Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2003

MAGIC CHILDREN SPELLS


Leuke kinder Spells waar je je tong over breekt!


Twiggly, wiggly

Creepy tree,

Make a tree house

Just for me.

Yucky, mucky

Lees meer

Draaien of trekken.

De schroefdop in de wijnindustrie.

Artikel overgenomen uit: Het Financiele Dagblad van 5/7/2003, geschreven door Hubrecht Duijker. Een van de heetste onderwerpen die de wijnwereld momenteel bezighouden, is de schroefdop. In Australie, Californie, Frankrijk (Beaujolais, Chablis, Elzas, Gascogne, Languedoc), Portugal, Nieuw-Zeeland, Spanje, Zuid-Afrika en elders sluiten steeds meer producenten hun flessen af met een schroefdop van het type Stelvin. Deze bestaat uit een aluminium dop die van binnen gevoerd is met polyethyleen, bedekt door een dunne folie. Voorts zit aan de dop - die hermetisch afsluit en volstrekt neutraal is - een capsule in dezelfde kleur, waardoor het geheel bijna zo chic oogt als een traditioneel afgesloten fles.

Lees meer

Weg met traditie.

Geen holle vaten: de Nieuwe Wereld drukt de wijnproducenten uit Frankrijk in de verdediging.

Artikel overgenomen uit: Het Financiele Dagblad van 28/7/2003, geschreven door Pieter Lalkens. BORDEAUX - De Fransen hebben het moeilijk in de mondiale wijnsector. In de jacht op de jonge consument en het schap in de supermarkt zijn de 'Aussies' veel succesvoller.

Het is 40 graden Celsius, de luchtvochtigheid is hoog. Gelukkig werkt de airco in de beurshallen waar de Vinexpo wordt gehouden, de grote wijnbeurs die tweejaarlijks in het Zuid-Franse Bordeaux plaatsvindt. Overal? Nee, in de hal waar Australische wijnproducenten hun tijdelijke domicilie hebben is de airco uitgevallen. Het zweet gutst de verkopers van het gezicht.

Lees meer

HOT IN DE POT

Informatie over diverse pepers.

Pepers komen van oorsprong uit Zuid- en Midden-Amerika en hebben als smaakvol ingredient inmiddels het hart van menig kok in de rest van de wereld veroverd.

Wie had ooit gedacht dat de pepers, meegenomen door de ontdekkingsreizigers en zeevaarders, zo'n belangrijke smaakmaker zouden worden.

Voeg ze met mate toe voor een mild pittige smaak.

Houd je van de aromatische scherpe smaak, dan verwerk je er lekker meer.

WELKE PEPER?

De scherpste pepers die je hier kunt kopen zijn rawits, kleine puntige rode, gele of groene pepertjes die veel gebruikt worden in de Indonesische keuken en in oosterse gerechten.

Lees meer

Elke dag een ander plaatje in je browser

Ben je die standaard pagina van internet explorer of netscape ook zo beu, dan heb ik een hele gave link voor je.

Ben je die standaard pagina van internet explorer of netscape ook zo beu, dan heb ik een hele gave link voor je.

Dit is een link naar een pagina waar je erg veel mooie plaatjes kunt downloaden voor de opmaak van je internetpagina en outlook express email berichten. Je hoeft geen ingewikkelde codes te gebruiken, het programmaatje doet dat allemaal voor je.

Hier kun je ruim 70 duizend skins vinden, plaatjes dus die in je webbrowser komen te staan. Voor iedereen is er dus eigenlijk wel een mooi plaatje bij. Ik heb er al zo'n 100 in "my private skin collection" zitten. Je hebt de keuzemogelijkheid op de pagina om elke keer dat je internet explorer of netscape opstart een ander plaatje te krijgen (die je in je map private collection hebt zitten).

Lees meer

NEDERLANDSCHE SPREEKWOORDEN

Nederlandsche spreekwoorden, Spreekwijzen, Uitdrukkingen en Gezegden die allemaal iets met eten te maken hebben, October 1901

Zich bezig houden met eene zaak of onderneming, die wel denkelijk uit de hand ontglippen of mislukken zal.

DEN PAELINCK BY DEN STEERTE HOUDEN.

Hy houdt den palinck by den steerte,

Soo wie sijn saeck niet vast en heeft.

Neem rijpen raedt, tot uwer begheerte,

Ende u stuck alle versekerheydt geeft.

T'is toe-siens weerdt, daert al aen-kleeft.Hij weet wel waar iemand iets kan koopen, hij is op de hoogte van een zaak, hij weet er alles van.Vroeger "de benaming van den brandewijn, dien men na de thee of koffie, het banket, de confituren, enz. placht te nuttigen, om, zoo het heette, de genoten dranken en spijzen goed te doen zakken; thans de gemeenzame benaming van een glas sterken drank of likeur, dat men na genoten spijzen of drank nuttigt.

Lees meer

100 tips voor 'n zorgeloze zomer

100 slimme ideetjes voor zonaanbidders en vrijetijds-genieters! Zodat u sneller klaar bent met koken. Zodat u geen problemen krijgt met insekten en ongedierte. Zodat u extra lang van de zon kunt genieten. Morgen vroeg een dagje uit? Maak 's avonds broodpakketjes klaar en leg ze in de diepvries. Zo blijft alles fris onderweg.

Neem een thermoskan mee om koele dranken koud in te houden. U kunt er van tevoren ijsklontjes in doen, dan blijft de drank nog langer koud. Denk er dan wel aan dat u bij limonadesiroop iets minder water toevoegt dan gewoonlijk. Anders verdunt het ijs de limonade te veel.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten