Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2002

Week 1

30 december tot en met 5 januari

Lees meer

Lekkere menu's .

MENU 1.

Romantisch diner voor 2.

Voorgerecht: Crostini met tomaat en garnalen.

Hoofdgerecht: Lamskoteletjes met honing-tijmsaus en puree.

Nagerecht: Vruchtensalade uit de wok.

Voorgerecht.

Crostini met tomaat en garnalen.

(2 personen/15 minuten).

Lees meer

Smul forum

Hoe een leuk forum om zeep geholpen werd. Aan de redaktie

Ik dacht dat inmiddels wel bewezen was dat het nieuwe forum op geen enkele wijze bijdraagt aan een leuk discussie forum. Het staat er nu 14 dagen en de enige onderwerpen die er staan. zijn dat het gewoon een slecht forum is, wat totaal onbruikbaar is voor discussie. Ik snap niet dat jullie er een man op los gelaten hebben, die totaal geen feeling heeft met dit forum, zoals het was en die maar blijft zeggen, dat dit een ideaal forum is voor discussie. Jammer dat jullie niet ingrijpen en desnoods het tijdelijke forum inzetten, om de mensen op Smul te houden, nu is er een diaspora naar het Reis web. Jammer Jammmer dat jullie zo weinig je oor te luisteren hebben gelegd bij de belanghebbende, te weten de forum leden en zo maar klakkeloos een nieuw forum erop smijten, zonder naar deze leden te luisteren. Groeten Rob

Lees meer

PARMAHAM

Een verhaal op zich .... Geschriften uit 217 v. Chr. getuigen dat Hannibal tijdens zijn verovering van Italie, in Parma halt hield om er gezouten varkensboutjes te eten. Vijftig jaar later werd het kwaliteitsproduct naar Rome uitgevoerd. Sindsdien wordt de ham rond Parma nog steeds op traditionele wijze bereid. Jaarlijks worden ongeveer 8.650.000 hammen bereid waarvan 1.300.000 bestemd zijn voor de export. Belgie voert jaarlijks 71.320 hammen uit Parma in. Maar het succes van de ham heeft ook geleid tot misbruik en imitaties.Om de traditie en de kwaliteit van de ham te waarborgen riep een tiental producenten in 1963 het "Consortium van de Parmaham" in leven. Deze vereniging waakt over de naleving van de wet op de herkomstbenaming "Parmaham".De voorwaarden om deze benaming te verkrijgen zijn zeer strikt. Zo moeten de varkens bestemd voor de "koningin der hammen" geboren zijn in een fokkerij gevestigd in een van de elf regio's in het midden van Noord-Italie (vastgelegd bij wet) en gemerkt zijn met de naam van hun fokker en hun geboortemaand. Enkel de volmaakte bouten krijgen het letterwoord PP (Per Parma). De hammen krijgen vervolgens een stalen zegel met de aanduiding van de maand en het jaar van het begin van hun inzouting. Chemische behandelingen, kleuren en bewaarmiddelen zijn bij wet verboden. Enkel zout mag worden gebruikt. Na twee maanden wast men de hammen om de zoutkristallen die zich onder het zwoerd gevormd hebben te verwijderen. Dan begint het maandenlange rijpingsproces. Deze fase vindt plaats in verluchte ruimtes op de heuvelflanken, op minder dan 900 meter hoogte, daar waar de droge Middellandse zeelucht met de geur van pijnbomen,wijngaarden en olijfbomen waait. Het echte geheim van de Parmaham schuilt wellicht gedeeltelijk in deze onnavolgbare klimatologische en geografische omstandigheden. In de zevende maand worden de hammen ingesmeerd met reuzel, peper en zout om de buitenlaag te beschermen en uitdroging te voorkomen.

Lees meer

We gaan JANNEN

Laatste zondag van het jaar . . .

body{background: url(http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20041107041733.jpg)}--

"JANNEN" bij LUCKYJO

Op de laatste zondag van het jaar hebben wij een traditie.

Met mijn familie gaan we dan "Jannen".

Vroeger deden mijn ouders het.

Lees meer

liefdeshoroscoop

"STYLE="background-attachment:fixed">

RAM

22-03/31-03 Deze zomer bent u in absolute topvorm. Niets of niemand kan u stoppen. U bent zeker van uzelf en uw charme. In de liefde gaat het voortvarend. Met name in juli zonder twijfel de meest opwindende maand wachten u onvergetelijke momenten. Uw geliefde wakkert uw energie aan en daagt u uit. Een veelbelovende zomer waarin uw verlangens in vervulling gaan.

01-04/10-04 Uw bewustzijn wordt deze zomer gestimuleerd. U wordt op handen gedragen en voelt zich beschermd. Tussen half juli en eind augustus lacht het geluk u toe. Wat betreft de liefde ligt het accent in de tweede week van juli en eind augustus. Dan bruist u van energie en geniet u van fijne momenten met uw dierbaren. Begin juli en september zit u in een emotionele dip.

Lees meer

Het oudejaarsavond saladebuffet

Huzarensalade (Vlees)

Deense kipsalade (Kip)

Kruidige eiersalade (Veg.)

Hollandse kaassalade (Veg.)

Haringsalade (Vis)
350 gr aardappelen, geschild

250 gr vleesrestjes, gekookte worst of gekookte ham, in kleine blokjes gesneden

2 zachtzure appels, geschild, van de klokhuizen ontdaan en in kleine blokjes gesneden

1 gekookt rood bietje, geschild en in kleine blokjes gesneden

2 eieren, hardgekookt, gepeld en in kleine stukjes gesneden

Lees meer

1 januari

De aarde doet er precies een jaar over om rond de zon te draaien. Maar de aarde blijft altijd om de zon draaien, dus waarom begint dat nieuwe jaar dan op 1 januari en waarom niet op 25 mei of zo?
Een agenda of een kalender kun je precies 1 jaar gebruiken. In het volgende jaar vallen dezelfde data (1 januari, 10 september enz.) niet op dezelfde dagen.

Dat komt omdat je gewonde jaren hebt en schrikkeljaren. Eens in de vier jaar is het schrikkeljaar. Dan heeft februari niet 28 maar 29 dagen. Een gewoon jaar heeft 365 dagen: 52 weken en 1 dag. Een schrikkeljaar heeft 52 weken en 2 dagen (die extra 29 februari).

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten