Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2001 (pagina 1 van 23)

Lijndagboek 30 juni 2001

Ik baal! Ik heb grondig de pest in vanmorgen. Woensdag woog ik 78,4, donderdag 78,9, vrijdag 79,1 en vanmorgen 79,4. Dat is dus een hele kilo erbij. BAHBAHBAH! Ik weet wel dat ik er niet moeilijk over moet doen, dat het gewicht behoorlijk kan schommelen, niet iedere dag moet wegen enz enz enz, maar ik baal gewoon! Ik voel me ook behoorlijk dik en opgeblazen, omdat de stoelgang van slag is.Lees meer »

Lijndagboek 29 juni 2001

Moe… …van wat ik gegeten heb. Ik was gisteravond te moe om nog wat te schrijven. ‘s Morgens alleen fruit en koffie, ‘s middags drie volkorenboterhammen met light jam. ‘s Avonds uit eten geweest met een heel stel. Vooraf was al geregeld wat we zouden eten, dus er viel weinig te kiezen. Vooraf vissalade, daarna ossehaas en tenslotte mangosorbetijs met aardbeien en slagroom.Lees meer »

PC-gebruikers kunnen helpen bij kankeronderzoek!!

PC-gebruikers kunnen helpen bij kankeronderzoek, LEES! Computergebruikers kunnen meehelpen een medicijn tegen *** te vinden. Daarvoor moeten ze een programma downloaden (een screensaver). Als de computer niet wordt gebruikt, begint het programma medische gegevens te verwerken. Zo worden miljoenen pc’s met elkaar verbonden. Dit geeft meer vermogen dan een supercomputer. Daarmee zijn de Britse wetenschappers in staat 250 miljoen moleculen te onderzoeken.… Lees meer »

Keukentips.

Een ruggesteuntje uit een “wonderboek” * Is de MOSTERD ingedroogd,doe er dan een scheutje azijn en een mespuntje suiker bij. Goed glad roeren en de mosterd is weer zacht.

* MAYONAISE die u wilt bewaren,kunt u beter met azijn dan met citroen klaarmaken. Azijn werkt conserverend. Giet er wat olie overheen,dan blijft de mayonaise in de koelkast lang vers.

*Een oude KIP smaakt als een jonge haan als u het vlees voor het koken een paar uur in de azijn laat staan.… Lees meer »

Richards dieetschrift 29 juni 2001

Doorzetten… Vanmorgen woog ik 95,4 kilo, een ons zwaarder dan gisteren… Eigenlijk slecht, ik heb een flinke afstand gelopen, en daarmee verlies ik veel vocht. Dat gewichtsverlies is dus gecompenseerd door de vreetbui gisteren…

Ontbijt: twee koppen tomatensoep… Goed, het is groenten…

Tussendoor: appel, twee tomaten, bolletje met rosbief.

Middageten: zelfgebakken broodje, in de kantine: twee bolletjes, huzarensalade, groentensalade, bolletje met zalm en nepkaviaar.… Lees meer »

dagboek v/e lijner dag 180

werken en lijnen gaan niet samen Gisteren(en nu ook nog)weer problemen met internet. Ik wou dus wel schrijven, maar ik kon niet. Het was een leuke maar zeer vermoeiende dienst. Het was ook heel vreemd. Ik ben altijd degene die leerlingen en stagaires begeleidt en nieuwe mensen inwerkt en nu liep ik achter mijn collega aan en keek. Bewoners wassen en aankleden is het probleem niet, maar het zijn wel andere mensen die ik(nog)niet ken, en die mij niet kennen.… Lees meer »

Weer een lijnster 2

Nu nog wel gemotiveerd… morgen ook nog? Nou nog maar weer es een keer… waar al mijn getypte tekst steeds blijft is me een raadsel, maar het komt in ieder geval niet in mijn artikel te staan. Ik beschouw het maar even als extra vingeroefening (is ook beweging toch?) De ergernis erover verbrandt waarschijnlijk ook nog wat extra’s. Eerst maar es proberen of dit nou overkomt voor ik het hele verhaal nog eens neerschrijf…Het is weer eens gelukt!!!… Lees meer »

INFO : Is light-drank gezond of ongezond?

Gevonden op een sight. Denk wel bekend. Maar toch! Antwoord: Het verschil tussen gewone frisdrank en lightdrank, is dat de suiker in lightdrank vervangen is door zoetstoffen, bijvoorbeeld sorbitol, xylitol of aspartaam. Die zoetstoffen geven ook een zoete smaak, maar geen energie, dus geen calorieen. Of lightdrank gezonder is dan gezoete drank, is niet zomaar te zeggen. Als je geen dingen met suiker wilt drinken, kun je beter lightdrank nemen.… Lees meer »

Psoriasis en voeding

De invloed van voedingsmiddelen op de huidziekte Psoriasis Dit artikel gaat over de huidziekte Psoriasis en welke voedingsmiddelen een positief, dan wel negatief effect
hebben op Psoriasis. Dus welke voedingsmiddelen te vermijden en welke juist wel te gebruiken in je voeding. Het
artikel heb ik geschreven omdat ik toch al veel informatie over Psoriasis had opgezocht op internet, in literatuur,
en bij de diverse instellingen.… Lees meer »

Lijndagboek 28 juni 2001

Even goed opletten vandaag… …want morgen moet ik alweer uit eten. En ik vind het toch wel heel lastig om dan weinig vet binnen te krijgen. Vaak weet ik wel de magere dingen op de kaart te vinden, maar er is altijd zoveel boter en olie bij of er zit een enorme hoeveelheid kaas overheen, of spekjes door de salade. Afijn, je kent het.Lees meer »

Oudere posts