is het boek waar ik op zat te wachten. Grappig eigenlijk, want zonder dat ik wist dat dit boek zou verschijnen was het plan om deze zomer vanuit Gent richting Antwerpen te rijden voor het restaurant Absoluut Zweeds. Chefkok Christer Elfving is auteur van het boek met 90 kleine gerechten om eindeloos te combineren. Niet al deze wappaz zijn even geslaagd moet ik eerlijk bekennen. De koude parmezaansoep bon lloc met olijfolie bleek wel erg apart, eigenlijk niet zo lekker. En tonijn met cabrales lijkt me geen geweldige combinatie. Daarentegen staan er ook originele en aantrekkelijke wappaz in zoals: gefrituurd eigeel met lojrom (viskuit), kipkroketjes met eendenlever en salsa verde en witlof met truffel en eend Japanse stijl.

Lees meer

november 2005

dieetdagboek Is al eind november, werd het tijd om es iets neer te poten niet???

En dan zit ik nu naar het scherm te staren...Wat zalik neerzetten??? Dat ik niks lijn?? Integendeel, het gevoel heb dat ik uit mijn lijf barst????Laatst was het hier zelfs op het nieuws:dat zwaarlijvigheid niet zozeer steeds met eten te maken heeft maar heel veel met emoties, trauma's onverwerkte verliezen..etc...Dat je daardoor niet de puf hebt om voor jezelf te zorgen.En als ik zo es rondkijk... Mijn kids zijn om door een ringetje te halen, mijn huis ook.. Woeffie wordt verwend. En ik?? Ik loop rond in slobbertruien, vind het niet de moeite om zo'n kop te gaan opmaken en iets leuks doen??? Zoals ik er nu uitzie en me voel...????Enfin soit,ik besef het nu wel.En dat komt omdat er weereen deelvan de ellende achter de rug is zeker, weer tijd omme op mezelf te focussen dus...Voor efkes...

Lees meer

Taart op haar kop.

Een tarte tatin is een taart die omgekeerd wordt gebakken... Een tarte tatin is een taart die omgekeerd wordt gebakken.

Traditioneel wordt ze gemaakt met appelen.

Maar waarom zou je die omgekeerde bakmethode niet eens toepassen of andere ingredienten,zoals hartige groenten met of zonder vlees en vis?

Hier volgen 4 overheerlijke recepten.

_TARTE TATIN MET WITLOOF EN GEITENKAAS.

-Voor 4a6 personen.

-1kilo witloof.

-250 gram kruimeldeeg.

-100 gram boter.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten