Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2001

broodschimmel

Brood dat enkele dagen oud is, wordt dikwijls aangetast door een groene

schimmel. Is die schadelijk voor mens of dier?, Uw beschimmelde boterhammen voert u zelfs best niet aan de eendjes, Het groene broodpluis behoort tot een van de vele schimmelsoorten uit de geslachten Penicillium of Aspergillus -- op het oog zijn die van elkander niet te onderscheiden. Afhankelijk van de soort scheiden de schimmels meer of minder giftige mycotoxinen in het brood af. Niet zomaar een gifje, volgens de onderzoeksters: er zitten er bij die de huid aantasten en zelfs lever- of nierkanker veroorzaken. Nu kan het natuurlijk dat op uw stukje brood toevallig een schimmel zit die onschadelijk is, want zo heb je er ook,maar te veel moet u daarop niet rekenen.

Lees meer

Het vergif in de aardappel

Aardappels bevatten de giftige stof solanine. Ze verdwijnt bij het koken;

Het kookwater wordt uiteraard afgegoten. Maar wat als aardappels in dunne schijfjes worden gesneden, en gebakken in vet of olie? Bevatten ze dan nog

solanine? U mag uw potje aardappels net zo lang op het vuur laten staan als u wilt, daarmee

raakt u het solanine niet kwijt. Hoogstens loogt een deel ervan uit in hetkookwater, maar de gifstoffen binnenin de aardappel geven geen krimp. We raken in de keuken op geen enkele manier van ze af - niet door koken, niet

Lees meer

31 augustus 2001

Vreemde dag Het was vandaag een vreemde dag.

We sliepen min of meer door de wekker heen en daardoor waren we net even een paar minuten later als normaal, net of dat gelijk een hoop invloed op je heeft. Erwin had geen tijd meer om met de hond rond te gaan dus ik heb me maar gelijk aangekleed en heb het maar over genomen. Dus ik had weer geen tijd om die verse jus voor ons te persen.........gemist dus, het lekkere fruit. Morgen maar inhalen ;o))

Daarna heb ik een poos zitten borduren en nog een poosje zitten mailen om alle mailinglijsten weer bij te werken. Wat was weg gelegd, een nieuwe in de machine gedaan en net de hond weg gebracht naar de oppas.

Lees meer

Dagboek 31

Laatste week van augustus is ook nog vrij goed verlopen.

Alleen was ik weer ff depri woensdagavond en heb ik mijn deprigevoel weggegeten met petitbeurrekoekjes met chocolade. Natuurlijk te veel.

Over dat te veel nog eens: volgens mij is dat mijn vriend zijn schuld (zeker die van mij niet

:-)!!)

Neef ff serieus, vroeger hadden wij thuis de gewoonte om een koek, of een stukje chocolade te nemen. Maar bij zijn thuis is het de gewoonte van meteen het hele pak op tafel te zetten!

Met alle gevolgen vandien natuurlijk. Vermits ik zowieso al moeite heb met neen te zeggen, zeg ik tegen mijn vriend: geef me 1 of 2 koekjes maar zet het ganse pak toch niet altijd op tafel. Maar hij vindt natuurlijk dat ik dat moet leren...

Lees meer

Eetdagboek van Germa 30-8 31-8

Laatste dagboek voor mijn vakantie!! Volgens mij is dit voorlopig (3weken) mijn laatste stukje wat ik schrijf, want ik ga op vakantie morgenvroeg. Dat is dus zaterdagmorgen want nu is het vrijdag, terwijl ik dit schrijf.

We gaan wandelen in de kamperen en wandlen in de Pyreneeen! Ik ben heel erg nieuwsgierig en ik heb er veel zin in! Moet vandaag nog een heleboel doen, broodjes enz halen, kleding inpakken, wc's schoonmaken, beetje strijken en om 17.00 werken. Ik kon geen vrij krijgen wat mijn collega heeft cursus vandaag en zou wel een beetje vervelend zijn als hij vanavond nog moest gaan werken dan he! O, ja Ik heb het touwtje gekocht en dat gaat mee!!!!!!!!!!!!!!!!

Lees meer

SPOOKY JOKES


Even lachen tussen de recepten zoeken, moet kunnen!!!!!

Komen drie skeletten bij de dokter,

zegt de dokter;


"Zijn jullie niet een beetje laa'aaaat?"
Whooeeeeeeeeeaaaaaa....

***

Lees meer

Weer een lijnster54

alweer vrijdag :-) 31-8 ... ik kan het smulweb weer op. Hadden jullie gisteravond ook problemen?

8.00: 2 glazen water - ik heb zo'n moeite met onthouden dat ik water moet drinken, dus ben er maar vast mee begonnen.

8.30: zwarte koffie en trosje druiven.

9.30: stuk meloen met klein plakje rauwe ham. Heb totaal geen zin in brood of crackers of zo. Maar goed, mijn fruit voor vandaag is binnen. De rest komt nog wel :-). Oh ja, en 3 dropjes die ik in mijn bureaula vond maar niet weggegooid maar maar in mijn mond gestoken, ondanks dat ze een beetje stoffig waren. Toch lekker :-) Was wel tegen de afspraak van een vaste eetplek, maar ik vond het ook een beetje belachelijk om daarvoor naar beneden te lopen. Had ik dus wel moeten doen. De volgende keer dan maar.

Lees meer

HEKSEN STREKEN


Experiment voor een Heksen "Party"!!!!!


Experiment voor een Heksen "Party"!!!!

Dit is een Experiment waarbij het gekleurde hete water door het schone koude water spoelt en wat eruit ziet als een vulkaan uitbarsting!!!!!!!

Dit heb je ervoor nodig;

~stukje touw van 30cm lang

~Klein glazen flesje (met smalle hals)

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten