Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2002

een weekendje halloween in t'stad

het verslag van een dag en avond van halloween in Antwerpen. Vanmorgen vertrokken we met onze motorhome even naar Antwerpen,in feite ligt Antwerpen hier kort bij en meestal doen we het met de gewone wagen maar vanavond zou het laat worden en dan is het wel leuk als je direct kan gaan slapen.We vonden een motorhomeparking aan de havendokken vlakbij de oever van de schelde.

In de voormiddag hielden we het bij winkels kijken snel een snack(zie mama's garden)en een tas koffie en overal stappen,van aan de schelde via de hoogstraat,de groenplaats,de meir zo naar het station dat ze volledig aan het verbouwen zijn en dan terug.Overal liepen er spookfiguren,vampiers om alvast in halloweenstemming te komen!

Lees meer

Halloween

Halloween...niet alleen een soepje...

Halloween geen onschuldig kinderfeest


Door Karin Kuijpers (AD)

Kalebassen, pastinaken, pompoenen zijn de hoofdrolspelers van Halloween. Je maakt er soep van of maskers om te griezelen. En griezelen vinden Nederlanders steeds leuker. Halloween is het feest van de horror.

Bijna niemand in Nederland weet waarom, maar dat we er inmiddels allemaal aan mee doen, staat buiten kijf. Winkelstraten hangen vol met heksen, latex skeletten prijzen in etalages hun waren aan en spinrag siert de huizen van poetsminnende Nederlanders. En onbetwist nummer 1 kostuum dit jaar is dat van Spider-Man. Aan Halloween is geen ontkomen meer aan. Griezelen is in.

Lees meer

Week 44

Volhouden :-) Bijhouden dat schrijven, anders gaat het fout... Vorige week eindigde weer in vreetbuien, veel gesnoept (brood en tompoezen voornamelijk). Gisteren en vandaag netjes geweest, al was het vandaag kantje boord.

Om te beginnen met gisteren: gewicht: 124,9 kilo. Balen! Ik had dit absoluut niet verwacht. Ik wist dat het vorige week iets slechter ging, maar per saldo had ik wel gewichtsverlies verwacht. Wat moet ik doen om het lijnen constant te laten verlopen? In ieder geval ga ik het eetpatroon aanpassen, ik ga meer snoepen, grazen dus. En ik ga me weer elke dag wegen. Het ging hartstikke goed toen ik het vorig jaar deed, het ging fout toen ik ermee stopte.

Lees meer

To my Child

Dankbaar ben ik voor mijn kind, dankbaar dat ik niet een van de moeders ben die haar kind moet missen, of wanhopig op zoek is naar haar vermiste kind............ Just for this morning, I am going to smile when I see your face and

laugh when I feel like crying.

Just for this morning, I will let you choose what you want to wear, and

smile and say how perfect it is.

Just for this morning, I am going to step over the laundry, and pick

you up and take you to the park to play.

Just for this morning, I will leave the dishes in the sink, and let you

Lees meer

Er was eens.....Een heksenverhaaltje....

Na dit verhaaltje gelezen te hebben. Heb ik mij voorgenomen om zeeeeeer lief te zijn met de andere heksen en vooral met onze bosheks en onze takkentrol....Je weet maar nooit.....

HEKSENVERHAALTJE VOOR HALLOWEEN

Grimelda was niet zo'n beste heks. Toverspreuken vergat ze steeds en haar toverdranken mislukten steeds weer.

Ok, ze was nog niet zo oud, pas 275 jaar, ze kon dus nog veel leren.

Engelica en Vreestien waren 162 en 170, wisten al heel veel spreuken en maakten brouwsels die altijd werkten.

Het was volle maan en ze ging op pad, zonder bezem want dat werkte toch niet..

Lees meer

beau's week 44

Gister voornamelijk druk geweest met allerlei onzin-dingen. En natuurlijk mijn griepprikje weer gehaald. Die krijg ik al 15 jaar, en ik weet dat het niks voorstelt, maar zoals elk jaar weer helemaal zenuwachtig van te voren. Goh, wat ben ik toch een held. Gister wel een lekker blind date gehad met de diepvries: siepeltjesvlees. Da's de friese variant van hachee. Wat ik verder gister gegeten heb weet ik niet, behalve de lunch, die kan ik me nog herinneren: toast Hawai. Ik loop nog steeds met een grote boog om de weegschaal heen, want volgens mij gaat het niet denderend. Hardlopen zit er even niet in, want ik heb last van mijn knieen, maar ik NiB nog wel 's morgens. Trouwens, ik kan nu niet eens hardlopen, want ik doe dat speciaal in het donker, voordat de hele buurt in een deuk ligt: Stas in Beweging, en het hele park ligt nog vol met afgewaaide takken, omgevallen bomen en andere troep. Je zou je nek breken. Ik heb wel al 2 avonden lopen zeulen met (sleepbare) takken. Mooi voor de open haard :-). Kwestie van zagen en met de bijl rondzwaaien, (doe ik natuurlijk niet zelf) en de openhaard brandt weer. Vanmorgen een broodje met (niet te veel) brie gehad en een peer erbij. Nu zo eerst mijn huishoudelijke kwaliteiten verder ontwikkelen. 't Is een zootje hier.

Lees meer

Pumpkin_pie_spice

Pumpkin-Pie-SpiceW

Vooral in deze tijd van het jaar, kom je het nogal eens tegen in Engelse en Amerikaanse recepten.

Kant en klaar te koop is het niet in Nederland.

Voor zover ik weet dan, maar dat hoeft ook niet.

Zelf maken is wel zo makkelijk en je vermijdt ongewenste zaken

Natuurlijk kun je die poedertjes zo bij elkaar gooien en klaar is de kok.

Nooit  specerijen ouder dan 6 maanden gebruiken, en altijd even ruiken.

Ruiken ze naar hooi of vreemd, of naar niks? Dan niet gebruiken!

Eigenlijk zijn ze het geurigst als je de specerijen zelf roostert, en daarna fijnmaalt in een daarvoor bestemde koffiemolen. (Vraag "m voor Sinterklaas)

Lees meer

week 44

effe beetje moeilijk oeit, was vergeten dat ik al een hoofding had gemaakt.. Was ik aan begonnen tot ik Rich op de chat kreeg en dan totaal vergeten en willen gaan slapen!Zondag wou ik in rust doorbrengen , topch maar naar een vriend gereden. Die woont vlak naast de Schelde, ging ik beetje stormpje kijken. Was erger dan verwacht!!!Beetje te lang daar gebleven dan, tot ergste voorbij was. Maandag dan gewerkt tot 22 uur. Gisteren maar tot 16u30 en dan naar een optreden van Luka Bloom. Heel goed!!!Wou ik weer op tijd naar huis, maar aan de praat geraakt tijdens dat ene afzakkertje. Vandaag heel de dag besproken wat te dopen voor morgen(afscheidsfeestje) en om boodschappen geweest en cadeautjes. Tot 22 gewerkt en vanavond daar al aan het eten voor morgen begonnen. Morgen dus dat feestje en daarna waarschijnlijk nog effe stappen...Vrijdag waarschijnlijk werken van 14 tot 22 maar da's nog niet zeker. Zaterdag van 6 tot 22 en zondag misschien niet.En dan zijn mijn meiden er weer :-))). Heb al vele lieve SMSjes gekregen van Lies ;-).

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten