Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2002

Welke wijnen bij asperges?

Volgens de smaak alle sauvignonwijnen Het antwoord lijkt eenvoudig. Veel wijnen van de sauvignon blanc passen er vanwege het aroma bijzonder goed bij. Denk maar aan de wijnen uit de streken met namen als Sancerre, Sauvignon Touraine, Puilly (Fume),Quincy, Entre-deux-Mers, Bordeaux en de Rhone :

Chateau de Ruth.

Maar ook die uit Nieuw-Zeeland, beroemd om zijn sauvignons, Zuid-Afrika, Californie en uit Chili:

de Sauvignon "Chachapoal" .

De chardonnay-druif kan ook, vooral als er veel gesmolten boter aan te pas komt.

Lees meer

Verliefd

Mooi gedichtje over asperges. Ik lag met jou in hetzelfde bed

we sliepen wel rechtop

Jij stak er net bovenuit

vandaar jouw blauwe kop.

Ik was stapel op jouw lange lijf

dat mag je nu best wel weten.

Ik vond jou echt een reuze wijf

gewoon om op te vrete

Laatst droomde ik de hele nacht

Lees meer

Mijn Pagina opgemaakt door Pitteke

Ik heb dit artikel ook op mijn achtergrondplaatje-opmaak1 Subcommunity staan. Alleen daar zet ik de aanvullingen erbij dus dit artikel is niet meer kompleet. Hierboven staat het handschrift gekregen van Sylvia Louman, het wordt door bijna alle systemen herkend en de naam is "Lucida Handwriting"

Alle opmaakcodes staan tussen blokhaakjes, gekopieerde codes zullen dus meestal aangepast moet worden. ( en ) vervangen door < en >

Achtergrond

tripodnet wordt Lycos.nl met andere woordn als je plaatjes van tripodnet op je pagina hebt staan , dan moet je even alle codes aanpassen. SUCCES!!

Lees meer

Spijt

Omdat ik nu pas weet hoe veel pijn ik iemand gedaan heb. Weet dat je me niet gelooft

Kan het je ook niet kwalijk nemen.

Maar kan alleen zeggen

Het spijt me zo.

Weet dat ik je heb pijn gedaan.

Heb dat nooit gewild,

Maar had zelf pijn.

Maar het spijt me zo.

Weet dat dat bijna niet gaat,

Lees meer

Samenstellen van menu's

Tips voor uw Feestmaal Veelvuldig komt de vraagstelling hoe een menu samen te stellen en welke volgorde aan te houden.

Misschien dat, onderstaande u behulpzaam kan zijn voor de juiste keuze.

ALGEMENE REGELS

Het menu moet aangepast zijn aan de smaak van uw gasten.

In elk menu dient een hoogtepunt bereikt te worden. Meestal is dit het laatste gezouten gerecht.

Zorg voor voldoende afwisseling in de bereidingswijze. Koken, braden, stoven enz, die elkaar op een wisselende manier moeten opvolgen

Een zelfde voedingsmiddel mag in het menu slechts eenmaal voorkomen. Uitzondering wordt gemaakt voor champignons, aardappel en truffel, zij dienen als afwerking of vervollediging

Lees meer

Food Mania

Ben je ook aan het idiote grenzend verslaafd aan alles wat te maken heeft met het vullen van dat gat midden in je gezicht? Koop dit boek en je weet: er lopen er meer rond zoals jij... A:hover {font-weight: bold}

A { text-decoration: none; }


Als grootafnemer bij De Slegte ben ik afgelopen keer enorm goed bedeeld. Ik lijd aan food mania en waar valt mijn geoefend oog op?

FOOD MANIA! An extraordinairy visual record of the art of food.

Samengesteld door Nigel Garwood en Rainer Voigt, met een voorwoord van Anton Mosimann; uitgegeven door Thames & Hudson, 2001.

Een visuele uitspatting van meer dan 400 full color culinair-historische illustraties uit de geschiedenis. Menukaarten, reclamemateriaal, kunst en commercieel grafisch werk van vevlogen tijden, noem het en je vind het. Een viering die aan het waanzinnige grenst. Een must voor iedere culi-addict.

Wat het zo in de reguliere detailhandel kost, weet ik niet, maar ik kreeg het tweedehands voor 30 EURO'tjes mee bij mijn vriendjes van De Slegte.

Door: Dagmar

Lees meer

Lijnperikelen week 13 2002

Ik ben met van alles en nog wat bezig, behalve met lijnen. Ik leef nog steeds. Het lijnen gaat lukt niet. Ik weeg momenteel 92,9 en daar baal ik wel van. Maar ik probeer het binnen te perken te houden en niet verder aan te komen. Ik mis het schrijve en de stimulans van hier. Maar dat doe ik zelf. Voorlopig schrijf ik nog zer onregelmatig. Verblijf momenteel onregelmatig in m'n eigen huis. En daar waar ik nu verblijf heb ik geen pc tot mijn beschiking. Als ik thuis ben zit ik achter de pc om voor m'n opleiding dingen te doen. Maar vandaag heb ik even tijd vrij gemaakt voor julie. Ik lees jullie momenteel ook niet. Ik probeer zo nu en dan eens te komen kijken en hoop gauw weer fulltime mee te kunnen doen. Ook jullie verhalen mis ik.

Lees meer

Sjabloon restaurantrecensie

Is het niet handig om een printout mee te nemen waar je de gegevens van je restaurantrecensie op kwijt kan? Laatst was ik aan het logeren bij een vriendin aan de andere kant van het land. We gingen uiteten en ik had uiteraard het voornemen om een restaurantrecensie te schrijven voor op smulweb.

Maar toen ik in het restaurant was wist ik niet meer waar ik op moest letten voor die recensie. En toen ik thuis kwam ontdekte ik dat ik een aantal gegevens niet meer wist.

Ik verwacht dat ik niet de enige ben die dit is overkomen. Daarom heb ik een sjabloon gemaakt. Een MS-WORD document die je kan uitprinten en ter plekke invullen.

Lees meer

HET GEHEIM VAN EEN HEERLIJKE SAUS.

Keukenhulpjes doen duizend-en-een dingen, ze besparen diegene die kookt heel wat uren werk, ze brengen gerechten en soepen in een oogwenk op smaak, ze binden de meest weerspannige sauzen en soms voorkomen ze een complete mislukking.Alleen zijn ze niet te genieten. Ze werken achter de coulissen en we hebben ze gegroepeerd onder de algemene benaming keukenhulpjes. Hun namen zijn: bouillonblokjes, kant en klare vleesfond en bouillon, gevriesdroogde court-bouillon, zetmeel, tapiaco, paneermeel, gastrique...Een uitvinding van Baron Liebig.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten