Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2001

Vandaag gaan we wat gezelligs doen met tofu!

De volwaardige vleesvervanger heb ik nog steeds niet onder de knie. Ik ben een gematigd vleeseter en mag graag regelmatig een visje kopen. Het consuminderen van vlees vond ik voor mezelf niet nodig maar na een zoveelste crisis met de veestapel en door de toename van viskwekerijen en beurs geslagen visjes door de inzet van echt foute vistechnieken, krabte ik toch even over mijn hoofd. Ik had het al zo vaak zien liggen, notabene in steeds meer varianten, in de schappen van de Albert Heijn en Dirk van der Broek: tofu. Daar lag het antwoord; vandaag gaan we wat gezelligs doen met tofu!Natuurlijk kende ik tofu in diverse verschijningen. Bij de Jap, Indo of andere Aziatische toko's en/of restaurants heb ik soms tofugerechten met plezier op zitten smikkelen. Ik had inmiddels begrepen dat tofu naar 'niets' smaakt en behoorlijk opgepept moest worden met het een of ander kruid, specerij of sambal. Een kind kan de was doen en dus liet ik de gemarineerde (een uurtje, zo schat ik in) tofublokjes in de olie glijden. Resultaat: sompige naar niets smakende tofubrokken in mijn wok. Tweede poging: 24 uur lang gemarineerd in de meest fantastische specerijenmarinade met onder andere heel veel rode pepers. De olie lekker heet laten worden, heter dan de vorige keer in verband met de sompige structuur, en wederom gingen de stukken tofu er in. En tja, hoe smaakte het? Nog steeds eigenlijk naar niets. Vaag proefde ik iets van peper en nog zo wat van de marinade. Was het lekker krokant? Nee. Voortaan laat ik de pakken tofu en al die andere feestelijke varianten links liggen en bestel ik mijn portie 'milieubewust' en 'diervriendelijk' bij professionals die wel goed kunnen wokken met tofu.Tofu wordt bereid uit sojamelk en verwarmd tot 90 graden, waarna zeezout en natuurlijk stremsel worden toegevoegd. Daarna wordt het door een kaasdoek gegoten en geperst tot zachte witte blokken. Tofu is zeer eiwitrijk en 200 gram vervangt ongeveer 75 gram vlees. Al voor onze jaartelling wordt in Aziatische landen tofu, en uiteraard andere sojaproducten, gebruikt als eiwitleverancier. Sojaproducten bevattten een stof die vergelijkbaar is met de werking van oestrogeen: Japanse, Chinese en veel andere vrouwen uit Zuidoost-Aziatische landen kennen het begrip 'menopauze' en 'opvliegers' niet. Dat zijn de eerste berichten uit de wetenschappelijke wereld, of het echt bewezen is kan ik nog nu niet zeggen. Toch iets om over na te denken ...

Lees meer

Afvallen met Asperges

Asperges bevatten vitamine C, calcium en ijzer. Groene asperges bevatten bovendien heel veel vitamine C en A. De lekkere asperges zijn ook nog heel gezond. Ze bevatten vitamine C, calcium en ijzer. Groene asperges bevatten bovendien heel veel vitamine C en A. Ze bevorderen ook de nier en leverwerking.

Daardoor worden afvalstoffen beter uitgescheiden en dat maakt dit aspergedieet extra goed voor u!Asperges kunt u het beste op de dag klaarmaken, waarop u ze heeft gekocht. Als u ze toch wilt bewaren, wikkel ze dan in een vochtige doek en leg ze in de groentenla van de koelkast.

Lees meer

Het Zeven Kleuren Dieet

Het Zeven Kleuren Dieet zou de beste manier zijn om op een gezonde manier af te vallen en tegelijkertijd alle benodigde vitamines, mineralen en vezels binnen te krijgen. Het nieuwste dieet uit Amerika om af te vallen kun je, je nauwelijks voorstellen. Calorieen tellen gaat overboord, grote porties mogen weer, de nadruk ligt puur en alleen op gezonde voeding. Het Zeven Kleuren Dieet zou de beste manier zijn om op een gezonde manier af te vallen en tegelijkertijd alle benodigde vitamines, mineralen en vezels binnen te krijgen. De grondlegger van het Zeven Kleuren Dieet, dr. David Heber, zegt dat vijf porties groente en fruit per dag nog onvoldoende zijn om te garanderen dat we alle voedingsstoffen binnen krijgen. De reden is eenvoudig: de mens is een gewoontedier en is geneigd terug te vallen op hetzelfde soort eten. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld als fruit voor een appel, banaan of sinaasappel en slaan de andere soorten fruit over. Het kleurendieet zorgt ervoor dat je voldoende varieert en tegelijkertijd op een gemakkelijke manier gewicht verliest.Wat moet je hiervoor doen? Je eet minimaal zeven porties met groente of fruit (naar keuze) en je zorgt ervoor dat in iedere portie een van de zeven

Lees meer

Stop Now If You're Taking This Diet Pill !!

The FDA just released an important new warning about a popular diet pill. Find out which pill it is -- and the important reason you should stop taking it immediately! Reviewed by Michael W. Smith, MD

On Nov. 19, 2001, the FDA warned that if you or someone you know takes the weight-loss dietary supplement LipoKinetix, stop immediately. There have been six reports of liver damage and liver failure while using this product. Doctors have even been urged to review their recent cases of sudden liver problems, to determine if it could have been due to using this product.

Lees meer

Kruiden en eetbare planten

Het gebruik van tuinkruiden en eetbare planten in de keuken
en de geneeskracht die er aan toe wordt gescheven

"face="Tempus Sans ITC" size="3">

Dit artikel is nog niet compleet,ik blijf zoeken naar andere eetbare planten/kruiden en foto's of tekeningen hiervan(de medicinale werking van de kruiden is grotendeels op basis van aromatherapie,Bach bloesem remedies)

WAARSCHUWING:Als je niet zeker bent om welk kruid het gaat, ga dan niet experimenteren want sommige kruiden zijn in mindere of meerdere mate GIFTIG!!!

Lees meer

Tafel- en versiertips voor de eindejaarsperiode.

Voor de kerst- en eindejaarsperiode doet iedereen extra z'n best om het gezellig te maken en alles leuk aan te kleden. Hier enkele tips.

Kerstdecoraties voor de kerstboom


Dit is vooral heel leuk als je kinderen hebt!

Samen met de kinderen kerstdecoraties maken van brooddeeg wordt een groot succes. Het deeg voelt prettig aan en laat zich prima kneden. Maak sterren, kerstmannetjes en andere figuren. Ook koekvormpjes zijn in in vele vormen in de winkels te koop. Of laat je je fantasie de vrije loop en maak je je eigen kerststal?

Lees meer

Weer een lijnster143

donderdag 29-11 Het gaat 's ochtends nog steeds niet goed met Smul bij mij, dus ik begin 's middags maar. Op aanraden van Vie ook nog alles gedefragmenteerd en schijfcontrole uitgevoerd. Mocht niet baten. Zit hier nog steeds te niezen en te snotteren, maar keelpijn is al een stuk minder, dus het gaat weer de goeie kant op. Hopen dat dat zo blijft.

Tot nu toe alleen koffie gehad, en 2 mandarijnen. Zo maar eens een snee meergranenbrood met rozijntjes eten met kaas erop. Gisteravond nog even (nou ja, even??) een brood gebakken. Was vriend ook vergeten te kopen. Dan is zo'n apparaat toch erg handig. Tot later...

Lees meer

Cranberries

informatie bij het recept van Hans Belterman Cranberries zijn inheems in de VS. De Pilgrim-fathers leerden in de jaren '20 van de 17e eeuw van de Indianen hoe je cranberries diende te bereiden. Dat ze bij ons ook op Terschelling groeien danken we aan een toeval. Strandjutters troffen in een van de voorgaande eeuwen op het strand vaten aan met voor hen onbekende bessensoort. De vaten namen ze mee naar huis, de bessen lieten ze in de duinen achter. En juist in die kalkarme duinen van Terschelling wilden de bessen wel graag gedijen en onstond er op het eiland een ware cranberry-cultuur.Men maakt er tot op de dag van vandaag onder andere jams, compotes, geleien, likeuren en andere dranken van. Men kent intussen aan de cranberries ook een hoge medicinale waarde toe. Het sap van de cranberries bevat namelijk stoffen die onder andere een blaasontsteking kunnen voorkomen.

Lees meer

Lijnperikelen deel 2 43

Hier ben ik weer en zal ik dit dagboek maar het groeiboek noemen ;-) Een week niet geschreven. Deze week was het elke dag opnieuw beginnen en elke dag d emist ingaan. Ik doe het zelf, maar werkt erg demotiverend. Ik wilde niet steeds al die vreetbuien gaan vermelden en m'n depriverhalen. Beetje kop in het zand steken dus. Maar mezelf in de spiegel aanschouwen kan ik ook niet meer. Op dit moment heb ik weer een topgewicht bereikt en dat is 88,5. Ik weet niet meer op welke manier ik moet lijnen. Het is ook niet het lijnen. Ik weet prima hoe ik dat moet doen en op welke manier ik afval.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten