Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2002 (pagina 1 van 21)

Dagboekbijdragen maart 2002

Eind van deze maand weer 4 belangrijke tentamens. Hoop dat ik deze keer om kan gaan met de spanning en mijn gewicht een dalende lijn blijft laten zien. Hahaha, ongeduldig hoor die tante Stas ;-)
Eindelijk weer een nieuwe maand. Zou de neerwaartse spiraal nu eindelijk voorbij zijn? En ik dacht nog wel dat ik leuke vooruitzichten had begin deze week. Zo zie je maar, dat moet je niet al te hard roepen.… Lees meer »

De Engelsman

Eigenzinnig of……


De Engelsman

De Engelsman is over het algemeen vriendelijk, behulpzaam en vooral aardig. Men staat netjes in de rij voor een bioscoop of museum, beleefdheid is een van de hoogste waarden. Ze zijn ook een beetje eigenzinnig, want zo wordt er al eeuwen links gereden.

Het stamt al uit de tijd van de Middeleeuwen, toen ridders aan de linkerkant reden (met hun zwaard in de rechterhand) om beter voorbereid te zijn op aanvallen van de bendes en rovers.… Lees meer »

chillibloemen en lente-uikwastjes

Hoe men chillibloemen en lente-uikwastjes moet maken voor decoratie bij gerechten.

houd de peper bij het groene topje vast en snijd hem in de lengte open. verwijder de zaadjes. snijd een paar keer door de peper heen vanaf net onder het groene topje tot aan de punt. leg hem een uur in ijswater.
de punten krullen dan vanzelf naar buiten.

Lente-uikwastjes maakt u op dezelfde wijze.… Lees meer »

Gelatine.

mogen we dat wel eten?

In veel recepten voor mousses,pudding en zelfs voor ijsjes wordt gebruik gemaakt van gelatine.
Gelatine is een goed bindmiddel zonder eigen smaak en geur.Wat niet iedereen weet,is dat gelatine gemaakt wordt van(kalfs)beenderen.
Daarom hoort gelatine niet thuis in de vegetarische keuken.
Een goed alternatief is agar-agar een plataardig,uit zeewier vervaardigd,bindmiddel.

Niet alleen vegetariers maken zich zorgen over dierlijke producten.ook vleeseters zijn wat voorzichtiger geworden in verband met BSE besmetting.Hoe zit dat met gelatine?

Lees meer »

Slagroom bewaren

Als je geklopte slagroom in de koelkast bewaart,vormt zich onder in de kom een klein plasje.Je kunt dit gewoon afgieten.
Of je klopt vlak voor gebruik nog even met de vork door de slagroom.
Wat ook helpt:slagroomversteviger bij de ongeklopte room doen.

Slagroom,geklopt of niet,kun je ook invriezen.Ongeklopte room is na het ontdooien minder geschikt om weer stijf te kloppen.
Geklopte slagroom kun je in de vorm van toefjes of rozetjes invriezen.… Lees meer »

gebroken schouder na stormwind

door de stormwind ben ik van mijn fiets gerukt en zit ik met een gebroken schouder,bedank mathy en patrick die een oproep deden na een week zetel,bed,tv,lezen en veel pijn is het nu al mogelijk eens een uurtje op smulweb rond te kijken,hier en daar een recept mee nemen of even een berichtje in te tikken in een gastenboek maar met een hand gaat het langzaam maar dankzij smulweb kan ik me toch even bezighouden want niks kunnen doen verveelt en dankzij smulweb kan ik toch al dromen over koken en toekomstrecepten zoekenna 2,5 weken is de pijn nu zachter en ben ik gestopt met die pijnstillers want ik was meer een zombie.… Lees meer »

De geschiedenis van Engeland

Engeland is niet altijd een eiland geweest. Rond 10.000 jaar voor Christus waren Engeland en Frankrijk op de plaats waar nu het Kanaal ligt, met elkaar verbonden.

Engeland, geschiedenis


Engeland is niet altijd een eiland geweest. Rond 10.000 jaar voor Christus waren Engeland en Frankrijk op de plaats waar nu het Kanaal ligt, met elkaar verbonden.

Veel volkeren hebben zich via deze dunne landstrook op het Britse vasteland gevestigd.

Lees meer »

DEEGWAREN : wetenswaardigheden

Deegwaren zijn in de keukens over de hele wereld ingeburgerd. Hoe simpel ze ook klaargemaakt worden klaargemaakt,Door hun bescheiden eigen smaak laten ze de smaken van de begeleidende ingredienten volledig tot hun recht komen en daarom horen ze tot de meest interessante graanprodukten die er zijn.
‘Pasta’ is in Italie het belangrijkste basisvoedingsmiddel en spaghetti is zonder meer het meest bekende symbool van de veelgeroemde Italiaanse keuken.… Lees meer »

( di ) eetdagboek

een (di)eetdagboek helpt je om overzicht te krijgen in je eetgewoonten en de zwakke punten te verhelpen Bij tips om af te vallen staat vaak dat een eetdagboek een heel goed hulpmiddel is om een langdurig en goed resultaat te krijgen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En wat kun je door zo?n dagboek ontdekken?
Een eetdagboek bijhouden is slim als je meer te weten wilt komen over je eetpatroon.… Lees meer »

10 nieuwe tips om af te slanken

even lezen en je krijgt weer moed Er wordt heel veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van te dik zijn. En wat blijkt? Niet alleen je humeur heeft eronder te lijden, maar ook een heleboel aspecten van je gezondheid. Bodyvitaal verzamelde 10 nieuwe redenen om af te vallen!
1. Dik zijn is ongezonder dan roken en drinken. Dat bleek uit een onderzoek dat werd gehouden onder 9500 Amerikanen.… Lees meer »

Oudere posts