Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2001 (pagina 1 van 11)

dagboek v/e lijner dag 31

mijn calorie-tekort vandaag ruimschoots weer ingehaald Eigenlijk begon het heel goed vanmorgen. Eerst ontbeten, krantje gelezen en me met de was beziggehouden. Daarna ben ik een half uur oefeningen gaan doen. Nadat ik de was opgehangen had zijn we met de hond naar de hei gegaan. Thuisgekomen eerst koffie gedronken, recepten opgezocht voor het weekend(als het goed is komen mijn ouders nu wel)en toen boodschappen gaan doen.… Lees meer »

Kolderrijm

Een klein beetje zelfspot. Weer gaat er iets verloren,
gaat ie vullen of toch boren?

Zou ik nog te helpen zijn
doe me toch niet al te pijn

Wat? Ga je trekken, echt waar
o heer, dat staat zo raar

Maar goed,
wat moet dat moet

En, als dit nu ‘t ergste is
dat ik effies een paar tandjes mis….

Netjes maakt ie alles klaar
‘k heb weer een mooi bekkie nu,
echt waar.… Lees meer »

dagboek v/e lijner dag 30

veel te weinig calorieen Vanmorgen ben ik op tijd opgestaan en heb gewoon lekker rustig aangedaan. Krantje lezen, ratten eten geven, wat computeren. Om half 10 ben ik op de fiets gestapt en ben in Harderwijk gaan winkelen, beetje de nieuwe mode gekeken en boodschappen gedaan. Tussen de middag heb ik een flink bord tomatensoep met croutons gehad en had geen zin meer in maaltijdplus.… Lees meer »

De Amerikaanse ijssalon

In veel Amerikaanse steden is de ijssalon uit het straatbeeld verdwenen. Alleen in badplaatsen zijn nog ijssalons te vinden. Gelukkig blijven de zoete lekkernijen voortbestaan.

Robert Green uit Philadelphia zou aan de wieg van deze cocktail gestaan hebben. Het verhaal gaat dat hij in 1874 bij de viering van het vijftigjarig bestaan van het Franklin Institute een mengsel van siroop, room en spuitwater verkocht en plotseling merkte dat de room op was.
Lees meer »

Beroemde – Gerechten – Namen

Beroemde personen hebben hun naam aan gerechten gegeven, of werden toen pas echt beroemd. In het verleden zijn vele gerechten naar personen vernoemd die in die tijd wat te betekenen hadden. Dat kon de politiek zijn of het militairisme, de muziek, een maitresse, koks, de schilderkunst,enz., enz…

Maar ook steden, landstreken en zelfs landen gaven hun namen aan beroemde gerechten. Het zijn namen die in de hedendaagse keukens nog veel gebruikt worden.… Lees meer »

De Michelingidsen 2001

Wat brengen ze dit jaar? In 2000 zat Nederland te wachten op een restaurant met drie sterren – dit jaar komt dat er weer niet, en Belgie houdt haar drie ***-restaurants Er zijn er inmiddels al een paar verschenen, ook inmiddels die van de BeNeLux.

Enkele andere heb ik in kunnen kijken. Met enkele veranderingen ben ik heel tevreden.

Zo krijgt mijn favoriete Dublinse restaurant een tweede Michelinster: Thornton’s**.… Lees meer »

De eerste kilo’s vliegen eraf!

Het wordt pas echt een Fit & Gezond Plan als u er ook bij beweegt!
Als u elke dag een half uurtje oefeningen doet, boekt u binnen korte
tijd de beste resultaten. Oefening 1
Ga op de grond liggen met de benen omhoog getrokken en licht uit elkaar.
Zet nu de handen achter het hoofd. Bij het uitademen komt u omhoog en
spant u de buikspieren aan.… Lees meer »

PORT IN ‘T KORT !!

Port of Dourowijn, rode of witte wijnsoort, genoemd naar de uitvoerhaven Porto aan de monding van de Douro en afkomstig uit het dal aan de bovenloop van de Douro en enkele zijrivieren in Noord-Portugal De wijngaarden (ca 27 000 ha) die recht hebben op die naam, zijn door de wet nauwkeurig afgebakend. Voor rode port worden verschillende soorten van origine Portugese blauwe druiven gebruikt, die op verweerde leisteen groeien.… Lees meer »

Slankgroep van SmulWeb in Top Sante

De slankgroep van SmulWeb is vermeld in Top Sante van januari 2001 Bladerend door de Top Sante van januari 2001 kwam ik het volgende artikel tegen:

Smulweb slankgroep
SmulWeb is een zeer vermakelijke en aangename site voor de culinair geinteresseerden onder ons. Omdat echte gastronomen niet zelden last hebben van ongewenste gewichtstoename heeft SmulWeb een prachtig onderdeel die heel goed op dit ‘probleem’ inspeelt: de Slankgroep.
Lees meer »

dagboek v/e lijner dag 29

buikkrampen Het lijkt wel of maandag mijn vaste vrije dag is omdat ik steeds vrij ben op maandag. Ik vind dat wel lekker want na het weekend wil ik weer extra mijn best doen. Vanmorgen maar eerst weer eens flink aan het schoonmaken geweest, helaas een steeds terugkerend noodzakelijk kwaad. Tussen de middag weer mijn gebruikelijke lunch genuttigd en een appel gegeten.… Lees meer »

Oudere posts