Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2005 (pagina 1 van 6)

Kliekjes gourmetten

Een leuke (en vooral lekkere) manier om kliekjes om te toveren tot een feestmaaltijd! Je kent het wel, kliekjes. Net niet genoeg voor een maaltijd een dag later, teveel om weg te gooien.

Meestal bewaar ik kliekjes in de vriezer. De restjes doe ik in een leeg boterkuipje of een diepvriesdoosje tot later gebruik.
De kliekjes liggen klaar voor gebruik. Ze kunnen verwerkt worden in bijvoorbeeld soep, stoofschotels, ovenschotels etc.… Lees meer »

HET PARKVroeger ontmoetten de vrienden elkaar elke avond in de kroeg. Ze hadden het gezellig, ze maakten een praatje, ze lachten met elkaar, ze steunden elkaar. Natuurlijk hadden ze wel eens wat gedonder onderling, dat hoort erbij als mensen elkaar wat vaker zien.
Maar vriendschap overheerste en hun contact had geen pretentie. Dat hoefde voor hun ook niet, het ging de vrienden gewoon om ontspanning.… Lees meer »

onze vakantiefotoos

Daar het niet lukt foto\’s te plaatsen op mijn pagina kan u even kijken op onze site
u vindt de link ook onder mijn bookmarks

http://motorhomedreams.cjb.net/Lees meer »

Vleermuishelloween


Alle vleermuizen vieren halloween

Het woord Halloween is waarschijnlijk afgeleid van All Hallows Eve. Dat is de avond voor het katholieke feest Allerheiligen (All Hollows day) wat op 1 november valt. Maar in de 5e eeuw voor Christus eindigde de zomer officieel op 31 oktober. Dit feest werd door Kelten Samhain (zeg: sowen) genoemd. Het was hun oud en nieuw.

Lees meer »

Pompoenen

De Pompoenfamilie is enorm uitgebreid.
Tot de familie behoren o.a. de kalebas, sierkalebas, courgette, kussa, chayote, squash, patisson, kurbis of reuzenpompoen.
De Latijnse naam is Cucurbita Pepo.
Het geslacht van de Pompoenen behoort tot de familie van de komkommerachtige, waartoe ook de meloenen worden gerekend.
De Pompoen is een eenjarige klimplant die in Midden-Amerika in het wild voorkomt.
Het vruchtvlees van de Pompoen is vaster en minder waterig dan van de komkommer.
Lees meer »

EEN GROTE VRIENDELIJKE REUS

De pompoen is al eeuwen het symbool van het sinds kort ook bij ons populaire Halloweenfeest, dat plaatsvindt op 31 oktober. Deze dag was oorspronkelijk het begin van het oud-Keltische nieuwjaar. Maak kennis met deze wonderlijke groente. http://tinypic.com/f20e2d.jpg
De pompoen is een wonderlijke groente: hij bestaat in de meest uiteenlopende vormen, groottes en kleuren. Onder dit gevarieerde uiterlijk gaat vast vruchtvlees met een zoete notensmaak schuil.
Lees meer »

Waarom recepten overschrijven van andere leden?

Waarom schrijven zoveel leden recepten van anderen over. ZINLOOS en ik erger me er enorm aan. Kijk voor de gein eens onder giros. Tig keer hetzelfde recept. Mensen, doe dit nu niet. Je staat voor gek en het voegt duidelijk niets toe. … Lees meer »

HET RECEPT voor iedere dag!

Dit recept moet iedereen uitproberen!!! … Lees meer »

POMPOEN

Van alles en nog wat… De pompoen

Hier een beetje geschiedenis van de pompoen bij elkaar gebracht uit verschillende bronnen en een stukje van mij zelf.

LEKKER,MAAR GEEN UITGESPROKEN SMAAK
De Pompoenfamilie is enorm uitgebreid. Tot de familie behoren o.a. de kalebas, sierkalebas, courgette, kussa, chayote, squash, patisson, kurbis of reuzenpompoen. De Latijnse naam is Cucurbita Pepo. Het geslacht van de Pompoenen behoort tot de familie van de komkommerachtige, waartoe ook de meloenen worden gerekend.… Lees meer »

Roosteren

Lekker, gezond en makkelijk: roosteren in de oven Roosteren brengt het allerbeste in groenten naarboven. Omscheppen met een scheut olijfolie en wat zout en peper is al voldoende, maar met wat kruiden erdoor smaakt het verrassend anders.
Rooster bijvoorbeeld verse of gedroogde tijm, rozemarijn of oregano mee. Ook specerijen als chilipeper of komijn doen iete bijzonders voor de smaak. Verschillende groente combineren is erg lekker.… Lees meer »

Oudere posts