Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2002

Aaltje...

Aaltje de volmaakte en zuinige keukenmeid. "Er zijn in de vorige eeuw vooral zuinige kookboeken verschenen, burger-keukenboeken, Betjes en Sientjes en de beroemde Aaltje." Saartjes waren er niet, die kennen we pas sinds Swiebertje ;-) Klik op Aaltje, de volmaakte en zuinige keukenmeid voor een mooi artikel op de site www.hollandsepot.dordt.nl. Deze site is een aanbeveling voor de liefhebber van de Hollandse keuken.

Lees meer

De barbecue tips

Heb ik ergens op internet gevonden.

Lijk me zeer nuttig voor veel mensen

Het gebruik van spiritus voor het aansteken van de barbecue is af te raden, Spiritus geeft een steekvlam als er nog (verborgen) vuur aanwezig is. Het is niet alleen ontvlambaar maar het beinvloedt de smaak van het eten ook.

Wil je toch spiritus gebruiken, doe dat dan met behulp van een pollepel en giet het nooit direct uit de fles.

Het beste is aanmaakblokjes. Leg deze onder de houtskool, steek ze aan en blaas af en toe. Maak het vuur aan kranten en houtsnippers. Maar doe dit met mate. Houtskool is pas na een half uur op temperatuur. Een blaasbalg of af en toe wapperen met een tijdschrift helpt het gloeien op gang te komen.

Lees meer

Nog een paar kilo!

Nieuwe start van het lijndagboek. Na HEEEEEEL lang ben ik weer eens op smulweb gaan kijken en zag dat er nog heel veel oude bekenden te vinden zijn! Wat leuk zeg, ik heb een paar dagboeken gelezen en krijg er weer inspiratie van. Ik wil zelf graag nog een paar kilo afvallen en hoop dat het weer net zo leuk wordt als vorig jaar. Als jullie me nog willen kennen natuurlijk......is het heel goed gegaan. Na de kuur in Portugal vorige zomer viel ik nog een paar kilo af en bleef zo rond de 70 kilo hangen. In november werden het er 71 en nu zijn het er 72. Ik vind dat het heel goed is gegaan. Ik let nog steeds op mijn eten (magere producten, redelijk veel groente en fruit), maar van sporten komt de laatste maanden helemaal niets meer. Druk...

Lees meer

zilvervliesrijst(risotto)

als het water al is geabsorbeerd voor dat de rijst gaar is,doe er dan wat meer bij. maar niet te veel wan anders wordt de rijst te dik.

Lees meer

geitenkaas

voor een kruidige geitenkaas gebruik je een verse geite kaas. de droge variant die brokkelt en laat zich niet goed vermengen.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten