Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2004

Kerst en Nieuwjaar gedichten

Voor op kaartjes Ergens in een hoekje van de kelder

staat een fles vol tintelende wijn

en we beloven nu - die gaat pas open

als jullie weer gezellig bij ons zijn.

Kerstmis is een tijd van brandend haardvuur

de geuren van dennentakken en wijn

goede gesprekken, mooie herinneringen en

hernieuwde vriendschappen, samenzijn...

Lees meer

Actief met de kerst


Kerst en Oud en Nieuw, samen doorbrengen.

BINNEN SPELEN

Met kerstmis worden vaak de spelletjes weer uit de kast gehaald.Misschien heeft een van de feestvierders wel een nieuw spel als kerstcadeau gekregen. Populaire voorbeelden zijn: Triviant, Pictionary, Klaverjassen, Hartenjagen of Poker voor de kaartliefhebbers. Zorg dat u de spelletjes in huis hebt voor de liefhebbers.

Wat actiever zijn sjoelen, tafelvoetbal of tafeltennis. Leuk voor volwassenen en de grotere kinderen. Voor de kleintjes is een poppenkastvoorstelling een leuk idee. Een van de gasten bedenkt een verhaallijn, zet Jan Klaassen een kerstmuts op en spelen maar. Voorlezen wordt door de meeste kinderen ook gewaardeerd. U kiest natuurlijk voor echte kerstverhalen.

Lees meer

Smaakmaker of Liefdeskruid

Wordt ook wel liefdes of koningskruid genoemd.

Italiaanse jongens stopten vroeger blaadjes achter hun oren om met de geur meisjes te verleiden.

In India is basilicum het kruid van de godin Lakshimi (of Shri),symbool van vruchtbaarheid,schoonheid en goddelijkheid,en haar gemaal Vishnu.Mooie mousserende wijn maakt snel licht in het hoofd.

Ze brengt de drinker ervan in goede stemming en neemt remmingen weg.In veel culturen worden eieren,bronnen van nieuw leven,gezien als potentieverhogend.

Al schijnt dat pas werkelijk te gaan werken na een eitje of 20...Dit zou bij mannen de huwelijkse trouw verhogen en bij vrouwen 'kuisheid' verminderen.De Egyptenaren gebruikten knoflook als afrodisiacum.

Lees meer

Belgiche bonbons.

lekkere Belgische bonbons daar kan je alleen maar houden. Belgie staat bekend om zijn heerlijke bonbons, pralines en truffels. Oorspronkelijk komen deze zoete lekkernijen echter uit Frankrijk.

De franse graaf Du Plessis Praslin leefde in de zeventiende eeuw. Hij stond erom bekend dat hij zijn gasten graag op nieuwe lekkernijen trakteerde. Op een dag serveerde de kok van de graaf een in suiker gebrande amandel. De gasten vonden dit bijzondere snoepje heerlijk. Ze noemde de lekkernij naar de graaf `prasline?.

Lees meer

Conserveren van vruchten en fruit

Een aantal tips en recepten.

body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20041128040118.jpg )}--

Invriezen is de populairste conserveertechniek.

Over hoe en waarom bestaat zeer veel literatuur.

Een aantal tips.

De wijze waarop fruit wordt ingevroren, hangt vooral af van de soort en het latere gebruik.

Kleine vruchtensoorten, die niet moeten worden geschild en ontpit ? zoals aalbessen, frambozen, braambessen, kruisbessen, bosbessen en druiven ? kunnen zonder suiker droog worden ingevroren.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten