Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2004 (pagina 1 van 9)

Cake

tips voor het bakken van een goede cake. Loopt de cake over?
De cakevorm was te klein. Voor het bakken mag de cakevorm nooit meer dan tweederde gevuld worden.
Het beslag was te luchtig.
U heeft teveel bakpoeder gebruikt.
De temperatuur van de oven is te laag.

Een te hoge bovenkant?
De temperatuur is te hoog.
De bovenkant wordt hard voordat het bakpoeder het beslag kon laten rijzen.… Lees meer »

Bladerdeeg

Zelf bladerdeeg maken kost tijd. Zelf bladerdeeg maken kost tijd. De naam van het deeg geeft aan hoe het deeg moet worden: goed bladerdeeg bestaat uit hele dunne laagjes deeg en vetstof. Als u de bereiding te arbeidsintensief vindt,kunt u natuurlijk kant ?en-klaar diepvriesbladerdeeg gebruiken.

Kant-en ?klaar bladerdeeg.
Voor het zelf maken van bladerdeeg is veel tijd nodig. Daarom is een kant-en ?klaar produkt op de markt gebracht dat in de supermarkt verkrijgbaar is.… Lees meer »

Bakken met eieren.

Eieren vervjullen in veel bakrecepten belagrijke taken en maar zelden kan men zonder. Hier volgen enige tipd over het gebruik van eieren, zodat u altijd het beste bakresultaat kunt behalen. Grote en kleine eieren.

De grootte van het te gebruiken ei is bij het bakken van groot belang. Eieren worden verkocht in diverse gewichtsklassen, waarbij eieren van gewichtsklasse 1 minstens 70 gram wegen en die uit klasse 7 minder dan 45 gram.… Lees meer »

.Mijn vrienden uit Belgie

Heb hun ontmoet via Smulweb
.
Lees meer »

Stokbrood met brie en bacon

lekkere 'snack' ingredienten: stokbrood, brie, bacon en verse bieslook! Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van het stokbrood aangegeven staat.
Snijd het stokbrood in plakjes van ong. 1 cm dik!
Bak het stokbrood 5 minuutjes voor in de oven
Snijd de brie en de bacon in plakjes/stukjes ter grootte van de plakjes stokbrood!
Leg nu eerst op ieder stokbroodje een plakje brie, leg daarna bovenop de brie een plakje bacon en bestrooi daarna met verse bieslook!… Lees meer »

De librije: ‘Zo’n zaak opbouwen is ploeteren’

Artikel overgenomen uit ‘de Zaak’ 8 december 2004 Werkdagen van zeven uur ‘s ochtends tot een a twee uur ‘s nachts. Jonnie en Therese Boer presteren al tien jaar lang iedere dag opnieuw op de toppen van hun kunnen. Hun restaurant De Librije in Zwolle kreeg dit jaar de derde Michelinster toebedeeld en tot begin 2006 is er geen tafeltje meer vrij.… Lees meer »

Bakfiguurtjes.

Bakfiguurtjes worden gemaakt van uiterst dun en bros gebak. U kunt deze lekkernijen gebruiken om ijs of andere nagerechten in te serveren , maar ook om bonbons in te presenteren. Bakfiguurtjes worden gemaakt van uiterst dun en bros gebak. U kunt deze lekkernijen gebruiken om ijs of andere nagerechten in te serveren , maar ook om bonbons in te presenteren. Begin met het maken van sjablonen.… Lees meer »

Ingredienten.

Suiker, eieren, tarwebloem en boter vormen de basisingredienten voor de meeste soorten gebak. Suiker, eieren, tarwebloem en boter vormen de basisingredienten voor de meeste soorten gebak. Maar er kan veel meer in gebak worden verwerkt. Marsepein, amandelspijs, chocolade en verschillende soorten noten en zuidvruchten zorgen voor een smakelijke afwisseling en maken elk soort gebak uniek

Gedroogde vruchten.
Rozijnen, krenten, appels, peren,abrikozen of pruimen ?… Lees meer »

Suiker,honing &co.

In vrijwel alle soorten gebak wordt suiker gebruikt. Maar u kunt ook gebak maken met honing of andere zoetstoffen. Vele suikersoorten.

Alle suikersoorten worden gemaakt van suikerriet of suikerbieten . Bieten worden gesneden en gekookt; geperst en met heet water gespoeld. Het sap dat zo wordt verkregen, wordt ingekookt. Er onstaat dan een geconcentreerde suikeroplossing waarin zich kristallen vormen. De snelheid van het roeren tijdens het afkoelen bepaalt de grootte ven de kristallen.… Lees meer »

Verschillende soorten meel en bloem.

voor het bakken van nheerlijk brood, koek gebak,taarten en koekjes Voor het maken van brood, koekjes,koek en cake wordt meestal tarwebloem gebruikt. Maar het komt ook voor dat in een recept meel of een combinatie van meel en bloem wordt vermeld. De veschillende soorten meel en bloem zorgen voor een smakelijke variatie in bakprodukten.

Meel- en bloemsoorten in de bakkerij.

Volkorenmeel, tarwemeel, tarwebloem en patentbloem zijn de meest bekende enn gebruikte meelsoorten.… Lees meer »

Oudere posts