Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2004 (pagina 1 van 19)

HOROSCOOP VOOR VALENTIJN

Ontdek er in de sterren staat!

RAM
Je bent altijd op zoek naar echte liefde, ram. Denk je die te gevonden te hebben, ga je er voor de volle 100 % voor en durf je een risico te nemen. In een relatie ben je veelvragend, gepassioneerd, trouw en soms iets teveel op je zelf gericht. Als het saai wordt in een relatie ben je snel weg en ga je weer op zoek.

Lees meer »

mooie plaatjes

Lees meer »

Uit eten in Zuid-Westvlaanderen .

Hier enkele typische taalkundige ingredienten uit de West-Vlaamse pot . Onder het genot van een poater ( abdijbier ) of een pinte ( gewoon glas bier ) zittend in een cafe of eethuis , moet je niet vreemd opkijken wanneer iemand aan een tafeltje naast je een ‘ pretsoepe ‘ bestelt . Dit is namelijk gewoon een lekker bordje prijsoep .… Lees meer »

Helaas Uniekaas

Uit: mydinnerbutler.nl nr.29


De voortschrijdende voedseltechnologie heeft het witlof verlost van haar bitterheid en ervoor gezorgd dat de pindakaas van de deksel tot de bodem smeuig is. Klassieke rookworst is er nu ook van kip, de vleesloze Wiener Schnitzel is een alledaagse verschijning in het supermarktschap en pasta met roomsaus en verse groenten staat in de diepvries op een passerende wokker te wachten.
Lees meer »

LikeurenLikeurtjes van vroeger

Likeurtjes van vroeger:

In Nederland is heel wat afgenipt van oud Hollandse likeurtjes en drankjes met typische namen.
De smaakvolle likeurtjes zijn vandaag de dag nog altijd te koop Hieronder volgen er dan ook een aantal

Bitterkoekjes:
Een likeurtje gemaakt van fijne amandelen, een esprit getrokken van verse perziken en bittere amandelesprit.
Dit drankje werd dan ook veel gedronken op koperen, zilveren, en gouden bruiloften om ?… Lees meer »

PASPOORT VAN WINNIE THE POOH

TE HERKENNEN AAN:

Zo nu en dan gevuld met kleine stukjes pluis, die het vaak moeilijk maken om te begrijpen wat Konijn wil zeggen.

Voornamelijk gevuld met pluis. Heeft weinig hersens. Poeh’s gebrek aan hersenen levert zelden problemen op, want doorgaans denkt hij met zijn maag.
Buitengewoon goed ontwikkeld, zoals blijkt uit de vaardigheden bij het klimmen in bomen en het werpen van Poehstokjes.
Lees meer »

WINNIE THE POOH INTERNATIONAAL

Sinds zijn geboorte in 1924 is Winnie the Poeh in zo’n veertig talen vertaald, waaronder steno, morse en braille.
Enkele voorbeelden van zijn naam in andere talen:

WINNIE-DIE-POEH (Afrikaans)
WINNIE-LA-PU (Esperanto)
KARU-POEC-PUHH (Estlands)
PALLI PUMM (Faroer-eilanden)
WINNIE L’OURSON (Frans)
POO HADOV (Hebreeuws)
BANGSIMON (IJslands)
WINNIE PUH (Italiaans)
KUMA-NO-PUU-SAN (Japans)
VINI-DER-PU (Jiddisch)
MEDO WINNIE ZVANI POOH (Kroatisch)
WINNIE ILLE PU (latijn)
MIKE PUKUOTUKAS (Litouws)
WINNIE PUFF (Portugees)
WINNIE URSULETUL (Roemeens)
MEDVED PU (Soveens)
MACKO PU (Slowaaks)
WINNY DE PUH (Spaans)

Lees meer »

Drente is zo mooi(W)etenswaardigheden over DrenteDrente was eerst een provincie die arm was met plaggenhutten, weerbarstig veen,lange werkdagen en een schamele boterham maar daar is in de loop van de tijd verandering in gekomen het is een der mooiste provincie geworden met veel natuur schoon en aan een rijke geschiedenis en een ontdekkingstocht door Drenthe leert ons dan ook een genot aan toerisme Langzaam te voet of op fiets leert men Drenthe goed kennen en ook per huifkar kan men het mooie natuurschoon zien proef die sfeer op en ga eens langs bij de hunebedden en als u er bent moet u beslist eens langs gaan bij het openluchtmuseum ?de zeven marken?
Lees meer »

Kagenaar blij met ster

Parkstad Limburg telt sinds deze week drie restaurants met een ster. Na De Leuf in Ubachsberg en De Boterbloem in Heerlen heeft nu ook In de’n Dillegaard in Nuth een felbegeerde Michelin-ster. Restaurant In de’n Dillegaard is gesloten, maar toch vloeit de champagne vroeg in de ochtend al rijkelijk. ,,We kunnen er maar geen genoeg van krijgen”, zeggen Michel (34) en Suzan (31) Kagenaar, terwijl ze nog eens bijschenken.… Lees meer »

Bianca Janssen Ladies Only Chef 2004

De Noord-Limburgse Bianca Janssen (24), sous-chef van het Maastrichtse restaurant Tout a Fait heeft de wedstrijd om de ‘Ladies Only Chef Award 2004′ gewonnen die deze week in het MECC werd gehouden. De beste vrouwelijke kok van Nederland kan het zelf nog maar nauwelijks geloven. ,,Ik had op helemaal niks gerekend. Het dringt pas langzaam tot me door dat ik echt de winnares van deze Award ben”, zegt de uit Oostrum afkomstige kokkin giechelend.… Lees meer »

Oudere posts