Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2003

brief aan de redactie

ergernis over oproepjes!!!! Ik ga deze brief aan de redactie overhandigen om wat te doen aan de oproepjes!we hebben in september ook al eens zoiets gedaan maar de redactie moet nog stappen ondernemen om de oproepjes in te delen in catogorieen.Ik heb al drie keer een poging gedaan om een oproepje te plaatsen met de vraag of er oude oproepjes verwijderd konden worden maar vergeet het...het waren er 1124 nu zijn het al over 1300 oproepjes!

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die zich loopt te ergeren aan de oproepjes...

Lees meer

Alcohol en lijnen

Van lege calorieen en slanke dranken... Alcohol en lijnen

Tijdens de december- en januarimaanden worden er heel wat flessen ontkurkt, worden er heel wat glaasjes gevuld en wordt er veel geklonken. Als je je daarbij nog eens te goed doet aan alle feestelijke lekkernijen vliegen de pondjes er ongemerkt aan. Van de meeste gerechten en lekkernijen weten we wel ongeveer hoeveel calorieen ze bevatten, we kunnen in ieder geval inschatten of ze 'gevaarlijk' zijn voor de lijn of niet. Iedereen weet bijvoorbeeld dat je helemaal te buiten kunt gaan aan groenten zonder ook maar een grammetje aan te komen, terwijl bij zoetigheden en vette hapjes alle alarmbellen gaan rinkelen. Maar hoe zit het nu met alcohol? Heb je je ooit wel eens afgevraagd wat voor soort en hoeveel calorieen het glaasje rode wijn waar je je zo op kunt verheugen, bevat?

Lees meer

Blufgids Champagne

Artikel overgenomen uit bizz 20 december 2002. Het einde van het jaar is de tijd van borrels en recepties. Een goede fles champagne mag daarbij niet ontbreken. Doe u voor als een ware kenner van deze kostelijke drank.

Over champagne moet u vooral niet te veel praten. Ga dus niet lopen emmeren over ?een vermoeden van peren?of ?de geur van vers gesneden gras?, want men vindt u of een snob of stomvervelend en hoogstwaarschijnlijk een combinatie van beide.

Wel aardig is het jaartal van deze wijnen. Een champagne met een jaartal ? een millesime ? is tamelijk zeldzaam. Alleen bij uitzonderlijke goede oogstjaren worden namelijk enkel de druiven uit dat jaar gebruikt.

Lees meer

Je kunt het schudden ...

Verras uw gasten eens met een originele Manhattan, Tom Collins of een Mai Tai. Waarom genoegen nemen met een gezellig avondje als het jaar ook met een spetterend feest kan worden uitgeluid?

Het enige dat er voor nodig is zijn een paar cocktails.
Met hun appetijtelijke kleuren en bijzondere smaken tillen ze moeiteloos iedere kerst- en oudejaarsviering naar het niveau van een chique party.
Verras je gasten daarom eens met een originele Manhattan, Tom Collins of Mai Taiu tijdens het kerstfeest vraagt of u zin heeft in sex on the beach, probeer dan niet te blozen. Ga ook niet stamelen dat het te koud is op het strand, maar zeg gewoon: ,,Ja, lekker.''

Lees meer

Smulweb Nostalgie!!

Hoe zag Smul er uit in 1999, 2000, 2001, 2002, hier vind je het antwoord!!!

Smulweb door de jaren heen, ze hadden "al" 9000 recepten in 1999. Wat ook leuk is, sommige links werken nog echt (b.v. het recept van de dag in 1999, 2001, 2002 en 2003 of wat vonden mensen van Smulweb in 1999?)!! Leuk zo'n nostalgie-reis!

Klik op onderstaande link en je gaat terug in de tijd naar Smulweb 1999:Smulweb 1999
Klik op onderstaande link en je gaat terug in de tijd naar Smulweb 2000:Smulweb 2000
Klik op onderstaande link en je gaat terug in de tijd naar Smulweb 2001:

Lees meer

VERJAARDAG VERGETEN!

IK STA ER NIET OP, HOE KAN DAT NOU?

28 december 2003

Ik ben ook jarig vandaag, maar ik sta niet op de verjaardagskalender. Snik, snik...

Had me wel opgegeven, want vind het toch wel heel leuk om van jullie een kaartje te krijgen.

Voel me nu net een verdrietig klein meisje.

Wie komt mij feliciteren?

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten