Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2004 (pagina 1 van 14)

De ideale temperatuur voor het serveren van wijn

Associatie van wijndocenten. Auteur Inge van Leuven.

Voor dit artikel heb ik 6 wijnboeken nageslagen. De stille (niet mousserende), droge rode en witte wijn kwamen de adviesen praktisch overeen, maar voor de overigen varieerde het. Wijntest Peter Klosse
Een wijn kan heel anders overkomen, wanneer de temperatuur anders is. Peter Klosse heeft wel eens een test gedaan. Hij liet een wijn op verschillende temperaturen proeven en vroeg aan de cursisten welke wijn ze het lekkerst vonden.… Lees meer »

29 februari 2004

Gisteravond kwam een vriendin eten. Met haar ben ik twee keer naar Portugal geweest, voor de sapkuur. Ze heeft zelf een ernstige vorm van reuma, voor haar is zo’n week zon en niet eten heel erg goed. Na twee dagen ofzo hoeft ze dan geen medicijnen meer te gebruiken! Maar we gaan allebei natuurlijk vooral uit ijdelheid :-) Deze keer gaan we naar Turkije, hetzelfde principe: Alleen sap, beetje sporten en veel luieren.Lees meer »

De Nieuwe Wereld Wijnen

“De nieuwe wereld” is een verzamelnaam voor alle wijnlanden, die buiten Europa liggen. In de “oude wereld” of traditionele wijnlanden wordt al meer dan 6.000 jaar wijn gemaakt, in de nieuwe landen hooguit 400 jaar. “De nieuwe wereld” is een verzamelnaam voor alle wijnlanden, die buiten Europa liggen. In de “oude wereld” of traditionele wijnlanden wordt al meer dan 6.000 jaar wijn gemaakt, in de nieuwe landen hooguit 400 jaar.… Lees meer »

Schuldeisers Imko’s woedend over uitnodiging

Zoveel ballen heb ik nu ook wel weer! Schuldeiser Imko’s woedend
IJMUIDEN – ,,Of ik gezellig een borrel kom drinken op de toekomst van het restaurant van Imko Binnerts? Nee, ik wil alleen het geld waarop ik recht heb.” Henk Brandjes, eigenaar van Zebra Uitzendburo in IJmuiden, is woedend. Hij ontving deze week een feestelijke uitnodiging voor een ‘truffelfestijn’ ter gelegenheid van de opening van het nieuwe restaurant van topkok Imko Binnerts in Rijswijk.… Lees meer »

Eten goedkoper in Frankrijk

Chirac steelt de show door de btw te willen verlagen op de restaurantprijzen. Politiek en eten horen bij elkaar, bericht Henk Glimmerveen. Eten is in Frankrijk bijkans heilig. Oudercommissies op scholen verdelen hun aandacht tussen de reinheid van de toiletten en de samenstelling van het weekmenu voor de kinderen. Vrijwel geen werknemer die een trommeltje brood van huis meeneemt. Als je gaat eten, doe je dat in een restaurant.… Lees meer »

DE 13 PRINCIPES

OOK HEKSEN HEBBEN PRINCIPES.

De 13 principes.

De 13 principes zijn geen leefregels… je kan en mag er naar leven maar het hoeft niet…het zijn meer een paar steuntjes in de rug om je eigen pad in de wicca te vinden…
Doe wat jou goed lijkt!

1. Wij beoefenen riten om onszelf in overeenstemming te brengen met het
natuurlijke ritme van levenskrachten, zoals die bepaald worden door de
fasen van de maan, de vier seizoenen, eveningen en equinoxen.… Lees meer »

Weinig vraag naar duur biovlees

NIJKERK/RAALTE, 24 FEBR. De vraag naar biologisch varkensvlees valt tegen. Boeren die de afgelopen jaren biologisch vlees produceerden, zitten ineens zonder afnemer. `Een knap waardeloos gevoel’, vinden de varkensboeren. Weinig vraag naar duur biovlees

Door onze redacteur Arnoud Veilbrief

Biologische boeren moeten weer omschakelen door geringe vraag

NIJKERK/RAALTE, 24 FEBR. De vraag naar biologisch varkensvlees valt tegen. Boeren die de afgelopen jaren biologisch vlees produceerden, zitten ineens zonder afnemer.… Lees meer »

Het Smulgehalte van Florenville

Florenville is een klein plaatsje in de Ardennen, aan de grens met Frankrijk. Het heeft een opmerkelijk Smulgehalte. Het Smulgehalte van Florenville

Helemaal niet gek hoor, mocht je nog nooit van Florenville hebben gehoord. Het is maar een klein plaatsje, in de provincie Luxemburg, pal aan de Franse grens gelegen. Voor mij is het echter een even belangrijke plaats als Brussel.… Lees meer »

Gouden draak

Aziatische restaurants blijken een equivalent te kennen van de Michelinsterren. Restaurant Wok International in Rotterdam-Charlois is beloond met de Dragon d’Or, een prijs die wordt beschouwd als de Michelin-ster voor de Aziatische keuken. Wok International is het derde restaurant in Nederland en het eerste in Rotterdam dat deze onderscheiding krijgt.

Als paddenstoelen schieten ze uit de grond: wokrestaurants. Wok International is evenwel geen gevolg van die nieuwe trend op culinair gebied, want de Chinese eetgelegenheid aan de Wolphaertsbocht was het eerste wokrestaurant van Rotterdam.… Lees meer »

Kweekvis in opmars

Een recente smaaktest van kweekkabeljauw met 60 chefs uit Engeland en Noorwegen leverde een gemiddeld rapportcijfer op van 5,5 op een schaal van 7. Ton Krijt bericht over de opmars van kweekvis in AD. Kweekvis komt er bij Cees Helder, chef-kok van het Rotterdamse restaurant Parkheuvel met drie Michelin-sterren niet in. ‘Als je geen concessies wilt doen aan de kwaliteit van het eten, dan kun je eenvoudig geen kweekvis gebruiken.’ Dus geen zalm, heilbot, kabeljauw of zeebrasem op tafel in zijn toprestaurant.… Lees meer »

Oudere posts