Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2004

't was toch ergens goed voor - geen Smul

Geen Smul maar goed opgevangen

door Hautecuisine en Vrouwvriendelijk body{background: url(http://members.lycos.nl/luckyjo/hpbimg/achtergrond zonnebloemen.jpg)}--

Dit is een artikel van Luckyjo - Lucy

. . . en opeens was de stekker eruit

geen Smul meer

Iedereen was wanhopig op zoek
naar gastenboeken
naar elkaar
zo kwamen velen terecht bij

Een leuke site
waar je ook recepten kon plaatsen
en er was een gastenboek

De mensen van Smul en Vrouwzijn
gingen aan de gang en al snel was er

Lees meer

Huwelijksjaren

Voor elk jaar een passend geschenk aan de hand van de bruiloftskalender Huwelijksjaren:

Bij het opruimen van een stapel oude tijdschriften, ja de verzamelwoede heeft toch echt wel zijn grenzen, vond ik onderstaand artikel:

Koper staat voor een 12 ? -jarig huwelijk, zilver voor 25 jaar en goud voor 50 jaar.

Alleen deze feestelijke jubilea worden traditioneel uitgebreid gevierd, vaak met een etentje, maar eigenlijk is elk gelukkig huwelijksjaar een aanleiding voor een culinaire happening met een bijpassende geschenkje natuurlijk ;-)

Lees meer

Technieken voor het maken van cocktails

Hier een paar handige technieken voor het maken van cocktails uitgelegd. Na het schudden van de cocktail schenk je de inhoud meteen in het glas. Bij het schenken in een longdrinkglas, en soms ook in een whiskyglas, worden de ijsblokjes ook ingeschonken. Zeven is dan niet nodig.Als je een zeef gebruikt, voorkom je dat er ijs in het glas komt. Het zeven zorgt ervoor dat het gesmolten ijs niet de smaak verzacht en de cocktail verdunt.Houd een lepel met de holle kant omhoog, iets boven het niveau van de bovenste laag. Vul de lepel voorzichtig, de inhoud zal nu gelijkmatig over de rand stromen. Gebruik de bolle kant van de lepel als je enige ervaring hebt.Deze techniek wordt gebruikt om de rand van het glas te versieren met zout of suiker. Wrijf de hele rand eers in met een citroen- of sinaasappelschijfje. Houd het glas vervolgens bij de poot omgekeerd in een bordmet zout of suiker en draai een beetje, zodat het zout of suiker aan de rand blijft plakken. Als u het glas er te diep in drukt, blijven er vaak klontjes aan het glas hangen. Gebruik een schijfje citroen voor zout en een schijfje sinaasappel voor suiker.

Lees meer

Europeanen over de Amerikaanse keuken

Trans-Atlantic table talk - Europe borrows a cup of inspiration on cuisine - copyright R.W. Apple Jr. NYT

Monday, April 26, 2004 GREAT MILTON, England Nearly 30 years after California wines showed their stuff to skeptical Europeans at the famous Paris tasting of 1976, a group of ranking chefs, food experts and others from the United States traveled to the English countryside this month for a weeklong effort to convince their French and British counterparts that American gastronomy has also come of age.

Lees meer

Fingerfood

Kleine hapjes die met de vingers gegeten kunnen worden. In dit artikel speciale, luxe hapjes voor kerstmis. Variatie op het traditionele borrelhapje en de English High Tea. Een lust voor het oog en traktatie voor uw gasten. Benodigdheden:

- gesneden brood (bruin)

- boter op kamertemperatuur

- zwarte kaviaar of steureitjes

- ongesuikerde slagroom

- citroensap

- citroenschil

Hulpmiddelen:

* koekjes/steekvormpje (sterretje)

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten