Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2003 (pagina 1 van 15)

fietsen

fietsenLees meer »

Lievre a la Royale

Lievre a la Royale ofte Haas op koninklijke wijze. Er is een tijd geweest dat ik me zo veel mogelijk distantieerde van al wat met het culinaire te doen had. Vreemd als ik het nu bedenk, maar het was zo. Nu ja, thuis werd er altijd uitstekend getafeld. Ondanks mijn afkeer toen herinner ik me een van de opvallendste diners dat ik tot twee keer toe wel moest ?beleven?.… Lees meer »

Weer een leuke site…

Lekker indonesisch koken
Welkom bij de kookpagina’s van Kokkie Blanda, hier vind je de lekkerste indische, indonesische recepten en gerechten van het internet
De recepten worden regelmatig aangevuld, dus als je het lekker vind en graag indisch of indonesisch mag koken, kom dan vaak langs!!

Op speciaal verzoek zijn er nu ook “makkelijke en eenvoudige” recepten opgenomen!!

Inmiddels zijn het er meer dan 1800 recepten aanwezig !!… Lees meer »

Waarom vrouwen huilen

Een mooi verhaal die ik kreeg van iemand. Ik weet niet wie het geschreven heeft, maar dat maakt het niet minder mooi.

“Waarom huil je Mama?” vroeg een jongetje aan zijn moeder. “Omdat ik een vrouw ben” antwoordde zij. “Ik begrijp het niet” zei het jongetje. Zijn moeder knuffelde hem en zei met een vage lach: “En dat zul je ook nooit doen lieve schat, maar dat maakt niet uit.” Later vroeg de kleine jongen aan zijn vader: “Papa, waarom huilt Mama zomaar zonder reden?” Zijn vader kon alleen maar antwoorden: “Alle vrouwen huilen zonder reden.”

De kleine jongen groeide op en werd een jonge man, zich nog steeds afvragend, waarom vrouwen huilen.… Lees meer »

Kookboekenparade (1)

Een eerste blik op het enorme aanbod Hoeveel kookboeken verschijnen er per jaar? Ik zou het niet weten, even de oorspronkelijke buitenlandse uitgaven daar gelaten die later door een Nederlandse uitgever uiteindelijk vertaald worden, maar het zijn er veel. Te veel? Ja, in sommige opzichten wel. Enkele uitgevers dumpen slecht vertaalde en verzorgde boekjes, die steevast na twee jaar voor hooguit 5 euro aangeboden worden op de “aflegtafel”.Lees meer »

De verjaardag van mijn moeder

“De geboorte van een idee” en hoe het verder groeide Als je 82 jaar oud wordt, wordt het lichaam wat stijf en stram en daarmee de mobiliteit
toch wat minder.

Als je dan op die leeftijd enerzijds het geluk hebt nog een of meerdere vriendinnen te hebben
die je al vanaf jonge leeftijd kent en die vele jaren lang lief en leed met je hebben gedeeld,
heb je anderzijds de pech dat die vriendinnen ook op leeftijd zijn en met de zelfde problemen te kampen hebben.… Lees meer »

Beste restaurants ter wereld

uit de standaard Ga eens eten in..
Een klein restaurantje met zeven tafels en een kelner in Californie. Dat is het beste restaurant in de wereld. Alvast volgens Restaurant Magazine in een enquete die het gehouden heeft bij 300 belangrijke chefs en restaurantcritici wereldwijd.

Ook Belgie is goed vertegenwoordigd met twee plaatsen in de top-vijftig. Het gerenommeerde Comme chez Soi in Brussel mag niet in de lijst ontbreken en is het zevende beste restaurant ter wereld.… Lees meer »

PREI

Winterfris
Prei is een uitgesproken wintergroente, in de winter is zijn kwaliteit optimaal. In de keuken is prei gebaat met korte bereidingstijden.


Winterfris

Prei is een uitgesproken wintergroente, in de winter is zijn kwaliteit optimaal. In de keuken is prei gebaat met korte bereidingstijden.

Samen met alle uisoorten, sjalot, bieslook en knoflook hoort prei tot de familie van de lookachtigen, de Alliaceae, en meerbepaald het geslacht look of Allium.… Lees meer »

Week 18

28 april tot en met 4 mei 2003 Gaat niet zo goed met de lijn hier hoor. Op zich eet ik geen hele rare dingen, maar ik voel me echt zo opgeblazen de laatste paar dagen. Kan ik me echt ellendig door voelen. M’n spijkerbroeken zitten hartstikke strak en ik heb ook nog eens de hele dag door trek…..grrrr!

Verder gaat alles wel heel goed.… Lees meer »

Nog enkele Tips en marineerideeen voor bij de bbq

Voor een geslaagde BBq met een heerlijke kip….lekker veldslaatje…enz.
Heb nog aangevuld met lekkere marinades Anders dan bij braden in de pan verkrijg je bij grillen geen saus die de natuurlijke vleessmaak versterkt. Daarom worden de kruiden en specerijen op voorhand op het vlees aangebracht zodat ze voldoende tijd hebben om in het vlees te trekken. De doorsnee marinade is een smaakvolle mix van olie, wijn of fruitsap, verse of gedroogde kruiden, groenten en specerijen, en kan zowel rauw als gekookt zijn.… Lees meer »

Oudere posts