Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2003

psp spreuken en gedichten

ieder kan een opkikkertje gebruiken

Hier zet ik mijn spreuk en gedichtenplaatjes in psp neer,

iedereen kan wel een opkikkertje gebruiken dus neem maar mee.

Sommigen vond ik op internet en bewerkte ze met een frame of rand waarvan

ik wel de maker van het gedicht zichtbaar lietstaan. De frames heb ikzelf erbij verwerkt.

Zo veel kijken leesgenot.

Lees meer

AUTEURSRECHT

Het auteurs recht geld voor gans de europeese unie is in wet uit gevaardigd 1 - Wat is een auteurswerk?

Er is een auteurswerk als de creatie beschermd wordt door de Belgische Wet van 30 juni 1994 betref-fende het Auteursrecht en de Naburige Rechten (hierna afgekort als AW) en/of door de Conventie van Bern van 24 juli 1971.

In de auteurswet wordt onder 'auteurswerk' een 'werk van letterkunde of kunst' bedoeld. Dit ligt in de lijn van de Con-ventie van Bern die de aangesloten lidstaten verplicht tot het beschermen van 'letterkundige en kunstwerken'. In de Belgische Auteurswet worden geen voorbeelden opgesomd van auteurswerken of van werken van letterkunde of kunst. In de Conventie van Bern wel, deze lijst is niet limitatief. Andere werken die niet in de lijst zijn opgenomen kunnen ook werken van letterkunde of kunst of auteurs werken zijn.

Lees meer

mijn pspglobes

hier een overzicht van mijn zelfgemaakte globes

Hallo dit zijn mijn psp globes, Ik krijg zo langzamerhand een verslavende tic van psp (paint schop pro te krijgen) ik probeer heel veel uit en wil steeds meer bereiken daarom heb ik nu een artikel gemaakt met mijn zelfgemaate globes, heel intens werk en zoekend naar de juiste resultaten en combinaties bekom jee steeds verassende resultaten .

Deze wilde ik dan ook graag met jullie delen je mag ze gerust meenemen en gebruiken maar sla ze op op je pc zoek een uploadsite en je kan ze gebruiken dan word er niet teveel gelinkt naar mijn homepagina en komen er geen problemen aan beide kanten. Er zullen er bijkomen dus kom gerust regelmatig eens langs

Lees meer

japanse rituelen

Gezin eet avondeten rond de kotatsu

In een typisch Japans huis of woning, zoals die nu nog wel op het platteland te vinden is, maar ook nog in grote delen van de steden, liggen nog tatamimatten op de vloer. In de woonkamer staat op een centrale plaats een laag tafeltje (kotatsu). Eigenlijk is het een houten frame met 4 poten. Daar gaat een dikke deken overheen en daarboven op wordt een blad neergelegd. Het gezin kan aan het tafeltje zitten met de benen onder de deken, waar 's winters een klein electrisch kacheltje staat te branden. Vroeger was dit een soort stoofje (hibachi). Met dekens over de benen wordt de warmte onder het tafeltje bij de benen gehouden. Het is een belangrijke plek in het huis omdat men hier veel gezamenlijk aanzit. Ook in dit soort woningen heeft men allang moderne westerse tafels en stoelen maar het gebruik van de kotatsu blijft in zwang. Doordat de woningen klein zijn heeft men maar een beperkt aantal kamers en is het vaak woekeren met de ruimte. Meestal is de woonkamer tevens slaapkamer. 's Avonds wordt de 'futon' (een dun soort matras) uit de kast (oshiire) gehaald en op de tatami uitgespreid om van de kamer een slaapkamer te maken. 's Morgens wordt de futon weer in die kast weggeborgen (eventueel na luchten). In de huidige moderne flats is men meer westers ingericht en heeft men geen kotatsu meer. Wel heeft men indien mogelijk nog een 'wajitsu', een Japanse kamer. Hier liggen nog tatamimatten en staat de grote houten kast, de oshiire. Indien mogelijk hebben de kinderen een eigen kamer omdat er gestudeerd moet worden....INKTVIS

Lees meer

in china is het anders dan bij ons

Wij eten groenten met aardappelen en vlees. Zij eten rijst, bami en loempia?s gevuld met bonen, uien, kool en champignons. Een enkele keer eten ze eieren, vis of vlees. Kantonnezen eten hondenvlees. Nadat ze een puppy 9 maanden vetgemest hebben met witte rijst zou het vlees heel lekker moeten smaken. Zij vinden donkere pups het lekkerst, maar een witte hond kan er ook mee door. Kantonnezen eten ook katten en ratten. Ze eten ook altijd met stokjes. Chinezen leren dat al van jongs af aan.De keukens liggen in het midden van het huis, met aan beide kanten een kamer. Het hele gezin slaapt bij elkaar op grote bakstenenverhogingen die ?kangs? worden genoemd. Over de stenen liggen strooien matten en gewatteerde dekens. Als het koud is, worden naast de kangs vuren aangestoken zodat iedereen het warm heeft. Ze eten ook op de kangs. Ze gebruiken geen stoelen. Buiten de huizen hebben de meeste Chinezen hun eigen prive-grond, en daarop verbouwen ze groenten die ze weer verkopen. Het hele gezin werkt dan op dat land. Ze verdienen heel weinig met het verkopen van de groenten. Een arbeidersgezin zou 18 jaar lang alles wat zij verdienden moeten sparen voor een auto!

Lees meer

Gewoon netjes eten

Bron: Zo hoort het nu - moderne etiquette in de praktijk - Magda Berman

Over de gewoonte ons vlees meteen helemaal in stukjes te snijden, praten we maar niet eens; maar we snijden er ook niet vast een stukje af om te proeven voor we ook van de bijbehorende gerechten hebben genomen.
We drinken of praten niet zolang zich nog voedsel in onze mond bevindt, en we gebruiken geen slok wijn of water om onze mond van voedselresten schoon te spoelen.
We nemen geen te grote happen, en zelfs geen kleinere als we die niet in een keer van onze vork of lepel kunnen happen.
We eten onhoorbaar, met gesloten mond, en we drinken zonder te slurpen.
Met de vork voedsel van de achterkant van ons bord naar ons toe halen is net zo taboe als ons hele bord omdraaien, om zo een begeerd beetje recht voor onze neus te krijgen.
We gebruiken geen tandenstokers - tenzij ze, in uitzonderlijke gevallen, op tafel staan.
De beruchte haar in de soep (of ergens anders in) komt niet uit een goede keuken, maar van het hoofd van de gast die in zijn of haar kapsel woelt.
Zout, peper, boter en dergelijke buiten onmiddellijk handbereik pakken we niet voor onze buurman of buurvrouw langs; we vragen het gewenste even aan te geven.
Van reeds op tafel geplaatste versnaperingen blijven we af tot ze worden rondgediend.
We laten op ons bord geen puinhoop van etensresten achter, maar soppen evenmin het bord schoon met een stukje brood; dit geldt (doorgaans) niet voor het slakkenbord met holten waarin zich nog een speciale saus bevindt.
En nooit schuiven we, voldaan, ons bord van ons af, al dan niet met begeleidende opmerkingen!

Lees meer

Houding aan tafel

Bron: Zo hoort het nu - moderne etiquette in de praktijk - Magda Berman

Voor de maaltijd liggen onze handen - de onderarmen niet verder dan net voorbij de polsen op de tafelrand - rustig naast ons bord, of op onze schoot.
Eten we een bepaald gerecht alleen met de rechterhand, dan rust de linkerhand weer op tafel; hebben beide handen even niets te doen, dan liggen ze daar allebei. Maar nooit met in die handen mes en vork omhoog wijzend, en het bestek is ook niet bedoeld om daarmee ons betoog te onderstrepen.
De Angelsaksische, vooral Amerikaanse gewoonte om na het snijden het mes neer en de rechterhand in de schoot te leggen, waarna uitsluitend met de linkerhand (vork) wordt gegeten, respecteren we alleen bij de Angelsaksen.
Bij formele diners valt het uitvoerig bestuderen van het menu uit de toon. Verder zitten we met rechte rug en niet lui achterover; de benen naast elkaar, niet gekruist of om een stoelpoot geslagen.
Onze ellebogen houden we dicht tegen ons aan, ook bij het snijden, om onze buren niet te hinderen. We hangen niet over de tafel, buigen niet bij elke hap voorover en leunen niet op onze ellebogen. Behalve als het niet te formeel toegaat, losjes tijdens het roken na de maaltijd, of bij de conversatie tussen de gangen door.

Lees meer

Salades

Penne met Parmaham, zongedroogde tomaten en basilicum

Benodigdheden (10 personen)

300 g penne; 200 g Parmaham; 50 g zongedroogde tomaten; ? bot basilicum; 50 g gemarineerde olijven.

Bereiding

Kook de penne beetgaar en vermeng met fijngesneden tomaten, olijven en kleine basilicumblaadjes. Bestrooi deze salade met fijngesneden Parmaham.

Salade van mango, komkommer en tomaat

Benodigdheden (10 personen)

Lees meer

Vandaag zie ik Sarah

Vandaag ben ik 50 jaar geworden.

Vind ik dat erg?????? Helemaal niet. Het heeft wel iets vind ik.

Wel een leeftijd om eens terug te kijken. Wat is er allemaal gebeurd, wat heb ik fout gedaan of had ik anders willen doen????

O...., zoveel haha.

Maar nee, het leven is een les en ik heb intussen al heel veel geleerd. Ook al was het soms moeilijk.

Maar ik ben nu eenmaal van mening dat je groeit van je fouten, en ik ben enorm gegroeid, geloof me.

Ook het feit dat ik, nu bijna 3 jaar geleden *** kreeg, heeft natuurlijk een hele grote invloed op mijn kijk op het leven gehad. En ik moet eerlijk zeggen; het is alleen maar positief geweest. Soms moet een mens wel eens een flinke trap onder zijn k... hebben om de dingen in het juiste perspectief te gaan zien he.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten