Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: april 2001 (pagina 1 van 10)

Richards dieetschrift 30 april 2001

Nummer 17 Vanmorgen gewogen: 105.5, onsje lichter. Het afvallen gaat langzaam, maar gestaag.

Ontbijt: de wortels zijn op! Fruit ook trouwens, ik was vergeten dat vandaag de winkels doorgaans dicht zijn. Twee sneetjes brood en twee glazen karnemelk genomen.

Middageten: drie sneetjes brood (zelfgebakken: met nasikruiden), En op de vrijmarkt een bakje aardbeien gehaald. Stervensdruk in Amsterdam, nog drukker dan de jaren ervoor.… Lees meer »

dagboek v/e lijner dag 120

het wil maar niet lukken! Het lukt me maar niet om af te vallen en ik vind dat zo zwak van mezelf. Het gaat maar om 5 kilo en ze zitten zo vast als een huis. Ik heb me(tegen mijn gewoonte in)de afgelopen 3 dagen gewogen. Zaterdag woog ik 74.9, zondag woog ik 75.4 en vandaag woog ik 74.5. Verschil met gisteren en vandaag is dat ik gisteren nog ongesteld was, maar of dat nou echt een kilo schelen moet?… Lees meer »

Richards dieetschrift 29 april 2001

Nummer 16 Gewogen, 105.6 kilo. Drie ons minder dan gisteren, en ik heb even de tijd genomen om al die getallen die ik vanaf 23 februari genoteerd heb eens in een grafiekje te zetten. Ziet er leuk uit, ik denk er aan om het op mijn pagina te plaatsen… Dan zie je meteen het verschil tussen mijn vreetbuien voor het dieet en mijn “vreetbuien” erna.… Lees meer »

Richards dieetschrift 28 april 2001

Nummer 15 Vanmorgen gewogen: 105.9 kilo, zeven ons zwaarder dan gisteren. Zegt niets, hoewel er een trend naar beneden is te bespeuren in de afgelopen dagen. Ik begin de laatste tijd het gevoel te krijgen dat het allemaal loze informatie is om mijn dagelijkse wegingen te vermelden; de getallen geven echter wel weer hoe lachwekkend het kan zijn als je je iedere dag weegt.… Lees meer »

Waarop koken we, Gas-Keramisch-Inductie

De belangrijkste vraag blijft natuurlijk waarop willen we koken? Gas, electra, halogeen, hilight, inductie, of een kombinatie hiervan. Er is tegenwoordig veel keus en elke energiebron heeft zo zijn voor- en nadelen. Het normale 60cm kookveld maakt steeds meer plaats voor het breedere kookcentrum van minimaal 90cm al dan niet voorzien van een warmhoudoven, afbaklade, pannerekken, messenlade of spoelbakje. Deze fornuizen passen helemaal in het beeld van de moduulkeuken, waarin elke aktiviteit z`n eigen unit krijgt.Ze kunne voorzien zijn van 6 tot 8 (gas)pitten met apparte vispan- of wokbrander, grill- en/of warmhoudplaat en meerdere ovens voor bakken, garen en grillen/gratineren.Even afgezien van het uiterlijk van het kookcentrum blijft de vraag: op welke energiebron gaan we koken?… Lees meer »

Glimlach

gedicht over onverwachte mensen. Begin de dag,
met een glimlach.
Soms een dikke traan,
laat die ook maar gewoon gaan.
Als je denkt soms ben ik alleen,
kijk dan maar eens goed om je heen.
Ook al heb je het nog zo zwaar,
er staat altijd wel iemand voor je klaar.
Ben je naar die gene op zoek,
komt hij/zij altijd uit een onverwachte hoek.… Lees meer »

Amerikaanse en Engelse maten & gewichten

Omdat ik hier zelf elke keer weer tegenaan loop, en omdat ik denk dat meer mensen hier nog wel eens wat aan zouden kunnen hebben: een lijstje Amerikaanse en Engelse maten & gewichten. De maten zijn allebei bij benadering! Houd daar rekening mee. Maar goed, koken is dan ook zelden een kwestie van nauwkeurig wegen, maar toch… Als jullie vinden dat iets niet klopt, aan deze of andere lijst, laat het me dan weten.… Lees meer »

Richards dieetschrift 27 april 2001

Nummer 14 Vanmorgen gewogen: 105.2 kilo, 9 ons lichter dan gisteren! Na die extra’s in de middagpauze… Ik ben in ieder geval lichter dan in de laatste drie maanden. Het gaat de goede kant op.

Ontbijt: appel, halve winterpeen, sneetje brood, ei. Ik ben er dit keer lekker voor gaan zitten, dat is beter dan alles zo achter het aanrecht verstouwen :-)

Middageten: om half twaalf een appel, halve winterpeen en twee sneetjes brood gegeten.… Lees meer »

Origineel kinderfeest

Kraampjesfeest Hierbij enkele suggesties die goed van pas kunnen komen bij een feestelijke gelegenheid waar kinderen de hoofdrol spelen. Geschikte gelegenheden voor een kraampjesfeest: kommuniefeest in open lucht, zomers verjaardagspartijtje,…KLEUR: Hoe feller hoe liever.
Alle felle kleurtje zijn geschikt. Het is belangrijk bij kinderfeestjes dat de tafel gedekt wordt in aantrekkelijke kleuren en met grappige accessoires. Maak bv. servetringen in brooddeeg.
Lees meer »

Tapasparty

Zoals we allemaal wel weten zijn tapas Spaanse proevertjes om bij een aperitief te serveren. Deze mediterrane proevertjes zijn heel geschikt om van een zomerse avond een feest te maken dat tot in de vroege uurtjes kan uitlopen (ik spreek uit ondervinding). Deze hapjes maken wel degelijk de tongen los.
Geschikte gelegeheden voor een tapasparty: als alternatief voor de barbeque, een ongedwongen samenzijn met vrienden, familie, romantisch etentje voor twee, voor al wie jong van hart is en een zuiderse ziel heeft.
Lees meer »

Oudere posts