Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2001

dagboek v/e lijner dag 151

ontspannen dagje Vanmorgen vroeg opgestaan, want ik wilde naar de sportschool. Aan tafel mijn glazen drinken genomen, maar kon er niet toe komen meer te nemen dan anders. Om half 9 was ik al in de sportschool(op de fiets gegaan)en ben tot half 11 aan het sporten geweest, daarna op de fiets weer terug. Even gecomputerd en daarna een half uur gewandeld op de hei en boodschappen gedaan. Als lunch heb ik 2 bruine boterhammen met rookvlees en 2 knackebrotjes met rookvlees gegeten en een beker karnemelk erbij gedronken. Vanmiddag mijn administratie aan het bijwerken geweest en een kop thee en 2 peren gegeten, ook nog een stuk meloen en een paar worteltjes. Vanavond aten we chili con carne, ik heb zelf eerst een grote bak sla met dressing gegeten en niet veel chili. Ik had trouwens het vet er nog afgegoten(en in olijfolie het gehakt gebraden) Vanavond verder nog koffie en water gedronken en nog een stuk meloen gegeten. We hadden nog even bezoek en verder was ik samen met onze wereldreiziger alle bagage weer aan het opruimen(ja, hij is weer thuis, die zoon van me)Ik heb me de hele dag prima en ontspannen gevoeld maar het komt er nog niet van om extra buikoefeningen te doen. Zal het op deze manier(ik bedoel dus de extra tussendoortjes)nu lukken wat op gewicht te blijven of(nog liever)wat af te vallen?

Lees meer

Richards dieetschrift 31 mei 2001

Nog even... Nog even en ik zit op mijn streefgewicht. Mijn gewicht vanmorgen was 96.8 kilo, 9 ons minder dan gisteren. Wow! Dat begint echt ergens op te lijken. En ik zat nog wel zo vol gisteren... en ik heb ruim twee liter water gedronken. Ik word daar wel een beetje gallisch van.

Vanmorgen zag ik dat mijn buik ook een stuk platter was geworden, ik heb het gelijk even nagemeten. De omvang is nu 105 centimeter, tien minder dan de laatste keer dat ik hem mat.

Ontbijt: Appel, tomaat.

Tussendoor: sneetje brood.

Lees meer

dagboek v/e lijner dag 150

dagje uit Vanmorgen toch weer mijn gewone ontbijtje genuttigd want we moesten weg. Okay, misschien was het beter geweest een half uurtje eerder op te staan om mijn oefeningen te doen en rustig te ontbijten, maar ik moet het nog leren. Om half 11 waren we bij de familie waar we op bezoek gingen. Er was apart gebak voor bij de koffie gehaald, dus ik kon niet weigeren. Wel heb ik om een halve gevraagd en de halve aardbeiensoes smaakte erg goed. Na de koffie heb ik een paar glazen cola gedronken(helaas geen light). Als lunch 2 broodjes kaas met ijsthee gehad.

Lees meer

Ik ben op dieet (juni)

Vanaf 1 juni ben ik op dieet, ik kan er niet meer onderuit!

Ik heb een dagboek voor de steun en om te steunen. Ik heb al verschillende dieeten achter de rug, telkens flink afgevallen(30 kg)maar... sta nu weer terug op af!(denk ik toch, heb me nog niet durven wegen)

Ik zag er enorm tegen op om maar weer es te beginnen, maar dat was zonder een paar schatten op smulweb gerekend!!Die "bombardeerden" me met berichtjes en 'harten onder de riem'!!

Vandaag ben ik dan begonnen met de mentale voorbereiding: fruit gaan kopen, water, cola light...-dagboek beginnen.

Lees meer

Cootjes Dagboek(3)

Mijn derde en vierde dag Gisteren is er weing gebeurt. Ben wel op de weegschaal gaan staan. Woog 87 kilo, en nog steeds dalende.

Vandaag een vrije dag, dus ik hoefde niet te werken. Ben lekker de stad in gegaan en lekker geld uitgegeven aan nieuwe kleren(voor mezelf).

Normaal koop ik kleren voor mijn elfjarige dochter(die heeft nog maatje niks).

Straks ga ik nog even Thai Boen en een saunaatje pakken.

Vanavond eet ik een zalmschoteltje met een bakje yoghurt na.

Krijg het druk op mijn werk de aankomende maand.

Lees meer

Rijst om de wereld

Verschillend soorten rijst

"face="Tempus Sans ITC" size="3">

VERSCHILLENDE SOORTEN RIJST


Rijst is voor meer dan de helft van de wereldbevolking het voedingsmiddel bij uitstek. De meest gegeten soort is de langkorrelige 'patna'. De rijstkorrel zit in een houtachtig vlies dat na het oogsten wordt verwijderd. Een aantal soorten rijst wordt ook ontdaan van het zilvervlies en de kiem, het zogenaamde 'dorsen', om de houdbaarheid te verlengen. Daarna wordt de korrel ook nog gepolijst en gepoederd. Dat hierdoor voedingswaarde verloren gaat is algemeen bekend. Vandaar de voorkeur voor zilvervliesrijst bij veel 'bewuste eters'. Er zijn heel veel soorten rijst; te verdelen in ronde en langkorrelige maar ook op basis van gebruik, kookduur, droog of nat, afkomst of kenmerk. We doen een poging:

Lees meer

Richards dieetschrift 30 mei 2001

Net geen record... Gewicht vanmorgen: 97.7 kilo, twee ons lichter als gisteren, evenveel als afgelopen vrijdag... Morgen dan, hoop ik tenminste. Ik heb overigens een hoop mijlpalen in het verschiet:

96 kilo: zeker weten, lichter dan gedurende achttien jaar...

95 kilo: op de helft tussen 90 en 100...

94 kilo: over de helft...

93 kilo: veilig over de helft...

92 kilo: op de helft tussen 90 en 95

91 kilo: laatste loodje

90 kilo: streefgewicht!

en dan gaat het nog even door met lijnen, in het begin ben ik natuurlijk een hoop vocht verloren door een kleinere zoutinname. Stop ik dan met lijnen, komt er misschien geen vet aan, maar wel vocht. Ik stop pas echt met lijnen als ik het idee heb behoorlijk zout te kunnen eten zonder direct aan te komen.

Lees meer

59 redenen waarom suiker onze gezondheid verwoest

Dr. Nancy Appleton, auteur van LICK THE SUGAR HABIT, geeft ons 59 redenen waarom suiker onze gezondheid aantast.
En gezonde substituten voor geraffineerde suiker. Dr. Nancy Appleton, auteur van LICK THE SUGAR HABIT, geeft ons 59 redenen waarom suiker onze gezondheid aantast, allemaal geruggensteund door aanhalingen uit medische vakbladen, boeken en tijdschriften.1. Kan het immuunsysteem onderdrukken.

2. Kan de mineralen in het lichaam verstoren.

3. Kan de hyperactiviteit, angstgevoelens, concentratieproblemen en kribbigheid bij kinderen veroorzaken.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten