Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2003

Nederlandse horeca maakt er nog steeds een potje v

De shake out is begonnen. Maar nog altijd zijn er Nederlandse horecabedrijvn die er een potje van maken. En nog altijd zijn er klanten die dat niet zien - of veel te laat. Tot op het hoogste niveau zijn de absurde prijsverhogingen in de Nederlandse horeca besproken en toegegeven, maar of het daarmee nu voorbij is? Welnee. De slachtoffers vallen als witjes en toch zijn er nog steeds voorbeelden van meer dan verbijsterende prijzen. En hoe Nederlanders die slikken.

Nog even dit: de onverbeterlijke prijsbevechter op dit Smulweb, de van weinig hersens voorziene Rob Goldsteen, voorspelt lastige tijden voor fijnproevers, door hem als ?snobs? betiteld. Goldsteen zelf bezoekt liever middelmatige zaken, als voormalige kerken, waar geluidsproblemen zijn voorgeprogammeerd, waarover de man zich dan luid bezwaart.Het is echter juist de lagere horeca die de prijzen van de top imiteert en de daarmee voorselbare shake out over zich afroept. In Bakkum dacht de concurrentie na de komst van Apicius de prijzen ook naar dat niveau te kunnen brengen. Ach, vrienden, wie eet nog elders?

Lees meer

Britse topkok GORDON RAMSAY

De britse topkok verbant eigen kinderen uit zijn restaurant. London

De vier kinderen van de bekende Britse chef-kok Gordon Ramsay zijn niet meer welkom in zijn eigen restaurant, het enige in Groot-Brittanie met drie Michelin-sterren. Ramsay wil dat zijn kroost de geneugten van junkfood leert kennen.

Het restaurant in het Londense Claridge Hotel is vanaf nu verboden terrein voor de vier jaar oude Megan, de driejarige tweeling Jack en Holly en de vijftien maanden oude Matilda. "Ze komen er niet meer in voordat ze vijftien zijn", zei Ramsay. "Ik wil dat ze weten hoe pizza's en tosti's smaken en dat ze niet als voedselsnobs opgroeien. Ik heb ook geen gemakkelijke jeugd gehad. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert waren en niet bij." (AP)

Lees meer

Zin en onzin over asperges

Over de juiste kookwijze van asperges wordt heel wat afgeschreven; vergeet het meeste.

De fijnste onder de groenten volstaat met een eenvoudige bereiding om ten volle tot haar recht te komen.

Bepaal zelf of u dunne, dan wel dikke exemplaren neemt. Asperges horen stevig en blank te zijn, met volkomen gesloten kopjes. Bewaar ongekookte asperges niet langer dan 24 uur; u kunt ze in de koelkast wat langer goed houden.

Pak elke asperge bij top en onderkant beet, buig voorzichtig; ze zal knappen op de plek waar het zachtere gedeelte begint. Bewaar de houtige stukken voor bijvoorbeeld soep of gooi ze weg. Spoel de koppen af onder koud stromend water. U kunt de asperges in nette bosjes samenbinden met keukengaren. (Houdenkele apart om los te koken als testexemplaar.)

Lees meer

Reclameblunders over de grens

Reclame-uitingen kunnen soms drastisch van betekenis veranderen over de grens. Reclame-uitingen kunnen soms drastisch van betekenis veranderen over de grens. Diverse slogans hebben zeker effect opgeleverd in het buitenland, maar niet geheel volgens de bedoeling.

Zo ging Pepsi de Chinese markt op met een al te letterlijke vertaling van de slogan ?Come alive with the new generation?. De Chinees bleek de aansporing van de cola-fabrikant te lezen als ?Pepsi brengt uw overleden voorouders weer tot leven?. De kreet ?Turn it loose? van een bekend Amerikaans biermerk, werd in het Spaans opgevat als ?Lijd aan diarree?. En Electrolux heeft het ooit bestaan om zijn stofzuigers in Amerika aan te prijzen met de slagzin ?Nothing sucks like Electrolux?.

Lees meer

Week 9

Ik heb de smaak van het lijnen weer te pakken Het gaat prima, ik houd me prima aan de punten, geen uitschieters en ik val lekker af. Vanmorgen 122,6 kilo, 1,6 kilo lichter dan vorige week donderdag.

Het eten is nog steeds ongeveer hetzelfde, ik probeer iets te minderen met brood, maar als dat niet lukt is dat ook geen ramp. Vanmorgen vier sneetjes knackebrod met 2x jam, 's middags vier sneden volkorenbrood met 1x jam en 1x camembert. 's Avonds rijst met kip en groenten. Tussendoor nog sinaasappel en mandarijnen. Verder een mini-lion, gekregen bij het hardlopen.

Lees meer

soep en gezondheid

Dit artikeltje vond ik in een folder over gezonde voeding Lekkere soep

Met soep kan het alle kanten op. Naargelang het recept kies je voor licht verteerbaar, pittig, maaltijdvervangend of slankmakend. Met een minimum aan vet en een maximum aan verse groenten is soep een gezonde voltreffer. En wanneer het buiten koud is en miezert, is een kop warme soep een ideale opwarmer.

Gezonde soep

Een bord groentesoep met een volkoren boterham is niet alleen lekker, maar ook gezond.

Mensen die regelmatig soep eten, zouden minder last hebben van overgewicht en cholesterol (SU.VI.MAX-studie). Soep levert doorgaans weinig calorieen voor een groot volume. Daaraan heeft zij haar hongerstillend effect te danken. En soep met groentestukjes is meer verzadigend dan gemixte soep. Hou er rekening mee dat elke toevoeging van vet (bv. room) het caloriegehalte sterk doet toenemen. Kies daarom bij voorkeur ook voor ontvette bouillon als basis van een kom verse soep. Maak je liever zelf bouillon, schep dan het vet van de afgekoelde bouillon weg alvorens de andere soepingredienten toe te voegen.

Lees meer

Carnaval .

>

Zet de maskers maar op,

en verberg uwen kop,

zodat niemand kan zien,

of je Jan bent of Trien.:

Het Carnaval barst weer los. Niet allen in het zuiden van Nederland maar ook boven de rivieren en in Belgie raken ze steeds meer in de ban van het carnaval. Een paar dagen van doldwaze gekte, optochten, verkleedpartijen, drinken en eten.

Al in de middeleeuwen was het carnaval een geliefde bezigheid. De "vastelavond", zoals het carnaval toen heette, zette het normale leven volledig op z'n kop. Er werd geschranst en gebrast, gedanst en gefeest. De dis was rijk versierd met gerechten uit huidvleis (hoofdkaas), zuurvlees, kalfspastei, eieren en reubensop (een echt Maastrichts gerecht dat wordt bereid van schapenvlees). Carnavalsgerechten zijn meestal goed gevuld met smaakvolle ingredienten. Ze zorgen daardoor voor een goede spijsvertering.

Lees meer

Michelinsterren Frankrijk 2003

De nieuwe en verloren sterren van Michelin 2003 in Frankrijk Localite Dept Etablissement Changement de cotation

PARIS 75 Le Cinq Passe de 2 a 3 Etoiles

MONACO Monaco Le Louis XV Passe de 2 a 3 Etoiles

PARIS 75 Helene Darroze Passe de 1 a 2 Etoiles

SENS 89 Madeleine Passe de 1 a 2 Etoiles

TOULOUSE 31 Michel Sarran Passe de 1 a 2 Etoiles

PARIS 7e 75 Chamarre Gagne l?Etoile

PARIS 12e 75 Au Trou Gascon Gagne l?Etoile

PARIS 16e 75 La Table du Baltimore Gagne l?Etoile

Lees meer

Bernard Loiseau

Een Engelstalig artikel van Rudolph Chelminski SAVING THE FRENCH DREAM

By Rudolph Chelminski

Author of ?THE FRENCH AT TABLE?

(published by William MORROW)

There aren?t many dreams left in France anymore.

Piaf is long gone, leaving only the faintest, half-forgotten fragrance of La Vie en Rose still hanging in the air. Montand did his final curtain call a few years ago, to join the ghosts of Chevalier, Gabin, De Gaulle, Sartre, the Impressionists and the hundreds of nameless apaches whose berets, half-smoked Gauloises and world-weary manner brought a sex-charged electricity to the legendary romance of Paris by night.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten