Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2003

SPIRITUEEL

Hekserij...iets voor jou?

Ben je geinteresseerd en wil je erachter komen of hekserij iets voor jou is? Dan kun je je er verder in verdiepen door dit stappenplan te volgen:

Lees boeken waarin je meer over wicca en jezelf aan de weet kunt komen. Het gaat niet alleen om speciale heksenboeken, maar ook om boeken over zelfbewustzijn, natuurlijke processen, filosofie en andere zaken waar je meer over wilt weten.

Lees meer

De Grote Verandering

Mijn verblijf in Nederland heeft me veranderd.Leuk lachend en gierend met vriendin even geen zorgen ondanks mijn gipsen armpje Omdat ik voor de bruiloft van mijn zusje in september in Nederland verbleef had ik een afspraak gemaakt met mijn kapper in Amsterdam en samen met mijn vriendin afgesproken.Voordat ik de grote stap ging wagen ze hadden samen stiekum afgesproken mijn imago van "Dom Blondje " af te helpen had ik echt wel behoefte om ergens lekker te gaan lunchen en moed indrinken.Ik kwam met de trein uit Hoorn vriendin stond al te wachten in de hal en stapte uit het station en schrok me wezenloos wat een puinzooi zeg alles open gebroken straten stuikelend de wandeling voortgezet richting Kalverstraat waar brengt ze me nu naar toe?

Lees meer

1753 - Egbert Douwes opent zijn winkel

Gevonden op de site van Douwe Egberts, heel interessant.

Op 10 januari 1755 wordt de zoon van Egbert Douwes en Akke Thijsses geboren: Douwe Egberts (1755 ? 1806). Hij trouwde in 1775 met Ymke Jacobs Visser. Rond 1780 kwam hij bij zijn ouders in de zaak. De zaken gingen goed. Uit het eerste orderboek van Douwe Egberts blijkt dat in de periode van 23 mei 1783 tot 27 augustus 1784 ruim 17.500 pond koffie, 1500 pond thee, 250 pond tabak en snuif, ruim 6000 pond kandij, bijna 2000 pond suiker en 7000 pond stroop werden verkocht. Na het overlijden van zijn vrouw hertrouwde Douwe Egberts in 1791 met Lysbeth Mintjes. Op 19 februari 1806 overleed Douwe Egberts, zijn vrouw zette het bedrijf voort. Lysbeth Mintjes zorgde voor de voortgang van het bedrijf onder de naam Firma van de Weduwe Douwe Egberts.

Lees meer

Eewig brandende kaars!

Een kaars die altijd blijft branden voor Carla,en voor als onze dierbaren die ons te vroeg hebben verlaten!verberg nooit je tranen

troost vanuit het hart

vervangt een duizend woorden

verlichten pijn en smart

bezorgt je nieuwe dromen

elk gebaar in tederheid

stopt heel even het verdriet

soms zal het nooit verdwijnen

maar verschuilen helpt je niet

Lees meer

ALS DIT NIET HELPT...

dan weet ik het ook niet meer!

Dit badrecept is ideaal voor ochtenden waarop je je wat katterig voelt of wanneer je een drukke dag voor de boeg hebt en je wel wat extra energie kunt gebruiken.

Neem dit bad zo koel mogelijk en blijf minstens tien minuten in het water, zodat de olien goed op je kunnen inwerken. Voeg aan een eetlepel gewone badolie (liefst zonder geur) het volgende toe:

Lees meer

Anti-copycode

Code waarmee je de rechtermuisknop-functies uitschakelt.

Omdat ik veel vragen krijg over de anti-copycode plaats ik hem maar in een artikel, dat is praktischer dan iedereen die erom vraagt de code afzonderlijk toe te sturen.

Als je deze anti-copycode op je smulpagina plaatst werken de rechtermuisknop-functies niet meer, zodat op die manier geen plaatjes van je pagina gekopieerd kunnen worden.

De code schakelt alleen de rechtermuisknop-functies uit, wie snel even iets wil meepikken krijgt de deksel op de neus. Iemand die je plaatjes per se wil hebben krijgt dat alsnog wel voor elkaar, er zijn legio manieren om de anti-copycode te omzeilen.

Plak de code in een van de tekstblokken op je smulpagina. 1x is voldoende, het hoeft niet voor elk plaatje apart.

GEBRUIK DE CODE ALLEEN OP JE EIGEN PAGINA EN ZEKER NIET IN GASTENBOEKEN!!! Je schakelt er namelijk de rechtermuisknop-functies mee uit op de hele pagina waar je de code toepast (10 gastenboekberichten dus).

Code:
[body oncontextmenu="return false" ondragstart="return false" onselectstart="return false"]

Het is het handigst de code hier te kopieren, in je pagina te plakken en vervolgens [ en ] te vervangen door < en >.

N.B.
Wil je ergens een plaatje zetten waar je de rechtermuisknop niet kunt gebruiken, typ dan secuur en foutloos de hele plaatjescode in!

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten