Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2001 (pagina 1 van 28)

Lijnperikelen deel 2 29

Een wat mindere dag vandaag en vermoeiend. Vannacht slecht geslapen, ik heb bijna elk uur op de klok gezien. Dat heb ik nu altijd, als ik weer vroege dienst heb nadat ik dat een tijd niet heb gedaan. Dan slaap ik heel onrustig. En laat het dan nog een drukke dag wezen ook. Het begon eigenlijk wel aardig, allles redelijk op schema.… Lees meer »

Heerlijk kruidenzout.

Dit kruidenzout past goed in de maaltijden volgens de Chinese leer der Vijf Elementen ter verlichting van candidiasis, hypoglykemie of ME. Herbamare is een merk kruidenzout.
Het bevat geen suiker, lactose of gist(extract).
Het kan worden gebruikt als bouillonpoeder.Als je het niet meekookt, blijven de waardevolle bestanddelen zoals kelp en mierikswortel beter behouden.
Als je het wel meekookt, trekt de smaak beter in de overige ingredienten.… Lees meer »

dagboek v/e lijner dag 304

lekkere dag vandaag Ik heb nog steeds last van mijn rug en ik heb me ook niet aan alle voornemens gehouden, maar toch was het een fijne dag.

Gisteravond trouwens niets meer gehad. Mijn rugoefeningen nog gedaan(denk toch dat mijn rugpijn daarvan komt, rugspieren vinden het niet fijn dat ik ze weer aan het werk heb gezet)en daarna weer als een blok in slaap gevallen(niet leuk voor manlief, maar ja, had toch al hoofdpijn) Wel een paar keer uit bed geweest om te plassen, nadeel van veel water drinken.… Lees meer »

Germa’s Dagboek 31-10

Hoi allemaal
Ik heb vandaag weinig tijd gehad, onverwacht bezoek vanmorgen al, daarna voor een werkoverleg naar mijn werk, thuis gekomen, eten gekookt, wat dingen schoongemaakt en nu even snel een artikeltje! Heb trouwens weer een lekker kant en klaar produkt ontdekt: Kreukelschijven van AViko voor in de oven, mjummie!
10.30 snee volk. met groentesprea en beker magere melk.
zwarte koffie
12.45, hard volkoren broodje met ei, tomaat en 30 kaas en beker zwarte koffie
14.00 2 capucchino
18.00 kreukelschijven uit de oven, blank snitzeltje gebakken met beetje ketjap en gekookte witlof met kaassaus en stukjes ham, glas water en schaaltje optimel fruityoghurt.… Lees meer »

Italie

Al heel vroeg leert iedere Italiaan dat het niet uitmaakt wat je eet, als het maar lekker is.De Italiaanse keuken is een levendige, creatieve en grote (regionale) keuken.
De keuken is een deugniet: zij drijft de mensen maar al te vaak tot wanhoop, maar schenkt ook vreugde, want die keren dat iets u lukt of dat u een hindernis hebt overwonnen, voelt u voldoening en kraait u victorie.… Lees meer »

Spanje

Knoflook is niet alleen een smaakmaker, maar het
bevordert de lichamelijke weerstand en werkt
bloedzuiverend. Zeggen ze in Spanje!
De geur van knoflook is een onmisbaar aroma in de Spaanse keuken.
Ook van Spanje kun je niet zeggen dat het een uitgesproken keuken heeft. Iedere streek heeft zo z’n eigen specialiteit. Wat mede is veroorzaakt door avonturiers en vreemde indringers uit vroeger tijden.… Lees meer »

A Place For Me

Een schitterende tekst die je echt moet lezen wanneer je niet lekker in je vel zit.


There is a special place in life
That needs my humble skill
A certain job I’m meant to do
that No one else can fill.

The hours may be demanding,
And the pay is not too good
And yet I wouldn’t change it
For a moment if I could.

Lees meer »

Weer een lijnster115

Woensdag 31-10 .. en vandaag beter mijn best doen. Zat ondertussen even over 1 december te denken. Het is denk ik het handigst als mensen die met de auto komen, eerst bij mij langskomen. Ik heb namelijk de enige gratis parkeerplaats in Utrecht voor de deur. De parkeergarages kosten zo 10 gulden per uur, en als je hem gewoon in de stad parkeert (en dat kan eigenlijk al helemaal niet) moet je om de 2 uur de meter bijvullen.… Lees meer »

dagboek v/e lijner dag 303

flink balen! Gisteren op het werk veel water en thee gedronken. Het eten bestond uit varkenslapje, sperzieboontjes, gekookte aardappels en magere yoghurt. Ik ben om 10 over 11 naar mijn bedje gegaan en toen toch nog eerst een kwartiertje oefeningen gedaan. Waarschijnlijk was die inspanning ook goed voor ontspanning, want ik ben als een blok in slaap gevallen en schrok van de wekker wakker(helaas wel met een knallende hoofdpijn).… Lees meer »

Specerijen-mengsels zelfmaken.

Het is zeer bevredigend om zelf kruidenmengsels te maken. Het is eenvoudiger dan het lijkt. Bovendien kan je zo je eigen persoonlijke samenstelling maken door van een bepaald specerij een snufje meer of minder te gebruiken.

In India bestaan veel verschillende recepten voor Garam Masala. Garam Masala aan het einde van de maaltijdbereiding toevoegen. Voor een basisrecept voor Garam Masala heb je nodig:

[Als je met de muis op de af-
beelding gaat staan lees je
de naam van de specerij]

Zwarte Kardemon

50 g zwarte kardemonvruchtjes,
25 g kaneelstok,
25 g kruidnagels,
50 g peperkorrels.… Lees meer »
Oudere posts