Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: december 2001

Germa's dagboek 31-12

Veel plezier allemaal vanavond en kijk uit met vuurwerk!!! Alweer een jaar voorbij gevlogen! Het lijkt wel of dat steeds sneller gaat, wat ik ook doe om het langzamer te laten gaan!

Het is een zwaar jaar geweest met daarin een grote teleurstelling te verwerken! Het gevolg daarvan was, kan ik nu achteraf zeggen, een heel jaar bezig geweest om lichamelijk en geestelijk, (als gevolg van de vele vele medicijnen) tot mezelf te komen!

Ook was het heel erg moeilijk om weer in een ander ritme te komen, een ander leven eigenlijk, een leven zonder kinderen!

Lees meer

Feesten in andere continenten.

Iedereen weet wel hoe feesten zoals Oud & Nieuw bij ons gevierd worden. Er zijn echter over de hele wereld bijzondere tradities en vieringen... Ooit al eens een koe gezien met een vrolijke bloemenslinger om haar nek ? Ik in ieder geval niet. Of toch? als ik zeer ver in mijn kindertijd terugkijk, heb ik ooit eens zo?n koe gezien op het carnavalsfeest in mijn geboortedorp. Een mooi opgesmukte kartonnen koe wel te verstaan. Nee, mij doet het eerder denken aan Jommekes ?Bella De Koe?. Om dergelijke taferelen in het echt te zien, moeten we naar India vliegen. Want wanneer het klokkengelui daar het nieuwe jaar aankondigt (en dit is elk jaar een andere dag), worden alle koeien versierd met een vrolijke bloemenkrans. ?Traditie?, zo blijkt het. Net zoals wij met oud op nieuw iedereen uitbundig een ?gelukkig nieuwjaar? wensen met het liefst een hemel vol vuurwerk boven ons.

Lees meer

dagboek v/e lijner dag 365

bijna opnieuw beginnen Ik was er wel hoor, maar zat weinig achter de pc. Toch voelt het fijn als je gemist wordt :-))

Weet je wat ik net gedaan heb? De eerste 10 dagen van mijn dagboek gelezen. Eigenlijk schrijf ik best leuk he? Hahaha, mijn grootste droom om nog eens schrijfster te worden is al een beetje uitgekomen. Zie het al voor me: Dagboek v/e lijner in pocketformaat naast de kassa van Appie Heijn. Met leuke titels natuurlijk, deel 1: 2001 beginnen met afvallen, deel 2: 2002 weer niet gelukt, deel 3: 2003 opnieuw een poging om af te vallen, deel 4: 2004 proberen weer onder de 100 kg te komen. Ho stop! Ik blijf wel schrijven, die boekjes zullen waarschijnlijk nooit te koop zijn en ik ben zeker niet van plan ieder jaar opnieuw te beginnen, omdat ik weet dat je daar alleen maar zwaarder van wordt.

Lees meer

Achtergronden

mijn verzameling achtergronden

Sorry voor de rode kruisjes....Mijn plaatjespagina's bij de server van Homestead ligt plat....Kreeg dit bericht....
Sorry, the site you requested is temporarily unavailable.

Due to high volume of traffic, this site is temporarily unavailable. Please try again later.

Rode kruisjes...vanwaar komen ze...lees eerst dit artikel ook ...

Linken, plaatjes en kruisjes .......
om ze altijd bij de hand te hebben....de haakjes niet vergeten (< >)

deze achtergrond = http://members.lycos.nl/vifkes/hpbimg/8274584.jpg

Lees meer

Richards dieetschrift 31 december 2001

Weer overnieuw beginnen Ik ben weer terug bij af. Of eigenlijk nog ietsje zwaarder ook. Vanmorgen: 113,5 kilo. Wat het is weet ik niet precies, ik trek het de laatste tijd niet meer. Vreetbui na vreetbui, verkeerd omgaan met stress, rot, futloos voelen. Ik hoopte dat mijn tijdelijke baan me een zetje zou geven, maar na een kleine opleving ben ik toch weer in elkaar gezakt.

Het is wel weer een rotperiode om te lijnen, maar bij mij is er meer aan de hand. Tijd voor een nieuwe start.

Wat ik in ieder geval ga doen: ik ga me nu eens precies aan het dieet houden waarmee ik ook van die 140 kilo-grens afkwam. Daarmee moet ik dan op het goede spoor terechtkomen.

Lees meer

Weer een lijnster170

Oudjaarsdag Gelukkig, overmorgen is alles weer normaal... Vanavond nog een Oudjaarsfeest, morgen vanaf 3 uur een "After Party" bij dezelfde mensen, en dan kan Stas weer in het gareel. Waarom eet en drink ik toch zo dapper met iedereen mee, deze dagen? Ik bedoel, als ik het nou leuk vond... maar ik vind december helemaal niet leuk. En d'r lopen hier nog 4 te klagen. 3 katten zijn ongelooflijk chagerijnig omdat het kattenluik al op slot zit, maar 1 poes kwijt dit jaar vind ik genoeg, en als ze schrikken van het vuurwerk ben ik als de dood dat ze ook weglopen. De rooie geeft niet op, en blijft tegen het luik hengsten. Hond chagerijnig, omdat ie bang is voor vuurwerk, en omdat ie vandaag geen eten krijgt. Maar goed, hij wil niet naar buiten, dus voor vandaag is dat de enige oplossing. Maar ik heb hem vannacht om half 2 toch naar buiten gekiept, toen was het vrij rustig, en vanmorgen al weer heeeeel vroeg. Ik hoop dat ik 12 uur vanavond haal, zonder in slaap te vallen :-) Gegeten: 1 kiwi.

Lees meer

Germa's Dagboek 30-12

Hoi allemaal!

Het is maar een rare dag vandaag! Het 16.00 u en zit nog steeds in mijn badjas! Heb inmiddels mijn werk voor de PTT af, godzijdank!! En het huis is gepoetst, Bert is zover klaar met zijn zolder en is helemaal blij!!

Zou dat nu echt betekenen, dat ik niets meer hoef en moet?? ZOu wel heel erg fijn zijn! Dat we opgeruimd en wel het nieuwe jaar ingaan? Heb trouwens alle kerstspullen ook al weggehaald! Had er toch niets mee dit jaar!

Het is trouwens ook wel heel erg fijn, om een paar avonden achter elkaar thuis te zijn! Gisteren hebben we sinds lange tijd een keer gezellig gekeuteld samen, met lekker achtergrondmuziekje, lekker wijntje en vooral geen tv!! Allerlei tijdschriftjes lezen, beetje kletsen, lekker hoor!

Lees meer

Keep Our Friendship Alive

Een mooie tekst over vriendschap.

There's a miracle called Friendship

That dwells in the heart

You don't know how it happens

Or when it gets it start

But you know the special lift

It always brings

And you realize that Friendship

Is God's most precious gift!

Lees meer

Germaanse oliebollen

Waar komt onze oliebollentraditie met oud en nieuw vandaan? Oliebollen komen oorspronkelijk bij de Germanen vandaan, die in de decembermaand op grootse wijze het midwinterfeest vierden. Dat ging gepaard met flinke eetpartijen en offermaaltijden. De vrouwen bakten naast zoete offerbroden ook broodbollen (oliebollen) met vruchten (sukadevruchten) als simbool van de vruchtbaarheid. Het nageslacht was vooral in die tijd van groot belang om te overleven. De bolletjes werden dan ook in groten getalen gegeten in de decembermaand.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten