Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2001

Kolderrijm

Een klein beetje zelfspot. Weer gaat er iets verloren,

gaat ie vullen of toch boren?

Zou ik nog te helpen zijn

doe me toch niet al te pijn

Wat? Ga je trekken, echt waar

o heer, dat staat zo raar

Maar goed,

wat moet dat moet

En, als dit nu 't ergste is

Lees meer

dagboek v/e lijner dag 30

veel te weinig calorieen Vanmorgen ben ik op tijd opgestaan en heb gewoon lekker rustig aangedaan. Krantje lezen, ratten eten geven, wat computeren. Om half 10 ben ik op de fiets gestapt en ben in Harderwijk gaan winkelen, beetje de nieuwe mode gekeken en boodschappen gedaan. Tussen de middag heb ik een flink bord tomatensoep met croutons gehad en had geen zin meer in maaltijdplus. Henk was inmiddels ook wakker en we zijn samen met de hond naar de hei gegaan. We hebben weer meer dan een half uur gelopen, heerlijk. Toen we weer thuis waren ben ik nog even naar het dorp gegaan want ik was nog wat dingen vergeten. Met elkaar heb ik vandaag 23 km gefietst. Vanavond met het eten viscuisine gegeten met een beetje aardappelpuree en een grote salade. De jongens aten visnuggets en gebakken aardappels. Oh ja, vanmiddag ook nog op de strider geweest. Na het eten mijn eetwijzer weer ingevuld en ik had maar 500 cal gehad vandaag, dus bijna 1000 te weinig. Ik had inderdaad behalve water en thee niets tussendoor gehad. Vanavond heb ik nog wat gecomputerd en tv gekeken. Henk was naar zijn club en de jongens waren naar bed. Toen Henk terug was nam hij een zak nootjes en heb ik rijstrondjes met kaas gegeten, best lekker en niet veel calorieen, er zit ongeveer 10 cal per rondje in. Nou ja, laat ik nou nog 200 calorieen gehad hebben dan is dat nog niet veel en er zit bijna geen vet in. Ik vond me wel weer wat fanatiek vandaag, maar ik kan daar niets aan doen en ik voel me hartstikke fit(ondanks de diarree van gisteren)Morgen weer werken dan is het nog maar afwachten hoe alles lukt.

Lees meer

De Amerikaanse ijssalon

In veel Amerikaanse steden is de ijssalon uit het straatbeeld verdwenen. Alleen in badplaatsen zijn nog ijssalons te vinden. Gelukkig blijven de zoete lekkernijen voortbestaan.

Robert Green uit Philadelphia zou aan de wieg van deze cocktail gestaan hebben. Het verhaal gaat dat hij in 1874 bij de viering van het vijftigjarig bestaan van het Franklin Institute een mengsel van siroop, room en spuitwater verkocht en plotseling merkte dat de room op was. In plaats daarvan nam hij vanille-ijs en dat was een goede greep. Tegenwoordig maakt men ice cream soda door siroop te mixen met een beetje melk, er spuitwater aan toe te voegen en er een schep ijs in te doen. Een float is een glas koolzuurhoudende frisdrank met een bolletje ijs.

Lees meer

Beroemde - Gerechten - Namen

Beroemde personen hebben hun naam aan gerechten gegeven, of werden toen pas echt beroemd. In het verleden zijn vele gerechten naar personen vernoemd die in die tijd wat te betekenen hadden. Dat kon de politiek zijn of het militairisme, de muziek, een maitresse, koks, de schilderkunst,enz., enz...

Maar ook steden, landstreken en zelfs landen gaven hun namen aan beroemde gerechten. Het zijn namen die in de hedendaagse keukens nog veel gebruikt worden.

Kijk en verbaas jezelf over zoveel namen die je al regelmatig tegenkomt, maar waarvan je niet weet wat de achtergrond is of de samenstelling van het gerecht.

Lees meer

De Michelingidsen 2001

Wat brengen ze dit jaar? In 2000 zat Nederland te wachten op een restaurant met drie sterren - dit jaar komt dat er weer niet, en Belgie houdt haar drie ***-restaurants Er zijn er inmiddels al een paar verschenen, ook inmiddels die van de BeNeLux.

Enkele andere heb ik in kunnen kijken. Met enkele veranderingen ben ik heel tevreden.

Zo krijgt mijn favoriete Dublinse restaurant een tweede Michelinster: Thornton's**.

Tegelijkertijd verliest een mij teleurstellend restaurant als Flor de Lis in Rosas zijn enige ster.

Lees meer

De eerste kilo's vliegen eraf!

Het wordt pas echt een Fit & Gezond Plan als u er ook bij beweegt!

Als u elke dag een half uurtje oefeningen doet, boekt u binnen korte

tijd de beste resultaten. Oefening 1

Ga op de grond liggen met de benen omhoog getrokken en licht uit elkaar.

Zet nu de handen achter het hoofd. Bij het uitademen komt u omhoog en

spant u de buikspieren aan. Adem in als u weer naar beneden gaat. Houd

de schouders en rug ontspannen. Herhaal dit tien keer.

Oefening 2

Ga in dezelfde positie liggen als bij oefening 1 maar leg uw rechterbeen

Lees meer

PORT IN 'T KORT !!

Port of Dourowijn, rode of witte wijnsoort, genoemd naar de uitvoerhaven Porto aan de monding van de Douro en afkomstig uit het dal aan de bovenloop van de Douro en enkele zijrivieren in Noord-Portugal De wijngaarden (ca 27 000 ha) die recht hebben op die naam, zijn door de wet nauwkeurig afgebakend. Voor rode port worden verschillende soorten van origine Portugese blauwe druiven gebruikt, die op verweerde leisteen groeien. Bestaat de bodem uit graniet, dan mogen er uitsluitend witte druiven worden verbouwd voor witte port. Doordat men het gistingsproces onderbreekt door toevoeging van zuivere wijnalcohol, blijft er onvergiste suiker in de wijn achter, waardoor port altijd een min of meer zoete smaak heeft. Bovendien wordt daardoor het alcoholgehalte (meestal 18 tot 20?) hoger dan wijn van nature kan hebben. Er worden echter ook helke droge portwijnen bereid, vnl wit, door de most geheel te laten uitgisten en dan pas wijnalcohol toe te voegen. Port bestaat meestal uit een mengsel van wijnen van verschillende wijngaarden, druivenrassen en jaargangen. Dit mengen geschiedt door de portshippers, die hun kelders hebben in Vila Nova de Gaia aan de monding van de Douro, tegenover de havenstad PortoDe benaming heeft niets met merken te maken: ieder merk heeft bijna alle soorten

Lees meer

Slankgroep van SmulWeb in Top Sante

De slankgroep van SmulWeb is vermeld in Top Sante van januari 2001 Bladerend door de Top Sante van januari 2001 kwam ik het volgende artikel tegen:

Smulweb slankgroep
SmulWeb is een zeer vermakelijke en aangename site voor de culinair geinteresseerden onder ons. Omdat echte gastronomen niet zelden last hebben van ongewenste gewichtstoename heeft SmulWeb een prachtig onderdeel die heel goed op dit 'probleem' inspeelt: de Slankgroep. Hier vinden lijnende lekkerbekken heerlijke lightrecepten en wel vijfentwintig ontzettend handige tips voor smakelijke ontbijtjes van maar 150 calorien. Uit de enthousiaste reacties blijkt ook dat de SmulWeb-lijners onderling erg veel steun hebben aan elkaars bemoedigende verhalen over de vorderende afvalpogingen...

Lees meer

dagboek v/e lijner dag 29

buikkrampen Het lijkt wel of maandag mijn vaste vrije dag is omdat ik steeds vrij ben op maandag. Ik vind dat wel lekker want na het weekend wil ik weer extra mijn best doen. Vanmorgen maar eerst weer eens flink aan het schoonmaken geweest, helaas een steeds terugkerend noodzakelijk kwaad. Tussen de middag weer mijn gebruikelijke lunch genuttigd en een appel gegeten. Henk kwam om half twee uit bed(zit nog steeds in de nachtdienst)en toen zijn we eerst naar de hei geweest. Gisteren was ik alleen geweest, maar dat vind ik toch veel minder leuk. Om een of andere reden moeten we een steeds groter rondje maken om aan een half uur lopen toe te komen, waarschijnlijk lopen we harder, maar dat merken we zelf niet(alleen als ik heel nodig moet plassen, dan kan Henk me bijna niet bijhouden)Toen we weer thuis waren ben ik op de fiets gestapt, want ik wilde van dat heerlijke zonnetje genieten. Ik heb behalve wat boodschappen toch weer 12 km gefietst. Thuis heb ik eerst een kop thee en 2 peren gegeten en daarna ben ik nog buikoefeningen gaan doen. Of het nou van de peren of van de oefeningen gekomen is weet ik niet maar ik kreeg opeens last van buikkrampen. Na het eten was ik flink aan de diarree. We hebben trouwens hamlapje, aardappels en brocolli gegeten(en ik yoghurt na, de anderen vla)Vanavond toch nog ondanks mijn buikpijn op de strider geweest. Nu ik dit verhaaltje schrijf zit ik met een beker soep, want Henk is weer aan het werk gegaan en ik wil niet snoepen. Volgens de eetwijzer zat ik nog maar op 1100 calorieen en dat met veel extra beweging, valt me mee dat ik niet meer trek heb.Ik heb nog wel wat buikpijn maar gelukkig geen diarree meer, het valt me ook op dat ik minder moet plassen dan eerst terwijl ik toch nog steeds 2 liter water drink per dag (maar ja als het in de ontlasting gaat zitten...)

Lees meer

Besef.

Wat een wandeling aan het water kan doen voor je. Ik loop aan het water,

denk niet aan later

er is alleen maar het nu.

Een goed gevoel,

ik bedoel

gewoon het gevoel van ....rust

en van stilte zo stil

zoals ik het NU wil,

het is helemaal kompleet.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten