Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2001

Lijndagboek 30 juni 2001

Ik baal! Ik heb grondig de pest in vanmorgen. Woensdag woog ik 78,4, donderdag 78,9, vrijdag 79,1 en vanmorgen 79,4. Dat is dus een hele kilo erbij. BAHBAHBAH! Ik weet wel dat ik er niet moeilijk over moet doen, dat het gewicht behoorlijk kan schommelen, niet iedere dag moet wegen enz enz enz, maar ik baal gewoon! Ik voel me ook behoorlijk dik en opgeblazen, omdat de stoelgang van slag is. Sorry voor de akelige details, maar daar ligt het volgens mij aan. Ik weet het, voldoende vezels eten en veel drinken en veel bewegen, maar dat doe ik ook! Vandaag ga ik eens proberen om Molkosan te gebruiken 's morgens. Misschien helpt het. Alle andere tips zijn overigens welkom!

Lees meer

Lijndagboek 29 juni 2001

Moe... ...van wat ik gegeten heb. Ik was gisteravond te moe om nog wat te schrijven. 's Morgens alleen fruit en koffie, 's middags drie volkorenboterhammen met light jam. 's Avonds uit eten geweest met een heel stel. Vooraf was al geregeld wat we zouden eten, dus er viel weinig te kiezen. Vooraf vissalade, daarna ossehaas en tenslotte mangosorbetijs met aardbeien en slagroom. Ik ben dol op mango! Ik heb geen aardappels/pasta of saus gegeten, wel veel groente.

Alles bij elkaar zo'n 1600 calorieen.

Lees meer

PC-gebruikers kunnen helpen bij kankeronderzoek!!

PC-gebruikers kunnen helpen bij kankeronderzoek, LEES! Computergebruikers kunnen meehelpen een medicijn tegen *** te vinden. Daarvoor moeten ze een programma downloaden (een screensaver). Als de computer niet wordt gebruikt, begint het programma medische gegevens te verwerken. Zo worden miljoenen pc's met elkaar verbonden. Dit geeft meer vermogen dan een supercomputer. Daarmee zijn de Britse wetenschappers in staat 250 miljoen moleculen te onderzoeken. De screensaver is te vinden op de internetsite: ' www.ud.com/home.htm'

Lees meer

Keukentips.

Een ruggesteuntje uit een "wonderboek" * Is de MOSTERD ingedroogd,doe er dan een scheutje azijn en een mespuntje suiker bij. Goed glad roeren en de mosterd is weer zacht.

* MAYONAISE die u wilt bewaren,kunt u beter met azijn dan met citroen klaarmaken. Azijn werkt conserverend. Giet er wat olie overheen,dan blijft de mayonaise in de koelkast lang vers.

*Een oude KIP smaakt als een jonge haan als u het vlees voor het koken een paar uur in de azijn laat staan.

* BIEFSTUK wordt malser als u olie en azijn door elkaar roert en het vlees daarin marineert. Twee uur is voldoende. Geregeld omdraaien.

Lees meer

Richards dieetschrift 29 juni 2001

Doorzetten... Vanmorgen woog ik 95,4 kilo, een ons zwaarder dan gisteren... Eigenlijk slecht, ik heb een flinke afstand gelopen, en daarmee verlies ik veel vocht. Dat gewichtsverlies is dus gecompenseerd door de vreetbui gisteren...

Ontbijt: twee koppen tomatensoep... Goed, het is groenten...

Tussendoor: appel, twee tomaten, bolletje met rosbief.

Middageten: zelfgebakken broodje, in de kantine: twee bolletjes, huzarensalade, groentensalade, bolletje met zalm en nepkaviaar. Teveel brood, maar altijd beter dan straks weer een grote vreetbui. Ik hoop dat ik hiermee weer een overstap kan maken naar mijn dieet...

Lees meer

dagboek v/e lijner dag 180

werken en lijnen gaan niet samen Gisteren(en nu ook nog)weer problemen met internet. Ik wou dus wel schrijven, maar ik kon niet. Het was een leuke maar zeer vermoeiende dienst. Het was ook heel vreemd. Ik ben altijd degene die leerlingen en stagaires begeleidt en nieuwe mensen inwerkt en nu liep ik achter mijn collega aan en keek. Bewoners wassen en aankleden is het probleem niet, maar het zijn wel andere mensen die ik(nog)niet ken, en die mij niet kennen. Staat daar weer zo'n vreemd mens waar ze naar moeten luisteren en die aan ze zit. Zelf heb ik er altijd moeite mee als nieuwe mensen na een uurtje zich al met de bewoners bemoeien en(nog erger)al denken dat ze er verstand van hebben. Dus ik wilde me niet zo opstellen, maar ik ben wel een nieuwe zorgcoordinator en het is de bedoeling dat ik wel van wanten weet. Ik vind de bewoners wel allemaal schatjes. Een bewoner zit nu in een moeilijke fase, maar dat is voor hem vervelender dan voor ons. Het nadeel is dat je weet dat hij afreageert, maar niet waarom.

Lees meer

Weer een lijnster 2

Nu nog wel gemotiveerd... morgen ook nog? Nou nog maar weer es een keer... waar al mijn getypte tekst steeds blijft is me een raadsel, maar het komt in ieder geval niet in mijn artikel te staan. Ik beschouw het maar even als extra vingeroefening (is ook beweging toch?) De ergernis erover verbrandt waarschijnlijk ook nog wat extra's. Eerst maar es proberen of dit nou overkomt voor ik het hele verhaal nog eens neerschrijf...Het is weer eens gelukt!!! Mijn motivatie is vandaag wel goed, maar het is ook net het begin he? Om half 6 opgestaan, met een halve liter koffie en 2 glazen water. Hoewel het tegen alle dieetregels ingaat moet ik 's ochtends niet ontbijten - dan heb ik de hele dag honger... Dus pas om half 10 500 gr. aardbeien gehad en om 12 uur 2 boterhammen met (volvette) kaas - het moet toch op - volgende week maar aan de 30 of zo. Verder rustig wat gewerkt, en zo de hond maar eens een extra stuk uitlaten - dan is er tenminste 1 iemand die blij is met mijn dieet. Ik vind het nog niks, maar zal er nog wel in moeten groeien :-) Ik weet dat ik er na een paar dagen een kick van krijg. Later meer, groetjes AdietNaast veel water nog een halve bos radijs gehad, een flintertje brie en 10(!) mini frietstickjes (die chipjes), geen handvol maar 10!!! En nu een ijskoud pilsje, maar vind dat dat mag... moet nog even wennen aan de beperkingen. Vanavond krijgt vriend spareribs (doe ik persoonlijk een moord voor) met gebakken aardappels en salade en ik hou het bij een mootje kabeljauw, salade en een stuk brood. Geen toetje vandaag, we hebben alleen nog Griekse yoghurt (tel maar es hoeveel kcals dat zijn). Ga morgen magere yoghurt kopen. En vanavond vroeg naar bed. Heb de hele week te weinig geslapen, moet even bijtanken, dus kan ik dan ook al niet de fout ingaan :-). Tot morgen en groetjes, Adiet

Lees meer

INFO : Is light-drank gezond of ongezond?

Gevonden op een sight. Denk wel bekend. Maar toch! Antwoord: Het verschil tussen gewone frisdrank en lightdrank, is dat de suiker in lightdrank vervangen is door zoetstoffen, bijvoorbeeld sorbitol, xylitol of aspartaam. Die zoetstoffen geven ook een zoete smaak, maar geen energie, dus geen calorieen. Of lightdrank gezonder is dan gezoete drank, is niet zomaar te zeggen. Als je geen dingen met suiker wilt drinken, kun je beter lightdrank nemen. Maar niet teveel, want als je teveel zoetstoffen binnenkrijgt (uit light frisdrank of uit andere dingen met zoetstoffen erin, bijvoorbeeld suikervrije kauwgom), kunnen je darmen daar geirriteerd van raken. Je kunt dan bijvoorbeeld diarree krijgen. Dus elke dag een hele fles cola light zou ik je niet aanraden.

Lees meer

Psoriasis en voeding

De invloed van voedingsmiddelen op de huidziekte Psoriasis Dit artikel gaat over de huidziekte Psoriasis en welke voedingsmiddelen een positief, dan wel negatief effect

hebben op Psoriasis. Dus welke voedingsmiddelen te vermijden en welke juist wel te gebruiken in je voeding. Het

artikel heb ik geschreven omdat ik toch al veel informatie over Psoriasis had opgezocht op internet, in literatuur,

en bij de diverse instellingen. Omdat iemand in mijn nabije omgeving last heeft van deze huidaandoening.

Lees meer

Lijndagboek 28 juni 2001

Even goed opletten vandaag... ...want morgen moet ik alweer uit eten. En ik vind het toch wel heel lastig om dan weinig vet binnen te krijgen. Vaak weet ik wel de magere dingen op de kaart te vinden, maar er is altijd zoveel boter en olie bij of er zit een enorme hoeveelheid kaas overheen, of spekjes door de salade. Afijn, je kent het. Wat dat betreft kun je maar beter thuis eten hoor. Maar goed, tot nu toe zit ik op de 500 cal. vandaag. Vanavond alleen maar lekkere groenten, en dan alleen nog koffie en water, dan moet het lukken.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten