Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2005 (pagina 1 van 13)

6x gehaktvariaties

6 snelle en originele gehaktreceptjes

  • Meng (lams)gehakt met geroosterd, fijngehakt amandelschaafsel en komijn en draai er balletjes van of maak er spiesjes van
  • Milanees gehakt: meng wat fijngesneden gebakken paddestoelen en tijm door het gehakt
  • Maak eens ‘n tartaarsandwich met geitenkaas. Bak een tartaartje, snij het horizontaal door tot 2 plakken. leg er een plak harde of zachte geitenkaas tussen en laat nog even doorwarmen.
Lees meer »

Eitjes…..

verwijderd


sorry…ik heb dit artikel verwijderd…

door alle veranderingen op smul was het niet meer om aan te zien..

jammer…heel jammer

groetjes van jeanne… Lees meer »

Fahrenheit omrekenen

Handige site om Fahrenheit om te rekenen:

http://lei-chipamerikasite.nl/converter.html
Lees meer »

Stomen helemaal van deze tijd

Stomen is gezond en heerlijk Stomen is een gezonde, snelle en eenvoudige bereidingswijze. En bovendien bijzonder smakelijk! De techniek wordt vooral in het Verre Oosten toegepast en is eeuwenoud, maar toch helemaal van deze tijd. Bij stomen worden de ingredienten gegaard in de hete damp van een kokende vloeistof, zoals bouillon. Vlees blijft extra mals en sappig en groenten smaken lekker fris en knapperig.De voordelen van stomen zijn groot: de vitamines en mineralen in de ingredienten blijven beter behouden dan bij ?gewoon?… Lees meer »

High tea of Afternoon tea?

Is er een verschil? In Nederland hebben we het over een High tea als we rond 4 uur eens lekker gaan zitten voor een groot assortiment taart, cake, koek, sandwiches, scones enz. Alles natuurlijk vergezeld door een onuitputtelijke hoeveelheid thee en soms zelfs een glaasje champagne!
In Engeland heet dit echter een Afternoon tea!Een High tea wordt in Engeland geserveerd rond 6 uur.… Lees meer »

De Nieuwe Nederlandse Keuken

Terug naar de basis van de smaak van het hoofdingredient. Iedere trend kent zijn tegentrend. dat geldt zeker ook in de culinaire wereld. Zoeken we onze inspiratie in het Verre Oosten, dan is het dichtbij ineens ook heel intresant. En met dichtbij bedoelen we in dit geval heel dichtbij; bij wijze van spreken de eigen achtertuin.
Streekgebonden gerechten en producten, vaak biologisch en verantwoord en diervriendelijk geproduceerd, vormen anno 2005 een dankbare inspiratiebron voor menig chef-kok.… Lees meer »

Doordenkertje

om eventjes bij stil te staan


Een klein lief meisje stond onder een luifel.
Ze had juist boodschappen gedaan in de supermarkt, met haar mama.
Ze zal ongeveer 6 jaar oud zijn geweest, dit prachtige roodharige sproetige beeld van onschuld.

Het stortregende buiten.
Je weet wel, dat soort regen dat goten en afvoerputjes doet overstromen, zo gehaast om de aarde te raken, dat het geen tijd had om de straal wat zachter te zetten.… Lees meer »

verwijderd

 … Lees meer »

—-

Hier zitten Bert en Germa!

Ja!!! Deze doet het!!:))))

Bedankt Bepsje, zo is het leuker!
Hm, meteen ff wat uitproberen, leuk!

Het specifieke koolhydraten dieet! klik hier

Mooi, dat lukt dus. Geinig!:)))

Dankzij:

?Lees meer »

Cateraar Albron strikt topkok Jonnie Boer

Topkok Jonnie Boer van restaurant de Librije in Zwolle gaat een driesterrenboerenkool maken voor cateraar Albron. Het oud-Hollandse gerecht, bereid volgens recept van de meesterkok, ziet vanaf 1 maart het levenslicht. … Lees meer »

Oudere posts