Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2005

Savelberg pissig over gidsen

Er is een vrijheid van meningsuiting, maar je moet wel de waarheid opschrijven. Topkok Henk Savelberg van Restaurant Hotel Savelberg in Voorburg heeft moeite met inspecteurs van restaurantgidsen. Vooral Lekker en GaultMillau moeten het ontgelden bij Savelberg.

?Ik word pissig van onterechte kritiek?, zo laat Savelberg weten in de jongste uitgave van Misset Restaurant. ?Ik ervaar het bijvoorbeeld als een belediging als Lekker durft te zeggen dat ik turbotines serveer, jonge tarbot dus. Er is een vrijheid van meningsuiting, maar je moet wel de waarheid opschrijven. Ze moeten hun mond houden als ze er geen verstand van hebben. Mannen als Kranenborg en Cas Spijkers zo de grond in schrijven, terwijl ze alles voor het vak betekend hebben.?

Lees meer

We brengen steeds minder tijd in de keuken door

Onderzoek laat zien dat er steeds sneller een maaltijd op tafel dient te staan Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde huisvrouw steeds minder tijd aan de maaltijd besteed.

Gemiddeld wordt er nog slechts een half uur aan de bereiding van een hoofdmaaltijd gewerkt.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die heel weinig tijd hebben en genoeg geld om kant en klaar te kopen of uit eten gaan.

Maar of dat nu zo gezond op den duur is, vraag ik me wel af. Ook wordt er steeds vaker met pakjes en zakjes gewerkt.

We hebben allemaal wel eens een dagje weinig zin en nemen dan bijv. kant en klare aardappeltjes om op te bakken, hamburgertje erbij en een zakje gemengde sla en dan heb je nog niet eens een hele slechte maaltijd binnen de 15 minuten klaar.Door het gebruik van pakjes en zakjes kant en klare saus of voorgesneden groente win je wel tijd. Maar of dat op den duur zo gezond is durf ik te betwijfelen. In pakjes zitten vaak TE veel zout, allerlei houdbaarheidstoevoegingen en ook het prijskaartje voor het gemak is niet onaanzienlijk.

Lees meer

Allerbeste burgers

Allerbeste burgers

Dat wordt weer genieten body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050130041847.jpg)}--

Celine Dion met "Fly"

Dit is een artikel van Luckyjo - Lucy

Lees meer

CarnavalsreceptenWat wordt er met carnaval traditioneel gegeten?
body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20040819104357.jpg)}--

Hoe verscheiden de traditionele carnavalsspecialiteiten in Limburg ook zijn,
er bestaat een overeenkomst: ze zijn bijna
allemaal vet. Kookboekenschrijfster Netty Engels-Geurts over nonnevotte, tete de veau en poeffele.

Jakkes, moeten we dat eten? Het achterste van een kloosterzuster? De kop van een kalf? Moes van boeren?


Vertaal de horror-namen van de gerechten uit de Limburgse carnavalskeuken zoals nonnevotte, tete de veau en boeremoos en de leutige Hollander bedenkt zich wel drie keer alvorens naar het zuiden af te zakken. Wat zou er wel niet schuil gaan achter duistere benamingen als poeffele, spiebak en moetsje?

Lees meer

Rijsttafel

Een uitgebreide rijsttafel Ingredienten:

250 a 300 gram mihoen * 200 a 250 gram kipfilet * 100 Gram gekookte ham in plakken * 3 el olie * zout * peper * 1 theel laos * 1 theel ketoembar * 1 theel djahe * 1/2 theel djintan * 1 mespuntje knoflookpoeder * 1 mespuntje ve-tsin * 300 gram gemengde chinese groenten * 75 gram champions

Voorbereiding:

Bereid de mihoen voor zoals op de verpakking staat. Snij de kipfilet en de ham in zeer smalle reepjes.

Bereidingswijze:

Verhit de olie en bak de stukjes kip net zolang tot ze beginnen te verkleuren. Doe de ham erbij en voeg de zout, peper, laos, ketoembar, djahe, djintan de knoflookpoeder en de ven-tsin toe. Schep alles goed door elkaar en voeg dan de groenten toe. Laat alles 5 a 6 min goed doorbakken en schep voordurend om. Schep de mihoen erdoorheen en meng dit alles goed door, laat het nog even staan wel blijven omscheppen.Ingredienten:

Lees meer

Kaars van de hoop

dit kaarje meegenomen van pagina van Elsa die schreef" Als deze kaars wordt verplaatst van de ene naar de andere site dan zal de vlam van spirituele liefde en genezing doorgaan met de weg te verlichten voor zij die zoeken naar hunne ware ik. Breng dit licht naar je eigen homepage zodat hij de weg naar liefde en genezing zal verlichten. Let op hoe hij van de ene naar de andere site reist en zo onze wereld " Nou bij deze dus, maar zoals ik al schreef ik noem dit liever een kaarsje van de hoop, hoop op een goede verstandhouding, hoop op.... ja iedereen heeft zijn eigen "ik hoop"... toch???

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten